Setari Cookie-uri

Horoscopul japonez: Ce spune grupa sanguina despre tine?

Desi nu a fost niciodata dovedita stiintific, o superstitie destul de des intalnita in Japonia este ca grupa sanguina (ketsueki-gata) arata tipul de personalitate pe care o are cineva, asa cum indica si zodiacul.

Aceasta credinta se presupune ca a luat nastere in anul 1927 cand profesorul doctor Furukawa Takeji a lansat un studiu conform caruia persoanele cu Grupa de Sange A sunt linistite si au capacitati intelectuale crescute pe cand cei cu Grupa de Sange B sunt exact contrariul. Inainte de acest studiu, in anul 1926, japonezii Rin Hirano si Tomita Yashima au publicat un articol in care descriau grupele de sange, insa acesta a fost considerat la vremea respectiva relativ neintemeiat. S-a ajuns totusi la un consens potrivit caruia persoanele cu diferite grupe de sange pot fi descrise dupa cum urmeaza (fara a lua in considerare RH-ul, care nu are nici o influenta).

Foto interior si prima pagina: Sean Pavone, Shutterstock

Grupa A

Cei cu Grupa de Sange A sunt timizi si seriosi, cu idealuri inalte. Au o personalitate puternica, ce le permite sa isi pastreze calmul in situatii dificile, sunt de incredere si muncesc foarte mult pentru a isi atinge scopurile. Dau dovada de responsabilitate si daca au ceva de facut prefera sa faca singuri, fara sa apeleze la ajutorul altcuiva, pentru ca sunt perfectionisti, ceea ce ii face uneori sa para retrasi. Acestia se gandesc de doua ori inainte sa actioneze si isi fac planuri pe termen lung, pentru a fi siguri ca totul merge struna. Incearca mereu sa fie cea mai buna varianta a propriei persoane, motiv pentru care uneori pot parea distanti. Acest lucru se intampla pentru ca nu isi arata sentimentele si incearca sa se pastreze puternici pentru cei din jur. Se poate totusi ca unii dintre ei sa fie chiar instabili emotional si sa isi piarda repede rabdarea cu cei care nu le seamana si nu au acelasi temeperament. Sunt insa politicosi, drept pentru care incearca sa evite certurile si se simt nelalocul lor intr-o colectivitate prea mare.

Citește și:

Grupa B

Persoanele nascute cu Grupa de Sange B se gandesc tot timpul la lucruri practice, pentru ca nu le place sa piarda timpul, sunt foarte curioase si dornice sa invete ceva nou oricand si din orice. Astfel risca sa se apuce de prea multe lucruri odata si sa nu duca nimic la bun sfarsit. Ei fac insa diferenta intre lucrurile cu adevarat importante si cele de umplutura, motiv pentru care cand se implica intr-adevar in ceva o fac la cel mai inalt nivel, petrec mai mult timp decat altii la citirea si intelegerea instructiunilor si prin urmare au rezultate foarte bune, fiindca se concentreaza asupra a ceea ce fac. In acest mod par a fi parsoane destepte, vesele, pline de energie si entuziasm. In ciuda acestor lucruri, majoritatea prefera sa traiasca mai izolat, dupa propriile reguli si idei fixe.

Grupa 0

Oamenii cu Grupa de Sange 0 sunt promotorii bunei dispozitii si sufletul oricarei petreceri. Energici si sociabili, sunt cei mai maleabili dintre toate grupele de sange. Acestia isi fac putine griji, rezolva fiecare lucru pe rand cu calm si grija, se implica in multe proiecte, dar intampina greutati in a le termina, pentru ca se dau batuti repede. Sunt generosi si ajuta pe oricine are nevoie de ei cu un sfat bun sau chiar cu bani, daca isi permit, fapt pentru care se fac usor iubiti, desi spun mereu ceea ce gandesc. In ciuda acestor caracteristici pot parea usor de manipulat desi au o personalitate puternica, cu pareri proprii bine intemeiate chiar daca se dovedesc a fi open-minded. Un argument in sprijinul acestei idei este acela ca pretuiesc parerile celorlalti, primesc cu usurinta sugestii de la prieteni sau televizor, sfaturi pe care le pun de obicei in practica fara a-si pierde increderea de sine de care dau dovada.

Citește și:

Grupa AB

In Grupa de Sange AB predomina cei sensibili, care se gandesc si la sentimentele celorlalti inainte sa faca sau sa zice ceva. Pe de alta parte sunt exigenti cu ei insisi si cei apropiati. Se pricep foarte bine sa disimuleze sentimentele si putine persoane le intra in cercul de prieteni apropiati, poate si pentru ca au tendinta sa rastalmaceasca lucrurile. Au momente cand se inconjoara de oameni din care isi aleg prietenii si momente cand au nevoie sa fie singuri cu propriile ganduri. Aceasta grupa de sange este cel mai greu de descris, fiindca oamenii care o au imbina caracteristici din celelalte. De exemplu, sunt si timizi, dar si extrovertiti. Sunt de incredere si responsabili, insa cedeaza repede daca se cere prea mult de la ei, le place sa ii ajute pe cei nevoiasi, dar doar daca au si ei ceva de castigat, macar o imagine buna in ochii lumii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc