Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic: Zeul grec al zodiei tale

Divinitatea elena care iti guverneaza zodia

Gemeni

Planeta: Mercur


Zeitate: Hermes

Desi este considerat un zeu de factura secundara, Hermes era patron peste cele mai multe aspecte sociale din viata grecilor antici. El este fiul lui Zeus conceput cu una dintre Pleiadele care o insoteau pe Artemis.

Hermes asigura comunicarea dintre lumea oamenilor si locuitorii muntelui Olimp. De asemenea, in sarcina sa cadea transmiterea mesajelor divine. El patrona calatorii pe apa sau uscat, oratorii, hotii, literatura si sporturile, inventiile si comertul.

Are un simt al umorului foarte bine dezvoltat iar in izvoarele antice sunt descries adesea festele pe care le juca fie zeilor, fie oamenilor. Pentru o scurta perioada de timp, a fost iubitul Afroditei iar din uniunea lor a rezultat Hermafroditul, fiinta care este barbat si femeie in acelasi timp.

Nativii in Gemeni au abilitati de comunicare dezvoltate, asemenea zeului care ii patroneaza. Sunt foarte priceputi in arta negocierii si isi fac prieteni cu usurinta datorita naturii lor deschse, vesele si sociabile. Pe de cealalta parte, atunci cand se simt nedreptatiti, se pot razbuna crunt.

Citește și:

Rac

Astru: Luna


Zeitate: Selene

Zeita lunii este cunoscuta pentru numeroasele sale idile. Unii istorici sunt de parere ca leul nemean, a carui balan o purta Hercule, este rezultatul iubirii dintre Selene si Zeus. Asemenea zeitei, Racii sunt manati de puternice impulsuri romantice.

Atunci cand se indragostesc, isi pierd capul cu desavarsire. Sunt foarte posesivi in dragoste si pot da dovada de un egoism feroce, asa cum a facut-o Selene atunci cand s-a amorezat de Endymion.

Ea l-a sedus pe acesta pe cand dormea si l-a rugat pe Zeus sa-l pastreze mereu in aceasta stare dar sa nu imbatraneasca niciodata. Selene isi vizita iubitul in fiecare seara iar din legatura lor s-au nascut, potrivit legendelor, 50 de fiice.

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc