Setari Cookie-uri

Ezoteric: Semnificatia si influenta oglinzilor in viata noastra

Oglinzile ocupa un loc foarte important in economia locuintei printre adeptii invatamintelor feng-shui.

Conform principiilor feng-shui, fiecare obiect si locsor din casa au propria energie si contribuie la starea ta de bine sau... de rau. Oglinzile nu fac exceptie, dimpotriva, ocupa un loc foarte important in economia locuintei printre adeptii invatamintelor feng-shui.

Pentru multe dintre noi, oglinda nu e nimic altceva decat unul din instrumentele utile dintr-o locuinta, asa cum este dulapul sau televizorul. Ne place sa ne privim in ea, ne ajuta sa ne aranjam, sa ne verificam tinuta. Ce ne-am face daca n-am avea macar una? Totusi, oglinda nu e un obiect ca oricare altul, drept dovada, nu ducem lipsa de superstitii legate de ea. Se spune ca daca spargi o oglinda ai sapte ani de ghinion (sau echivalentul numarului de cioburi in care ti se reflecta chipul), iar la o inmormantare toate oglinzile sunt acoperite, ca nu cumva sufletul mortului sa salasluiasca in ele, conform traditiei. Deducem ca, intr-adevar, impactul oglinzilor asupra noastra este mai mare decat credem, iar rolul lor depaseste aspectul practic si estetic. In functie de ce reflecta, ele iti pot aduce bucurie sau tristete, te pot ajuta sau iti pot bloca demersurile. Iata un mini-ghid despre cum sa le amplasezi prin casa si cum nu.

Citește și:

Superstitii despre oglinzi

semnficatia oglinzilor Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock

Detalii care conteaza

Ideale sunt oglinzile in forma rotunda sau ovala, nu cele patrate, cu colturi, care pot favoriza conflictele, agresiunea fizica sau verbala, emotiile negative. Daca te vezi in ele cu totul, din cap pana-n picioare, e un lucru bun pentru confortul si sanatatea ta. De fapt, e imperios necesar ca oglinda in care te privesti cel mai des sa nu reflecte doar o parte din corpul tau, de exemplu, doar trunchiul, de parca ai fi incomplet. Foarte important: sa fie mereu curate, pentru a nu bloca fluxul energetic. O varianta simpla pentru energizarea pozitiva a oglinzilor este sa le cureti cu apa in care ai pus sare de mare.

Fara oglinzi in dormitor

E unul din cele mai proaste locuri pentru a pozitiona o oglinda, mai ales daca ea reflecta patul conjugal. Reflexiile pot aduce conflicte in cuplu si, mai grav, o a treia persoana in relatie sau chiar destramarea casniciei. Nu-i o veste tocmai buna, mai ales ca multe lume are in dormitor dulapuri cu oglinzi. Daca nu exista alta varianta, se recomanda sa acoperi oglinzile macar pe timpul noptii (cu o patura, de exemplu). Nici macar televizorul n-ar trebui sa fie pozitionat in camera in care dormi, din acelasi motiv.

Citește și:

Nu vizavi de aragaz

Nu de alta, dar creste astfel riscul de incendii, dand o putere nebanuita elementului foc. Nici usa de la bucatarie sau cea de la intrare nu ar trebui sa se reflecte in vreo oglinda, prin urmare nici vizavi de ele nu pozitiona un astfel de obiect, pentru a nu alunga energiile benefice intrate in casa. De fapt, in bucatarie, ca si in dormitor, n-ar trebui sa existe oglinzi. Una din cele mai proaste implicatii posibile o are insa pozitionarea unei oglinzi vizavi de o alta – nenumaratele reflexii dintre ele alunga linistea, mai ales pe cea psihica.

In sufragerie, da

Aici chiar si un perete intreg poate fi ocupat de o oglinda. E locul unde tu si ai tai va simtiti acasa, va distrati, va jucati, radeti, va uitati impreuna la televizor, mancati, prin urmare e o energie pozitiva care merita dublata. E bine sa va reflectati in ea cu totii laolalta. Daca reflecta lumina in camera si creeaza iluzia unui spatiu mai larg, cu atat mai bine. In aceasta incapere e foarte posibil (si benefic) sa ai o planta de apartament. Ei bine, daca asezi o planta verde in fata oglinzii, ii dublezi energia vitala. Tot de bun augur este daca se reflecta in oglinda masa din living – cu cat e mai incarcata, aduce mai multa bogatie.

Citește și:

Te fereste de hoti

O oglinda amplasata pe holul de la intrare, in spatele usii, tine departe hotii, nu doar pe cei care-ti vizeaza obiectele personale, ci si pe hotii de energie.

Foto prima pagina: Slava Gerj, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc