Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic romanesc: Ce fiinta fantastica te simbolizeaza?

Universul mitologic romanesc se intalneste cu misterul astrologiei

Zgriptor

Asociere: Varsator

Originile acestei fiinte sunt incerte. Unii sunt de parere ca este fiul cel mic al Mamei Zmeilor, altii cred ca este un personaj de sine statator. Cert este ca in ciuda aparitiei sale groaznice, Zgriptor este un personaj pozitiv si ajuta adesea oamenii in calatorile lor.

Uneori, cand dorul de casa este foarte mare si eroul nu mai poate strabate, acest personaj se transforma intr-o pasare uriasa sau intr-o corabie si il aduce pe om pana in pragul casei. In cele mai multe basme populare romanesti, el il ajuta pe Fat frumos pentru ca i-a salvat puii care erau pe cale sa fie inghititi de un balaur sau un sarpe urias.

Trasaturi comune cu zodia ta: recunostina, diferenta dintre esenta si aparenta, originalitate

Blajinii

Asociere: Pesti

Blajinii isi duc traiul in post si rugaciune pe Lumea Cealalta. Legendele ii descriu ca fiind oameni inalti, atletici, care au descoperit tineretea vesnica sau care le-a fost daruita de Dumnezeu pentru purtarile lor bune.

Citește și:

Ei au menirea sa linisteasca si sa oblojeasca ranile spirituale ale oamenilor. Desi ii iubesc foarte mult pe muritori, Blajinii ii considera pacatosi si se roaga permanent pentru izbavirea pacatelor lumii.

Ei se hranesc doar cu fructe si miere iar dupa Paste, Dumnezeu le trimite oua facute din cojile inrosite aruncate de oameni. Acestea ajung la ei pe Apa Sambetei in ziua care poarta numele de Pastele Blajinilor.

Trasaturi comune cu zodia ta: dragoste, blandete, credinta

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc