Setari Cookie-uri

Horoscopul psihologilor: Tipul de personalitate in functie de zodie

Stiai ca personalitatea ta se poate detecta si in functie de zodia in care te-ai nascut? Hai sa descoperim impreuna cateva dintre aceste secrete incantatoare ale astrologei.

Personalitatea fiecaruia dintre noi este definita in mare parte si de catre semnul zodiacal ce ne reprezinta. Fie ca suntem tipul impulsiv, anxios, introvertit sau extravertit, in spatele acestor denumiri sunt multe caracteristici care definecs un anumit tip de personalitate.

Personalitatea in functie de zodie:

Berbec - Tipul impulsiv

Asa cum era de asteptat, berbecii sunt reprezentati de catre tipul personalitati impulsive, o personalitate foarte agitata. Nu te poti tine departe de tentatii si nu poti spune niciodata NU, pentru ca iti place mereu sa incerci lucruri noi.

Sunt foarte rare momentele in care iti poti controla iesirile si reactiile pentru ca te bazezi foarte mult pe instinct si nu te gandesti inainte sa actionezi. De cele mai multe ori deciziile pe care le iei astfel sunt bune, dar ar trebui ca din cand in cand sa te gandetsi ai bine si sa iti mai temperezi impulsivitatea.

Citește și:

foto: femeie tanara, Shutterstock

Taur - Tipul hipertimic

Taurii sunt de obicei persoane cu picioarele pe pamant si uneori usor pretentioase, insa personalitatea lor hipertimica ii caracterizeaza ca fiind firi energice cu un optimism foarte ridicat, ceea ce ii ajuta sa treaca mai usor peste orice situatie.

Afectivitatea este una dintre cele mai puternice caracterisitici ale acestui tip de personalitate, taurii fiind unii dintre cei mai familisti nativi ai zodiacului si cei mai atasati de catre cei din jur, de catre prieteni si familie.

Gemeni - Tipul emotiv

La prima vedere am spune ca gemenii nu sunt persoane emotive pentru ca debitul lor verbal este unul foarte mare si par oameni cu o puternica incredere in propria persoana, lucru care nu este deloc fals.

Cu toate acestea, chiar daca uneori par insensibili, este doar o masca pe care o afiseaza ca o arma de autoaparare. In adancul sufletului, gemenii sunt persoane foarte emotive ce traiesc fiecare moment si fiecare clipa cu o intensitate sporita. Sunt sensibili, chiar daca nu recunosc acest lucru.

Citește și:

Rac - Tipul anxios

Despre raci stim ca sunt familisti convinsi, dar in acelasi timp sunt si nesiguri pe ei in orice moment. Tipul personalitatii anxioase reda o persoana timida, nesigura si predispusa la fobii de tot felul. Cu un pic de exercitiu aceste lucruri pot fi imbunatatite sau indreptate.

Trasaturile de caracter sunt foarte temperamentale si ideile sunt foarte bine fixate in minte. In acelasi timp, tipul anxios este si un tip foarte emotiv ce se ataseaza foarte usor de oamenii de langa el. Adesea tinde sa se neglijeze pe sine in favoarea partenerului.

Leu - Tipul exaltat

Desi un lider innascut, leul este adeptul tipului de personalitate exaltata ce scoate la iveala caracteristici nebanuite in ceea ce priveste acest nativ. Oscilezi intre sentimente si emotii diferite astfel incat devii confuz uneori.

In acelasi timp, tipul de personalitate exaltat are o predispozitie la trairea emotiilor pozititve mult mai intensa decat a celor negative. Traiesti toate lucrurile cu o bucurie incredibila si te atasezi repede de cei din jur.

Citește și:

Fecioara - Tipul distimic

Fecioarele sunt meditative si modeste din fire, insa personalitatea lor este distimica ceea ce inseamna ca sunt predispuse la depresii fiind destul de pesimiste. Nu se uita la partea plina a paharului si au tendinta de a munci foarte mult si de a se epuiza.

Tipul personalitatii distimice ii predispune pe cei ce se incadreaza aici la fluctuatii temperamnetale destul de radicale si cu o constanta prea mare uneori. Au nevoie de afectiune si de atentia celor din jur pentru a depasi aceste momente.

Balanta - Tipul hiperperseverent

Chiar daca balantele sunt foarte diplomate, incantatoare de-a dreptul si cateodata foarte visatoare, ambitia lor nu este depasita de niciun alt nativ al zodiacului. Personalitatea hiperperseverenta spune de la sine faptul ca acesti nativi au o inclinatie deosebita spre perseverenta lucru ce le aduce numai beneficii.

Citește și:

De asemenea, tipul personalitatii perseverente se mai caracterizeaza si prin sensibilitate la momentele mai putin placute ale vietii, o oarecare instabilitate emotionala si o dorinta inexplicabila de implicare emotionala in relatii de durata.

Scorpion - Tipul nestapanit

Scorpionii sunt oameni foarte hotarati din punct de vedere al deciziilor pe care le au de luat de-a lungul vietii. Se ghideaza dupa acest principiu si adesea studiaza foarte bine ceea ce urmeaza sa faca.

Tipul personalitatii nestapanite dezvaluie insa o impulsivitate si o nehotarare destul de accentuate in comportamentul scorpionului. Traiesc totul la intensitate maxima si impulsivitatea le defineste personalitatea. Ajung adesea sa devieze de la subiect si sa pice in extreme.

Sagetator - Tipul extravertit

Sagetatorul este un nativ pasional si foarte sociabil. Tipul personalitatii extravertite i se potriveste cel mai bine pentru ca ii place sa iasa in evidenta si sa isi exprime liber emotiile si trairile, sentimentele si opiniile.

Citește și:

In acelasi timp, tipul personalitatii extravertite este un tip foarte usor influentabil de catre cei din jur, asa ca nativii zodiei sagetator sunt adesea nehotarati si nu au o incredere prea mare in fortele proprii, bazandu-se foarte mult pe ceea ce spun cei din jur.

Capricorn - Tipul hiperexact

Capricornii sunt realistii zodiacului. Au o gandire foarte bine ancorata in realitatea inconjuratoare si nu obisnuiesc sa viseze cu ochii deschisi. Tipul personalitatii hiperexacte reda cateva caracteristici primordiale pentru un capricorn: exactitatea si seriozitatea.

Nu se incurca cu jumatati de masura si nu o sa ii vezi niciodata nehotarati. Stiu foarte bine ceea ce au de facut pentru a ajunge acolo unde isi doresc, pentru a obtine ceea ce isi doresc si pentru a-si crea un confort specific.

Varsator - Tipul demonstrativ

Varsatorii sunt nativi foarte imprevizibili si creativi in acelasi timp. Cel mai bine li se potriveste tipul personalitatii demonstrative, personalitate ce simte nevoia intotdeauna sa isi demonstreze ca poate sa faca mult mai mult, ca poate sa ajunga mult mai sus si ca poate sa fie mult mai bun de fiecare data.

Citește și:

Este o personalitate frumoasa ce isi foloseste toate armele pentru a-i atrage pe cei din jur si mai ales, pentru a atrage admiratii si laude care sa le alimenteze increderea in propria persoana.

Pesti - Tipul labil

Pestii sunt oameni cu o personalitate complexa, dar cu o personalitate preponderant labila din cauza sensibilitatii exagerate pe care o afiseaza uneori. In comportanentul lor se intalnesc adesea oscilatii de comportament mai ales oascilatii de stari: de la veselie la tristete in doar cateva secunde.

Au nevoie de multa afectiune si de sustinerea celor din jur pentru a-si putea creste stima de sine si pentru a putea merge mai departe astfel incat sa poata realiza ceea ce si-au propus.

Foto: foto artistica, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc