Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic romanesc: Ce fiinta fantastica te simbolizeaza?

Universul mitologic romanesc se intalneste cu misterul astrologiei

Basmele populare romanesti sunt un instrument veritabil pentru a patrunde tainele creatiilor colective din zonele rurale. Multe dintre acestea au un caracter sincretic, reprezinta imbinarea mestesugita a mai multor arte.

Muzica, dansul si poezia populara impreuna au dat culturii autohtone si universale povesti cu talc in care binele invinge raul, nazuinta vesnica a tuturor oamenilor.

Universul in care acestea se desfasoara este desigur, demonico-mitic insa incorporat in viata traditionala a satului arhaic romanesc, o fresca a vietii rurale.

Desi o parte dintre toate aceste creaturi sunt fiinte malefice, toate actiunile lor sunt finalizate cu beneficii pentru eroul popular. Datorita lor, acesta devine mai puternic si isi finalizeaza traseul initiatic, simbolizand astfel echilibrul dintre bine si rau, lumea oamenilor si Taramul Celalalt.

Citește și:

Mai putin cunoscut este faptul ca fiecare fiinta mitologica in parte este asociata cu destinul unui om, in functie de data nasterii, asa cum veti vedea.

Ursitoare

Asociere: Berbec

Potrivit credintelor populare, Ursitoarele sunt trei spirite feminine care prezic soarta nou-nascutului. In anumite zone ale tarii, este sunt cele care determina destinul unui om, in functie de cum sunt primite in casa.

Datoria mamei este ca la trei zile dupa ce pruncul s-a nascut, sa pregateasca o masa imbelsugata de pe care nu trebuie sa lipseasca mierea, laptele, colacul, vinul, apa si uleiul. Daca cele trei spirite sunt multumite de ofrande, atunci ii vor sorti copilului viata lunga si usoara, il vor inzestra cu calitati si il vor avea in paza pentru tot restul zilelor sale.

In caz contrar, acestea pot fi fiinte razbunatoare care taie laptele mamei astfel incat pruncul ei sa moara de foame sau il vor harazi cu soarta grea si caracter dificil.

Citește și:

Trasaturi comune cu zodia ta: determinare, hotarare, putere de decizie, orgoliu

foto femeie in padure shutterstock

Muma Padurii

Asociere: Taur

Acesta este unul dintre personajele cele mai raspandite in basmele si credintele populare romanesti. Ea este adesea infatisata ca o femeie fara varsta, infricosatoare, cu parul valvoi, plin de frunze si crengi. Uneori apare dezbracata sau acoperita doar de ferigi si iarba.

Poate fi o fiinta malefica si agreseaza sexual barbatii. Insa despre ea se mai crede ca este protectoarea padurii si a naturii din care isi trage puterile. In anumite basme, ea testeaza bunatatea oamenilor. Daca acestia ii dovedeau ca au firi generoase, ea ii elibera si le indeplinea o dorinta. In caz contrar, ii spunea unor chinuri groaznice.

Trasaturi comune cu zodia ta: spirit justitiar, energie sexuala, apropiere de natura.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc