Setari Cookie-uri

Astrologie: al 13-lea semn zodiacal si cum se schimba horoscopul

Descopera cel de-al 13-lea semn zodiacal si care sunt caracteristicile lui! In plus, afla cum se schimba horoscopul odata cu aflarea celui mai nou semn din zodiacul astronomic!

Se spune ca zodiacul a fost realizat cu peste 2000 de ani in urma si ca acesta de fapt contine treisprezece zodii in loc de cele doisprezece pe care le cunaostem noi.

Vechii astrologi au vrut sa imparta rotatia Pamantului de 360 de grade in parti egale asa ca au ales sa stabileasca doisprezece zodii dupa care sa se ghideze horoscopul.

Fiecare semn zodiacal corespunde constelatiilor ce apar in spatele Soarelui unde se formeaza un inel pe care astrologii antici l-au denumit "cercul animalelor". In fiecare luna, in spatele Soarelui se afla un alt semn zodiacal, asa ca pentru a stabili cu exactitate zodia in care ne-am nascut de fapt trebuie sa analizam acest detaliu in amanunt si sa vedem exact semnul zodiacal corespunzator zilei de nastere.

foto: semne zodiacale, shutterstock

Ideea semnelor zodiacale le apartine vechilor greci care asociau trasaturile de caracter ale unei persoane cu reprezentatul zodiacal al constelatiei in care Soarele se afla in momentul nasterii parsoanei respective.

Citește și:

Zodiacul astronomic asa cum este el in forma pura fara sa fie interpretata de nimeni contine 13 zodii in loc de cele 12 pe care le cunoastem deja.

Cea de-a 13-e zodie poarta numele de Ophiuchus (Purtatorul de Sarpe) si corespunde perioadei 30 Noiembrie - 1 Decembrie.

De ce aceasta zodie nu este inclusa in zodiacul European?

Purtatorul de Sarpe a fost exclus din zodiacul astronomic inca de acum 2000 de ani cand astrologii au cazut de acord in ceea ce priveste definirea celor 12 semne pe care le regasim si astazi in toate formele de horoscop.

Se pare ca Soarele trece prin fata constelatiei Purtatorului de Sarpe chiar dupa ce trece prin fata constelatiei Scorpionului, pentru ca aceasta se afla intre scorpion si sagetator.

Motivul pentru care cel de-al 13-lea semn zodiacal a fost exclus este inca un mister ce probabil nu va fi deslusit niciodata, insa circula teoria conform careia astrologii au vrut ca unghiul de 360 de grade pe care Soarele il face in jurul Pamantului sa fie impartit in mod egal, asa ca au ales 12 semne din cele 13 cat sunt in total.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc