Setari Cookie-uri

Astrologie: Originea mitologica a zodiei tale

Cum crezi ca a luat nastere constelatia din care provine zodia ta? Te invit sa descoperi lucruri interesante si legende nemuritoare despre originea mitologica a zodiei tale!

Rac

Un crab gigantic numit Crios a fost binecuvantat de catre Poseidon si i-a fost daruita imortalitatea. Crios pazea apele marii in care Poseidon traia si in mod deosebit avea grija de nimfele marii care erau considerate fiicele lui Poseidon.

Cand Poseidon a fost atacat de catre ceilalti zei, Crios a fost lasat sa aiba grija de aceste nimfe insa una dintre ele a plecat din palat ajutata si capturata in acelasi timp de catre Vamari. Crios s-a luptat cu Vamari pana cand crabul a castigat batalia ramanand traumatizat in urma luptei. A primit insa darul imortalitati prin creearea constelatiei Racului de catre Poseidon atunci cand s-a intors din lupta si a vazut actele de vitejie ale lui Crios.

Leu

Mitul acestei zodii se bazeaeza pe legenta lui Hecule si a celor doisprezece incercari ale sale. Prima incercare presupune lupta dintre Hercule si Leul din Nemeea, un leu imens si nemuritor. Nestiind toate aceste lucruri, Hercule a inceput sa atace leul care s-a suparat din ce in ce mai rau. Vazand ca nu are nicio sansa sa il invinga, Hercule l-a ademenit in cusca lui inchizand usile si incercand sa sugrume leul cu mainile sale.

Citește și:

Pentru a-si demonstra vitejia, Hercule trebuia sa aduca pielea leului in fata regelui Eurystheus, insa acest lucru nu era posibil decat cu propriile sale gheare. Dupa ce reuseste sa taie toata pielea leului, Hercule se hotaraste sa o pastreze ca armura proprie. Dupa acest act de vitejie, a fost creata constelatia leului.

Fecioara

Constelatia fecioarei sta sub multe semne de intrebare si sub mai multe legende, nestiind insa care dintre ele este cea corecta. Se spune insa ca una singura ar avea cel mai mult sens si anume cea a zeitei Artemis din Grecia.

Artemis apare ca o femeie cu cincizeci de sani cu ajutorul carora hranea tot ceea ce inseamna viata pe pamant. Ceea ce este interesant, fiind considerata mama Pamantului, Artemis este in acelasi timp virgina. In cinstea ei a aparut constelatia fecioarei luand astfel nastere zodia cu acelasi nunme.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc