Setari Cookie-uri

Cum iubeste zodia Sagetator?

Tot ce trebuie sa stii despre barbatul Sagetator si femeia Sagetator in dragoste si viata.

Constelatia Sagetatorului este reprezentarea centaurului Chiron din legendele elene. Despre aceate fiinte cu torsul de om si partea inferioara a corpului de cal se spune ca erau iubitori de bautura, agresivi, plini de dorinta catre muritoarele obisnuite si care nu tineau cont de nicio regula.

Chiron, cel care domnea peste ei avea alta fire. Se crede ca centaurul s-a nascut din pasiunea lui Cronos pentru o frumoasa nimfa care indragea caii. Atunci, ca sa o rapeasca pe fata, tatal olimpienilor s-a transformat intr-un cal cu infatisare blanda. Din uniunea celor doi, a aparut pe lume inteleptul centaur. In ceea ce priveste originea celorlalti din semintia lui, se crede ca acestia au aparut pe pamant intr-o zi cand soarele se lupta cu norii.

Vestit pentru intelepciunea lui, la sfaturile sale plecau urechea zei si muritori in egala masura iar el traia in pace si multumire pe muntele Pelion, cu sotia sa, nimfa Chariclo. In acelasi timp, Chiron era un vestit vindecator, astrolog, oracol si maestru in arta razboiului. Tocmai de aceea, multi dintre eroii grecilor, dupa unele legende chiar si o parte dintre zei, au venit sa invete cate un strop din toate acestea sub indrumarea centaurului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc