Setari Cookie-uri

Horoscopul zeilor indieni

Protectia mistica a legendelor fluviului Gange in functie de ziua nasterii

Panteonul hindus este un izvor de cunoastere aproape nesfarsit, insa incalcit. Personalitatile zeilor se contopesc una in alta si in functie de reincarnari, multi dintre ei poarta alt nume sau chiar alt sex dar esenta lor ramane neschimbata. Exista un horoscop indian clasic, in care fiecare zodie este asociata unui element din viata cotidiana. Cel pe care vi-l prezentam astazi este departe de lumea telurica si arata protejatii fiecarei divinitati in parte, in functie de o anumita zi din luna in care s-au nascut.

Zeita Kali

Ziua nasterii: 1,10, 11, 21, 31

In general, Kali este considerata zeita timpului si a schimbarii insa de cele mai multe ori, ea este asociata cu energia vitala care va daiui vesnic. Numele sau provine de la ”kale”, care poate insemna, in functie de context, negru, timp,moarte, biruitor al mortii. Acceptul general este, insasi, acela ca numele zeitei se traduce prin scurgerea timpului.

Citește și:

Desi de cele mai multe ori, ea este reprezentata ca o figura intunecata si violenta, Kali este considerata o divinitate benefica,inzestrata uneori cu trasaturi materne. In anumite ritualuri, zeita Kali este divinizata cu numele de ”Bavatarini” care inseamna salvatoarea universului.

Cei pe care ea ii protejeaza sunt oameni iuti din fire si actioneaza de multe ori inainte sa se gandeasca la consecinte. Sunt persoane darze, hotarate si foarte sigure pe ele. Atunci cand ei sau persoanele iubite se simt amenintati, oamenii nascuti in aceste zile sunt agresivi si isi apara familia cu ferocitate de leoaica.

Zeul Brahma

Ziua nasterii: 2, 12, 22, 24, 26

Brahma este zeul indian al creatiei si una dintre cele trei parti ale Trimurti, alaturi de Shiva si Vishnu. El este unicul nascut din sine insusi, nu dintr-o mama ci dintr-o floare sfanta de lotus, crescuta la randul ei din trupul lui Vishnu la inceputurile timpului. O alta legenda spune ca Brahma s-a nascut in apa, dintr-un ou de aur. O parte din materia continuta de coaja pretioasa i-a dat viata lui Brahma iar din restul a fost construit Universul.

Citește și:

Brahma are 10 fii si o singura fiica, fiecare dintre copiii sai nascuti dintr-o parte a corpului sau. De fapt, se crede ca pe aceasta legenda este intemeiat sistemul de caste din India: fiecare categorie corespunde unei zone a trupului divin al lui Brahma.

Persoanele nascute sub protectia lui Brahma sunt definite de perfectionism si sete de cunoastere, doua trasaturi de pe urma carora au foarte multe de castigat, atat timp cat le valorifica inr-un mod productiv si fara intentii rele. In caz contrar, nevoia lor de a face totul cel mai bine ii poate macina cu timpul si se poate transforma in invidie.

Zeul Vishnu

Ziua nasterii: 3, 13, 19, 23, 29

Zeul este una dintre cele mai importante figuri din panteonul indian si este slavit deseori sub avatarurile ale, Krishna si Rama. El este insotit de atributele Paramatama sau Parameshwara, spiritul suprem. Vishnu este esenta tuturor lucrurilor si fiintelor, stapanul timpului, facatorul si distrugatorul tuturor formelor de existenta din intreaga lume si cel care alimenteaza universul cu energia sa divina.

Citește și:

De fapt, Vishnu insusi este esenta divina iar intruchiparea sa nu poate fi inchipuita de mintea omeneasca. Pe de cealalta parte, in scrierile sacre Purana, el este descris ca avand culoare norilor grei de ploaie, cu patru maini in care tine o floare de lotus, un buzdugan, o scoica si o roata.

Persoanele nascute in zilele patronate de Vishnu isi aleg cu mare grija oamenii din jurul lor si nu au foarte multa incredere in ceilalti. De bazeaza exclusiv pe fortele lor si, cu timpul, aceasta independenta a lor se poate transforma in solitudine completa.

Zeul Shiva

Ziua nasterii: 4, 14, 18, 28

In hinduismul sivaist, zeul Shiva este figura centrala a panetonului. El este Marele Creator si Mantuitor, al carui nume se talmaceste prin Cel bun si bland. De altfel, acesta este unul dintre cei mai iubiti zei din India. Atunci cand este adorat alaturi de ceilalti zei majori, Brahma este Creatorul, Vishnu este Continuatorul iar Shiva este cel care distruge sau transforma.

Citește și:

In cele mai multe dintre reprezentarile sale grafice, zeul este plasat in muntele Kailasha din Himalaya si apare intr-o stare profunda de meditatie, asezat pe o blana de tigru, semn al victoriei intelectului asupra instictului iar undeva in fundal se poate observa un trident, arma specifica a lui Shiva. De altfel, Shiva a invins definitiv kama, moha si maya adica dorinta sexuala, avaritia si grija lucrurilor marunte, scop pe care il au si adeptii sivaismului.

Persoanele protejate de Shiva sunt oameni cu infatisari placute insa cu un comportament aspru. Spun intotdeauana adevarul, indiferent de consecinte si stiu sa isi tina firea in frau in situatiile tensionate. Indiferent de sexul cu care se nasc, acesti oameni sunt aprope intotdeauna stalpul casei datorita unui profund simt al onoarei si al mainii de fier cu care isi conduc gospodaria.

Citește și:

Zeita Parvati

Ziua nasterii: 5, 15, 20, 25

Zeita Parvati este un alt avatar al sotiei lui Shiva. De asemenea, ea reprezinta latura blanda a zeitiei Durga si incarnarea ei completa. In acelasi timp, ea este mama zeilor Ganesha, Kartikeya si Ashoka Sundari iar uneori este considerata sora lui Vishnu. Desi este o zeita blanda, Parvati are si incarnari violente.

In acelasi timp, ea reprezinta forta necesara pentru orice fel de munca precum si patroana armelor. Chiar daca nu face parte din treimea Brahma-Vishnu-Shiva, atunci cand furia zeitei atinge apogeul, ea singura poate distruge universul intr-o singura clipa.

Oamenii protejati de Parvati sunt persoane nu doar extrem de energice dar si cu o forta interioara incredibila. Pe ei nu ii poate dobori nimic definitiv. De fiecare data cand primesc o lovitura,indiferent cat de puternica, ei vor gasi puterea necesara de a se ridica si de a o lua mereu de la capat.

Citește și:

Zeita Shakti

Ziua nasterii: 6, 8, 16, 30

Shakti este numele tantric al Marii Zeite, energia feminina din univers care exista inaintea celei masculine si care o include pe aceasta. In fiecare femeie muritoare exista o intruchipare a Zeitei pentru ca ele sunt binecuvantate cu puterea de a da viata.

Marea Zeita, mama tuturor, controleaza legile Universului si le animeaza dupa bunul plac si fiecare clipire a Mamei Supreme este o noua era intre varstele omenirii.

Protejati de o zeita atat de puternica, cei nascuti in aceste zile sunt la fel de plini de forta vitala. Ei sunt nu doar stalpi ai familiei, ci si a comunitatii in care traiesc. Au principii solide in viata si nu se abat de la ele, indiferent de pretul platit. Tocmai de aceea, ei isi aleg cu grija oamenii din jur si prefera persoanele cu caractere la fel de hotarate si intransigente ca ale lor.

Zeul Kartikeya

Ziua nasterii: 7,9, 17, 27

Cunoscut uneori sub numele Skanda, Murugan sau Subramaniyan, acesta este divinitatea hindusa a razboiului. Kartikeya se afla in fruntea armatei de zei si este fiul lui Shiva si al lui Parvati.

El a fost crescut de 6 surori, numite Krttika, cunoscute in lumea vestica sub numele de Pleiade. Nascut din doi zei atat de puternici si crescut chiar din lumina stelelor, Kartikeya este unul dintre cei mai iubiti zei din India. El apare ilustrat cu numeroase arme in mana, calare pe un paun.

Cei protejati de el sunt oameni dintr-o bucata. Nu promit niciodata nimic in van si isi tin mereu cuvantul dat. De aceea, cei din jurul lor, fie ca vorbim de persoanele dragi sau de cele din mediul in care muncesc au mare incredere in ei si in capacitatile lor. Au multa putere de munca si se mandresc intotdeauna cu rezultatele lor bune. Le place sa fie maguliti si stiu sa accepte complimente atunci cand sunt facute sincer.

foto main shutterstock mireasa indiana

foto prima pagina Pashminu Mansukhani /Pixabay

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc