Setari Cookie-uri

Horoscop: Legenda Zodiei Tale

Te-ai intrebat vreodata care este legenda mitologica a zodiei tale?

Berbec

Primul semn zodiacal, Berbecul este reprezentat chiar de catre un berbec. Potrivit mitologiei si legendei Lanii de Aur ce a circulat de-a lungul anilor spune ca un berbec le-a fost prezentat zeilor Phrixus si Helle de Nephele.

Cei doi zei formau un cuplu care incerca sa treaca marea pe spatele unui berbec pentru a se feri de mania Herei. Helle a cazut de pe berbec si a murit innecata, dar Phrixus a reusit sa ajunga in siguranta in Colchis unde a sacrificat berbecul in semn de jertfa pentru marele zeu Zeus. In semn de recunostiinta, Zeus a creat constelatia berbecului.

foto: zeita, Shutterstock

Taur

Taurul este al doilea semn zodiacal al horoscopului, iar legenda spune ca acesta este reprezentat chiar de taurul ce a purtat-o pe Europa pana in Creta, acest taur find chiar deghizarea pe care Zeus si-a ales-o.

Mai tarziu, Europa a nascut trei copii: Minos, Sarpedon si Radamanthys, fii ai lui Zeus. In cele din urma, Minos a devenit regale Cretei, iar Pasiphae, sotia lui, i-a daruit un fiu ce a purtat numele de Minotaur. Mai tarziu, Minotaur a fost macelarit de catre Tezeus in Labirint, iar in semn de respect, a luat nasterez constelatia taurului.

Citește și:

Gemeni

Semnul zodiacal al gemenilor este reprezentat de catre doi copii. In horoscopul arabilor, gemenii sunt reprezentati insa de catre doi pauni. Mitologia greceasca ne spune ca cei doi gemeni sunt Castor si Pollux.

Acestia au fost inseparabili inca de la nastere, si inca mai sunt venerati ca zei maritimi care vin in ajutorul marinarilor trimitandu-le vanturi bune si favorabile navigatiei.

Rac

Racul, al patrulea semn zodiacal este reprezentat de catre un crab. Mitologia greaca il descrie ca fiind o creatura imensa trimisa de catre zeita Hera din mlastina sa lupte impotriva lui Herakles in lupta sa cu Hidra.

Crabul a fost strivit in lupta de catre tocurile lui Herakles, iar zeita Hera a stabilit ca merita un loc de cinste in constelatie pentru vitejia si curajul cu care a luptat.

Leu

Leul este al cincilea semn zodiacal in constelatie. Legenda spune ca este vorba despre temutul leu din Nemeea, un leu ce purta o armura care nu putea fi patrunsa de nicio arma pentru a fi omorat.

Citește și:

Cel care a reusit sa ii gaseasca punctul slab a fost legendarul Hercules care l-a strangulat. In aceasta lupta, Hercules si-a pirdut un deget, apoi a folosit pielea ca pe o armura si capul pe post de casca. Zeus a stabilit ca leul merita propria constelatie pentru a onora curajul lui Hercules.

Fecioara

Fecioara, al saselea semn zodiacal este reprezentat in mitologia greceasca de catre o femeie tanara sau de catre o “servitoare”. Miturile grecesti o prezinta ca fiind Lustia, fiica lui Astraeus si a Ancorei, sau Erigone, fiica lui Lcarus.

Dupa denumire se pare ca ar fi fiica lui Aphollo, Pathene, nume care inseamna “virgina”. In geneza ea este cunoscuta ca fiind Eva, cea care a zdrobit initial capul lui Scorpion.

Balanta

Balanta, cel de-al saselea semn zodiacal este deosebita fata de celelalte zodii inca de la prima vedere pentru ca ea nu este simbolizata de niciun fel de creatura vie. Se pare ca aceasta a fost creata in Epoca Romana pentru a realzia un echilibru intre perechea formata din Fecioara si Scorpion.

Citește și:

Conform genezei, Balanta este considerata a fi simbolul Evei, cea care i-a zdobit capul lui Scorpion cand era Luna Noua, urmata de echinoctiul de toamna.

Scorpion

Scorpionul este al optulea semn zodiacal, fiind reprezentat chiar de catre un scorpion. Mitologia greaca ne spune ca Scorpionul si-a meritat constelatia pe care Hera i-a oferit-o in urma luptei impotriva vanatorului Orion.

Legenda fascinanta a scorpionului isi gasete radacini si in mitologia evreica, si de aseemenea este adesea asemanat cu legenda babiloniana a lui Ghilgames.

Sagetator

Dintre toate semnele zodiacale, sagetatorul poate ca este cel mai putin surprinzator pentru ca legenda lui nu pare sa uimeasca cu niciun element surpriza. Sagetatorul este prezentat ca fiind un centaur cu o sageata.

Mitologia spune ca Centaur ar fi de fapt Crotus, fiul lui Pam si Eupheme.

Citește și:

Capricorn

Al zecelea semn zodiacal si unul dintre cele mai importante este Capricornul, simbolizat de o capra cu doua coarne curbate, iar partea inferioara asemanatoare unui peste. Mitologia greaca considera ca acesta este zeul Pan.

Legenda spune ca atunci cand Typhoon, zeul furtunii era maniat pe Pan, l-a aruncat pe acesta in apele Nilului pentru a scapa de el. In momentul in care Pan a luat contact cu apa Nilului s-a transformat intr-o creatura jumatate capra si jumatate peste.

Varsator

Varsatorul este cel de-al unsprezecelea semn zodiacal si este infatist de catre un tanar fecior ce tine in maini un ulcior cu apa. Mitologia greaca spune ca acest tanar purta numele de Ganymede si era fiul lui Tros, fondatorul Troiei.

Zeus era mandru de Ganymede asa ca l-a facut paharnic intre zei. Hebe, fiica Herei, a fost prima paharnica a zeilor si a considerat gestul lui Zeus insultator si a devenit furioasa pe Ganymede. In acel moment, Hera l-a rugat pe Zeus sa calmeze spiritele, iar acesta l-a transformat pe Ganymede in Varsator.

Citește și:

Pesti

Ultimul semn zodiacal este reprezentat de cel al Pestelui, acesta fiind simbolizat de imaginea a doi pesti. Mitologia grecilor ne invata ca acesti doi pesti ii reprezinta pe Eros – Zeul Dragostei si pe Afrodita – Zeita Dragostei.

In momentul in care au sarit in apa, Eros si Afrodita s-au transformat in pesti pentru a scapa de furia zeului furtunii, Typhoon.

foto prima pagina: femei tinere, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc