Setari Cookie-uri

Astrologie: Zodiacul ia o noua forma! Care e zodia ta reala?

Cei de la NASA au actualizat pentru prima oara in 2000 de ani zodiacul.

Daca sunteti genul de persoana care se bazeaza pe misterioasa pozitie a stelelor pentru a va descrie personalitatea si drumul in viata fiti pregatite sa ramaneti socate. Astronomii de la Societatea Minnesota Planetarium au descoperit ca din cauza gravitatiei pe care Luna o exercita asupra Pamantului constelatiile au fost mutate cu aproximativ o luna. In cazul in care nu stiati deja, zodia cuiva poate fi determinata in functie de pozitia Soarelui in ziua in care s-a nascut, ceea ce influenteaza extrem de mult personalitatea si caracterul omului.

Ophiuchus Foto: PlanilAstro, Shutterstock

In principiu, astrologia poate fi redusa la credinta ca Soarele si planetele au o foarte mare influenta asupra destinelor oamenilor. Aceasta credinta s-a nascut inca dinaintea erei noastre iar din punct de vedere astronomic, desi au trecut atatia ani mare lucru nu s-a schimbat, numai ca stelele au ramas o sursa importanta de informatii. De la dificultati aparute in vietile fiecaruia pana la bunul mers al unei relatii, toate acestea pot fi aflate din stele, care indica si caracterul fiecarui nativ. Aceste credinte au fost folosite din stravechi pentru a prezice zilele favorabile si evenimentele de evitat.

Totusi, in timp stelele s-au mai schimbat, unele au murit altele pur si simplu au migrat pe cer, care este diferit de ceea ce vedeau anticii din cauza efectului de rotatie al Pamantului in jurul Soarelui, respectiv al Lunii in jurul planetei noastre. Acum, constelatiile au avansat in horoscop cu aproximativ o luna. Asadar aproximativ 86% din populatie are de fapt o alta zodie. Noile zodii se situeaza intre urmatoarele date:

Citește și:

1. Capricorn : 20 ianuarie – 16 februarie
2. Varsator : 16 februarie – 11 martie
3. Pesti : 11 martie – 18 aprilie
4. Berbec : 18 aprilie – 13 mai
5. Taur : 13 mai – 21 iunie
6. Gemeni : 21 iunie – 20 iulie
7. Rac : 20 iulie – 10 august
8. Leu : 10 august – 16 septembrie
9. Fecioara : 16 septembrie – 30 octombrie
10. Balanta : 30 octombrie – 23 noiembrie
11. Scorpion : 23 – 29 noiembrie
12. Ophiuchus : 29 noiembrie – 17 decembrie
13. Sagetator : 17 decembrie – 20 ianuarie

Dupa cum puteti observa acum sunt 13 semne zodiacale. Aceasta formula este insa una destul de veche, intrucat babilonienii au descoperit aceste zodii, dar din cauza faptului ca au dorit sa imparta in mod egal cele 360 de grade ale diametrului unui cerc au renuntat la una. Chiar si zodia Balantei a fost inclusa abia in era lui Iulius Cezar.

Citește și:

Ophiuchus

Constelatia Ophiuchus prezinta un barbat care a prins un sarpe si datorita acestuia mai este cunoscut sub numele de Serpentarius sau Cel care tine Sarpele. Acest semn a fost prezent in multe culturi antice, dar peste tot avea aceeasi semnificatie:

In mitologia greca Ophiuchus era asociat unui vindcator, fiu al lui Apollo, pe numele lui Asclepius. Acesta avea puterea de a invia mortii. Dar Hades cand a vazut una ca asta s-a infuriat si l-a convins pe Zeus sa il omoare pe acesta cu un fulger. Pentru ca era totusi maret, in semn de respect, Asclepius a fost transformat intr-o constelatie.

Sumerienii il asociau zeului Enki iar egiptenii il numeau Imohotep si considerau ca a trait in Egipt in jurul nului 27 I.H.

Atributele acestui om cu sarpe se regasesc si la crestini. In Biblie, un om asemanator ar fi Iosif, fiul lui Iacob. O coincidenta destul de mare este aceea ca numele evreu Iosif in egipteana inseamna exact Imhotep.

Daca sunteti nascute intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunteti in aceasta „noua” zodie iar urmatoarele caracteristici va descriu cel mai bine:

Citește și:
  • Impaciuitoare;
  • Inventiva;
  • Inteleapta;
  • Intuitiva;
  • Norocoasa;
  • Aveti aspiratii mari;
  • Va doriti o educatie aleasa;
  • Aveti dusmani nestiuti printre prietenii apropiati sau chiar in familie;
  • Va plac culorile stridente si tricourile cu design unic.

Ati aflat asadar ca semnele zodiacale au fost mutate cu o luna mai in fata, deci daca pana acum nu v-ati regasit prea mult in descrierile zodiilor s-ar putea ca acesta sa fie motivul si acum sa va identificati mult mai bine cu noul vostru semn zodiacal. Daca ati citit cu atentie articolul s-ar putea sa simtiti ca va potriviti mai mult acum cu descrierea generala, dar tineti cont ca si ascendentul are o mare influenta. Cat despre a 13-a zodie, aceasta acopera caracteristici pe care deja le stiati, doar ca se aplica altor oameni. S-ar putea totusi sa va simtiti straine fata de acest Ophiuchus, dar cel mai bine ar fi sa cercetati ceea ce se spune despre el, pentru ca se aplica multora dintre cunostintele voastre si s-ar putea sa fiti socate de acuratetea datelor NASA.

Citește și:

Foto prima pagina: Sergey Mikhaylov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc