Setari Cookie-uri

Horoscopul giuvaierelor sacre

Talismanul tau sacru in functie de ziua nasterii

Oamenii au fost fascinati intotdeauna de podoabe si de-a lungul istoriei, multe dintre ele au primit valente magice. Inca din zorii umanitatii au circulat cantece si legende despre astfel de bijuterii, fiecare un miracol in sine si cu proprietati fantastice. Prin urmare, iata care sunt giuvaierele care functioneaza ca talismane pentru oameni in functie de ziua nasterii.

Brisingamen – Colierul zeitei Freya

Ziua nasterii: 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 - Conducatorii

Persoanele nascute in aceste zile, chiar si din punct de numerologic, prezinta particularitati interesante. Ei par destinati pentru a fi conducatori ai lumii sau, cel putin, ai comunitatii din care fac parte. De regula, ei sunt stalpii familiei, cei care stiu sa ii tina pe ceilalti impreuna. Nu sunt neaparat manati de sentimente materne neaparat, ci mai degraba de nevoia de apartenenta si de ordine.

Citește și:

Pot parea foarte aspri la prima vedere insa cei care ii cunosc foarte bine stiu ca au inimi generoase. Totusi, actele lor de bunatate nu se rezuma la compasiune si par mai degraba adeptii proverbului „Daca ii dai unui om un peste, il hranesti pentru o zi. Daca il inveti sa pescuiasca singur, il hranesti toata viata”. Prin urmare, nu sunt genul care sa mangaie cu mila pe crestet, ci mai degraba sunt oamenii care cauta solutii pentru orice problema aparuta.

Talismanul lor de legenda este colierul zeitei Freya, cea mai slavita dintre zeitele infriguratului nord. De regula, ea este asociata cu dragostea, sexualitatea, frumusetea si fertilitatea. In acelasi timp, Freya este doamna razboiului, a mortii si a pacii.

Prin urmare, colierul ei il investeste pe purtatorul sau cu darul biruintei, al puterii de atractie si al stapanirii de sine. Acesta trebuie insa daruit cu buna stiinta de catre zeita si nu furat, asa cum s-a intamplat atunci cand zeul Loki a vrut sa si-l insuseasca pe nedrept.

Citește și:

foto shutterstock femeie in alb

Colierul Harmoniei

Ziua nasterii: 2,7, 12, 17, 22, 27 - Diplomatii

In aceste zile se nasc oamenii care stiu sa isi negocieze drumul prin viata. Sunt neintrecuti in arta diplomatiei insa acest lucru inseamna ca au si un dram de ipocrizie in caracter. Totusi, cei din jur se pot baza pe parerile lor obiective si de multe ori, brutal de oneste. Sunt foarte inteligenti si au personalitati foarte bine conturate.

Desi sunt sociabili si stiu sa lege prietenii, persoanele nascute in aceste zile aleg cu foarte multa grija oamenii din jurul lor. Daca exista un lucru pe care il dispretuiesc din adancul sufletului, acesta este autocompatimirea sau, si mai rau, efuziunile lacrimogene in public. Apreciaza cu adevarat oamenii foarte siguri pe ei si isi vor alege partenerii de viata doar din aceasta categorie.

Bijuteria magica a acestor persoane este colierul armoniei. Chiar daca numele nu suna deloc nefast, pentru a functiona, acesta trebuie obtinut prin viclesug. Legenda spune ca Harmonia era fiica nelegitima a zeitei Afrodita cu Ares, zeul razboiului. De furie, sotul ei, fauritorul Hefaistos, a blestemat intreaga semnintie a celor doi. Atunci cand Harmonia a crescut, ea a fost logodita cu Cadmus din Teba.

Citește și:

Hefaistos s-a prefacut bucuros de uniunea celor doi si le-a facut cadou de nunta acest colier care trebuia sa aduca doar suparari celor care il primesc. Chiar daca nu putea indeparta complet blestemul, lengendele mai obscure vorbesc despre indulcirea lui de catre Afrodita.

Prin urmare, cine reusea sa fure Colierul Harmoniei va reusi sa rupa soarta grea harazita de Hefaistos si se va bucura de toate desfatarile din lume, precum si de abilitatea de a iesi invingator din orice confruntare.

Draupnir – Inelul zeului Odin

Ziua nasterii: 3,8, 13, 18, 23, 28 - Spornicii

Persoanele nascute in aceste zile stiu sa imbine toate calitatile unui conducator cu mana de cu fier cu caldura sufleteasca si imaginatia unui artist. De regula, in comunitatile din care fac parte sau in familie, ei sunt sufletul petrecerii si al casei.

Au foarte multa carisma si stiu sa isi faca prieteni. In dragoste nu sun chiar statornici si nu e de mirare daca au mai multe aventuri amoroase in timpul vietii. Totusi, atunci cand vor atinge maturitatea emotionaa, indiferent de varsta, ei se vor indragosti cu adevarat. Vor invata sa se bucure de tihna unei iubiri curate si vor ramane fideli partenerilor de cuplu pana la sfarsitul zilelor. Altfel, au caractere puternice si se impun cu usurinta, indiferent de mediu sau situatie.

Citește și:

Inelul lui Odin este bijuteria mitologica a acestor oameni. Draupnir a fost faurit in pantecele pamantului din aurul cel mai curat si are darul de a se inmulti. La fiecare a opta noapte, opt noi inele identice se nasc din Draupnir. Prin urmare, cel care va reusi sa smulga inelul lui Odin din rugul funerar al zeului va dobandi bogatie materiala vesnica.

Inelul lui Gyges

Ziua nasterii: 4,9, 14, 19, 24, 29 - Filozofii

Multi dintre cei nascuti in aceste zile dovedesc inca de mici inclinatii catre filozofie si spiritualitate. Sunt oameni pasnici cu o gandire profunda care depaseste uneori limitele obisnuite de intelegere. Tocmai din acest motiv, ei pot parea destul de solitari, si de multe ori chiar sunt.

Au caractere introverte si isi aleg cuvintele cu mare grija. Cu la fel de mare grija aleg si oamenii din jurul lor. Au standarde foarte inalte, atat in ceea ce ii priveste pe ei insisi, pe prieteni sau pe potentialii parteneri de viata. Se impaca foarte bine cu solitudinea si nu se plictisesc niciodata singuri. Ei au invatat ca sursa fericirii nu se afla in ceilalti, ci chiar in ei.

Citește și:

Inelul lui Gyges este o bijuterie fermecata care ofera purtatorului posibilitatea de a deveni vizibil si invizibil dupa bunul plac. Platon a foslosit mitul inelului pentru a ridica intrebari asupra modalitatii in care s-ar comporta o persoana rationala in cazul in care faptele sale rele nu ar fi niciodata descoperite si pedepsite.

Andavaranaut – Inelul Nibelungilor

Ziua nasterii: 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Eroii

Oamenii care se nasc in aceste zile sunt destinate sa aiba o soarta mareata. Sunt foarte inteligenti si marinimosi insa trasatura lor definitorie este curajul, in special in fata nedreptatii. Nimic nu ii opreste sa spuna ce cred sau sa faca ceea ce considera ca e corect, indiferent de pretul platit.

Simt in permanenta nevoia sa ii protejeze pe cei din jur si sunt capabili de mari sacrificii pornite din avanturi sincere, nu din dorinta de recunostinta si adulatie. De altfel, au si o intuitie foarte buna prin care pot depista cu usurinta persoanele mincinoase. Tocmai pentru ca au firi foarte calde si prietenoase, nu se poate spune despre ca ei ca urasc cu adevarat ceva insa dispretuiesc vadit vanitatea seaca si lingusitorii.

Citește și:

Andvari este cel care a faurit inelul simbol pentru oamenii eroici. Acesta locuieste intr-o cascada nestiuta si se poate transforma in voie intr-un peste. Povestea inelului magic sta la baza unei alte legende cu eroi, Inelul Nibelungilor, transformata in tetralogia de catre Richard Wagner.

Mitul spune ca origine ar detine pretioasa bijuterie devine proprietarul unei averi colosale pentru ca inelul singur este capabil sa produca munti intregi de aur.

foto prima pagina shutterstock femeie cu bijuterii

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc