Setari Cookie-uri

Astrologie: 7 sfaturi pentru a evita consecintele neplacute ale lui Mercur retrograd (5-25 Ianuarie 2016)

Din punct de vedere astrologic, fiecare planeta a sistemului solar exercita o influenta unica asupra noastra si a lumii in care traim.

Planeta Mercur guverneaza inteligenta, memoria, mintea si tot ceea ce tine de comunicare, de la comunicarea orala pana la cea scrisa. In plus, are o mare influenta asupra felului in care ne exprimam si stilului in care comunicam. Intr-o maniera mult mai extinsa, influenteaza tot ceea ce tine de computere, comert, retele de telefonie si transport (inclusiv transport aerian).

mercur retrograd
Foto: Photosani, Shutterstock

Mercur devine retrograd mult mai des decat orice alta planeta a sistemului solar. Desi niciodata nu e la mai mult de 28 de grade de Soare, atunci cand ajunge la distanta maxima fata de acesta, Mercur fie isi schimba directia, fie devine retrograd. Avand in vedere faptul ca guverneaza comunicarea si transmiterea informatiilor, Mercur retrograd poate provoca destula confuzie si pe alocuri haos in vietile noastre. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca planeta Mercur prezinta o concentratie bogata de fier si exercita, astfel, o influenta magnetica asupra oamenilor, Terra fiind cea mai apropiata planeta de acesta.

In fiecare an Mercur devine retrograd in semnele zodiacale apartinand unui element, iar 2016 este anul semnelor de Pamant (Capricorn, Taur si Fecioara). De aceea astrologii recomanda sa fii extrem de precaut/a in legatura cu bugetul si termenele limita si sa cauti solutii practice problemelor pe care le intampini. In general, finantele reprezinta o adevarata problema atunci cand Mercur retrogradeaza in semnele de Pamant.

Atunci cand se petrece acest eveniment astrologic (de 3-4 ori pe an), comunicatiile de toate tipurile au de suferit. Se produc tot felul de incurcaturi, omiteri si interpretari gresite care pot provoca de la confuzie pana la haos. Transmiterea informatiilor de la o persoana la alta are de suferit, in mare parte din cauza faptului ca Mercur retrograd afecteaza claritatea mentala, intelectuala, a exprimarii si a comunicarii in general. Suntem mult mai predispusi la a gresi si a uita amanunte importante, nu reusim sa ne facem intelesi si avem tendinta de a uita usor si de a gresi mult. Iata ce anume ar trebui sa ai in vedere in perioada urmatoare, pentru a trece cu bine de primul Mercur retrograd al anului:

Citește și:

7 sfaturi pentru a evita Mercur retrograd

1. Tine cont de erorile care pot aparea in tehnologie, intarzieri in transporturi, obiecte pierdute. Lucrurile nu functioneaza asa cum ar trebui, planificarile haotice provoaca intarzieri si perioade lungi de asteptare iar tendinta generala este sa tratezi cu neglijenta sau nepasare situatii importante.

2. Stai departe de orice tine de negocieri, contracte noi si chiar un job nou. Ai tendinta sa omiti detalii importante care iti pot afecta deciziile urmatoare sau afli ca informatiile care ti-au fost prezentate nu sunt intru totul adevarate sau nu te poti baza 100% pe ele.

3. Ai grija la felul in care comunici cu ceilalti. Masoara-ti vorbele, gandeste-te bine inainte sa spui ceva ce ar putea ofensa, evita certurile si supararile cu orice pret. Tendinta este sa fii lipsit/a de rabdare si sa vorbeasca gura fara tine.

4. Fii atent/a la defectiunile autovehiculelor, mai frecvente in aceasta perioada. In plus, nu este o perioada optima sa iti schimbi masina sau sa iti cumperi o masina noua. Amana acest moment pana dupa 25 ianuarie, cand vei intra in posesia tuturor datelor care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

5. Verifica bine documentele si emailurile, chiar si postarile de pe social media, intrucat esti predispus/a sa faci greseli si confuzii.

6. Revin in viata ta persoane apartinand trecutului, chiar daca nu te-ai mai gandit la ele de ani intregi, cumva apar ca prin magie in perioada urmatoare.

7. Fereste-te sa semnezi documente, acte, contracte sau sa isi asumi angajamente ferme de orice fel (inclusiv casatoria). Fii sigur/a ca este ceva ce inca nu stii, insa vei afla incepand cu data de 25 ianuarie, cand Mercur isi reia mersul direct.

Citește și:

Foto prima pagina: Photosani, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc