Setari Cookie-uri

Horoscopul florilor

Traditia oferirii florilor in functie de luna nasterii dateaza inca din Antichitate. In randul patricienilor, era dovada de mare rafinament sa oferi gazdei un buchet personalizat dupa acest criteriu.

Sursa: www.baiatulcuflori.ro

In perioada victoriana, dandy englezi au dus lucrurile cu un pas mai departe si se pare ca printre craii de profesie exista un cod al florilor pentru fiecare zi din an. In mod deloc surprinzator, cei mai multi dintre noi au pastrat obiceiul roman si veti vedea imediat nu doar care sunt florile corespondente fiecarei luni dar si care este legatura dintre acestea.

Ianuarie – Garoafa

Aceste flori al caror farmec pare acum usor desuet si sunt, de multe ori, trecute cu vederea. In fapt, aceste flori simbolizeaza un caracter nobil, o personalitate bine conturata sau sentimente de iubire trainica, dorinta si recunoasterea frumusetii. Tocmai pentru ca aceste flori au o sumedenie de culori, cateva dintre ele au primit conotatii speciale. Garoafele albe sunt semn de noroc iar cele galbene pot semnifica sentimente tradate.

Citește și:

Februarie – Violete

Desi in februarie sarbatorim atat Valentine’s Day cat si Dragobetele, florile simbolice ale acestei luni sunt violetele. Acestea sunt asociate cu dragostea, dar si cu speranta si intelepciunea, credinciosia si sinceritatea. In ciuda numelui, violetele pot fi gasite si in nuante de alb sau rozaliu.

Martie – Narcise

Aceste flori de primavara sunt simbol al unui nou inceput, al sperantei regasite sau chiar a unei iubiri inviate. In acelasi timp, narcisele pot transpune in limbajul florilor o prietenie fara sfarsit, respect sau fericire conjugala.

Aprilie – Margarete

Atunci cand oferi margarete unei doamne, mesajul transmis de buchetul tau este de recunoastere a unui spirit liber si indepedent, a unei personalitati originale si, in general, meritele unei femei care nu se supune normelor. In acelasi timp, margaretele simbolizeaza tineretea, puritatea si dragostea noua, fara obligatii.

Citește și:

Mai – Lacramioare

In ultimii ani, buchetele integrale din lacramioare s-au numart printre cele mai populare optiuni in randul mireselor. Micile flori parfumate delicat simbolizeaza o dragoste tanara, la inceput de drum. In acelasi timp,ele sunt semnul recunoasterii unei firi blajine si a puritatii.

Iunie – Trandafir

Cu siguranta aceasta este una dintre cele mai populare optiuni atunci cand vine vorba de alcatuirea unui buchet. Totusi, este o floare foarte pretentioasa nu doar in ceea ce priveste simbolistica variata a soiurilor ci si a culorilor precum si al gradului de inflorire. Spre exemplu, un trandafir rosu inflorit complet inseamna dragoste sincera, pe cand unul de abia imbobocit inseamna pasiune fara obligatii. In acelasi timp, un trandafir alb complet inflorit poate insemna o iubire profunda si aproape nebuna in timp ce un astfel de trandafir imbobocit inseamna ca cea care il primeste este mult prea cruda pentru dragoste.

Citește și:

Foto: Buchet All That Heaven Allows, Pret: 236,90 lei

Iulie – Nemtisori (Delphinium)

Specia nemtisorilor cuprinde peste 300 de soiuri si este o planta cel putin interesanta. Are o tulpina rezistenta dar o radacina care nu suporta transplantarea, are o inflorescenta bogata, carnoasa
dar seva sa este toxica in cantitati mari. Prin urmare, nemtisorul este o floare a constrastelor, ca de altfel, mesajele trimise de aceasta. Albul semnifica o dragoste platonica iar nemtisorul roz arata porniri patimase, chiar necuviinocioase.

August – Gladiole

In ciuda unei aparnte fragilitati, lujerii inalti ai gladiolelo sunt surpinzator de rezistenti. In plus, pentru ca si gladiolele pot imbraca un colorit variat, mesajele transmise de aceste flori sunt la fel de varii.

Pe de-o parte, ele pot semnifica taria de caracter si personalitatea hotarata. Pe de cealalta parte, in tonuri pastelate, gladiolele semnifica sentimente romantice timide sau nadejdea unui inceput.

Citește și:

Septembrie – Nu ma uita

Asa cum le spune numele delicatelor flori albastre, menirea florilor caracteristice lunii septembrie este aducerea aminte. Desigur ca pot fi oferite unui prieten drag pe care nu l-ai mai vazut de multa vreme (ma rog, unei prietene) dar simbolistic principala a florilor de Nu ma uita este dorinta de a incepe din nou o poveste de dragoste care nu a avut parte de un deznodamant foarte vesel.

Octombrie – Galbenele

Fie ca iti vine sa crezi sau nu, acestea sunt printre cele mai cultivate flori din lume. Ele sunt indragite in primul rand pentru calitatile lor curative bine cunoscute si, in al doilea rand, pentru legenda. Se spune ca Fecioara Maria isi impletea in cosite flori de galbenele si tocmai de aceea, acestea au puterea de a vindeca. In ceea ce priveste oferirea acestor flori, gestul se traduce prin trainicia sentimentelor, caldura sufleteasca si curajul de a lupta pana la capat pentru ceea ce iti doresti.

Citește și:

Noiembrie – Crizanteme

Bogatele flori de toamna nu au variatiuni cromatice foarte ample insa mesajele pe care le transmit pot fi interpretate intr+o mie de feluri. In prmul rand, crizantemele, indiferent de culoarea lor, transmit mesaje cu valente romantice, indiferent ca e vorba de o dragoste trecuta, una din prezent sau speranta unei relatii in viitor. In mod evident, crizantema rosie este semn al iubirii impartasite in timp ce crizantema alba este semnul unei iubiri care abia a inceput. In acelasi timp, crzantema galbena transmite tristul mesaj al unei iubiri neimpartasite.

Decembrie – Steaua Craciunului (Poinsettia)

Desigur ca in aceasta luna speciala, floarea specifica trebuia sa aiba o trimitere la sarbatoarea Craciunului. Poinsettia poate fi rosie, alba sau insa indiferent de culoare, mesajul ei este acelasi: ”Esti o persoana spciala in viata mea”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc