Setari Cookie-uri

Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscop african in functie de ziua nasterii

Sistemul Orisha nu este un horoscop in sine. De fapt, o Orisha este o manifestare spirituala a zeului suprem in religia Yoruba, o practica asemanatoare intr-o oarecare masura cu voodoo. Aceasta este raspandita cu precadere in America Latina, adusa de sclavii de pe continentul african.

Zona de origine a acestei credinte este partea sud-vestica a Nigeriei. Asa cum spuneam mai sus, la origine, Orisha nu reflecta un zodiac, asa cum il percepem in spatiul vestic insa potrivit unor vechi credinte, dintre cele 401 de manifestari ale Zeului, 7 dintre ele, cu precadere sunt responsabile cu destinele oamenilor, in functie de ziua in care s-au nascut.

Prin urmare, iata ce Orisha influenteaza drumurile in viata ale fiecaruia dintre noi.

Luni – Orisha Yemoja

Mama tuturor celoralte manifestari spirituale din religia Yoruba este Yemoja. Ea vegheaza asupra tuturor oamenilor nascuti in zile de luni insa are o preferinta pentru femei, mai ales atunci cand acestea sunt insarcinate.

Citește și:

De fapt, numele sau este o contopire a expresiei „Yeye omo eja” , care desemneaza puterea fecunditatii si protectia oferita de spirit asupra tuturor fiintelor vii. Mai mult de atat, pentru ca este asociata cu viata si deci, inceputul, cei care au desintul guvernat de Yemoja nu pot fi decat cei nascuti in prima zi a saptamanii.

In ceea ce ii priveste pe protejatii sai, acestia sunt oameni care se bazeaza foarte mult pe latura emotionala si pe intuitie. De altfel, aceasta din urma este atat de bine dezvoltata incat multi dintre cei nascuti lunea par a avea insusiri paranormale.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc