Setari Cookie-uri

Horoscop: Astrologia chineza

Descopera ce animal te reprezinta!

Astrologia chineza dateaza din vremea Imparatului Galben (cca. 3600 ien), avand la baza cele cinci elemente (Metal, Apa, Lemn, Foc, Pamant) si energiile complementare Yin(-) si Yang(+). In astrologia chineza exista tot 12 semne zodiacale, insa sunt structurate in mod diferit fata de sistemul zodiacal cunoscut de noi. Astrologia chineza intepreteaza si prevede anumite aspecte ale vietii intr-un mod la fel de complex ca si astrologia occidentala sau cea indiana, dar punctata de influente culturale care reflecta importanta stramosilor si a familiei.

In China este foarte probabil sa nu fii intrebat ce varsta ai, ci mai degraba de ce animal apartii, cu referire la zodia in care te-ai nascut. Astrologia traditionala chineza presupune ca fiecare nativ se afla sub influenta stapanirii unuia dintre cele 12 animale: Sobolanul, Bivolul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si Mistretul.

Citește și:

astrologia chineza

Foto: Photosani, Shutterstock

Conform astrologiei chineze, anul nasterii nu arata doar varsta, ci indica si o anumita etapa sau un anumit aspect al unui ciclu temporal de 60 de ani. Fiecare an astrologic incepe la data de 4 februarie in fiecare an si este asociat unuia dintre cele 12 animale. Calitatile acestora caracterizeaza anul respectiv si il anima cu natura lor distincta. In plus, fiecare an este predominat de prezenta unui element dintre cele cinci (Metal, Apa, Lemn, Foc Si Pamant), dand nastere astfel ciclului temporal de 60 de ani.

Animalele zodiacului chinezesc si caracteristicile specifice

Sobolanul

Guverneaza anii 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, etc. Nativii Sobolanului sunt persoane dotate cu o imaginatie vie, altruisti, si plini de farmec cu persoanele dragi. Totusi, au tendinta de a fi impulsivi, extrem de critici si oportunisti. Cei nascuti sub semnul Sobolanului isi gasesc implinirea profesionala in meserii ca scriitor, critic, publicist ori vanzator. Pot avea uneori tendinta de superficialitate. Sunt moderati in comportament si isi iubesc foarte mult familia.

Citește și:

Bivolul

Guverneaza anii 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, etc. Nativii Bivolului sunt lideri innascuti cu mare influenta asupra celor din jur. Sunt persoane refractare la ce este nou, organizate si abile. Nativii acestui semn au tendinta sa promoveze exclusivismul si intoleranta nationala, sunt foarte vocali in politica si accepta cu greu faptul ca lucrurile nu ies intotdeauna dupa vointa lor. Isi gasesc implinirea in meserii ca medic chirurg, militar de cariera, frizer, politician. De cele mai multe ori dau dovada de calm si ingaduinta, dar in unele momente rabufnesc dictatorial. Sunt zelosi si ingeniosi.

Tigrul

Anii acestuia sunt 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, etc. Nativii acestui semn sunt usor de impresionat, emotivi si pasionali in iubire. Deseori au tendinta de a se lasa „dusi de val” si de a se incapatana in ceea ce ei considera ca este bine; in general sunt considerati ca fiind niste rebeli. De regula sunt sefi buni ori exceleaza in meserii originale, neobisnuite: explorator, pilot de curse, matador, barman, inventator. Cei nascuti in anii Tigrului sunt marinimosi si atenti, tin cont de sentimentele celorlalti si ii ajuta ori de cate ori pot. Au o gandire libera si o fire nesupusa; sunt mereu in cautare de amuzament si de libertate.

Citește și:

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc