Setari Cookie-uri

Horoscopul narcisiștilor: Top 5 zodii care riscă să pice în capcana egoismului

Se spune că astrele predispun, dar oamenii sunt cei care iau deciziile finale. În horoscopul european există unele trăsături zodiacale care pot predispune un nativ să cadă în capcana egoismului, să se gândească în mod exagerat la propria persoană, alterând relațiile pe care le are cu cei din jur. Iată care sunt acele trăsături zodiacale și ce zodii riscă să devină egoiste.

Zodia Berbec

Nativii Berbec sunt lideri înnăscuți, au tendința de a-i ghida pe ceilalți, dar uneori controlul pe care îl exercită asupra celorlalți poate fi exagerat, iar scopul pentru care fac aceasta îl reprezintă, de obicei, un bine personal.

De asemenea, mândria poate accentua tendința Berbecului de a rezista într-o direcție anume, chiar dacă a constat că nu este tocmai cea mai bună.

Antrenându-și capacitățile empatice, nativii Berbec pot ocoli capcana egoismului și se pot bucura de relații sănătoase cu cei din jur, cu atât mai mult cu cât sunt nativi plini de șarm, cu un umor aparte și tot timpul gata de acțiune.

Zodia Taur

Nativii Taur sunt în general focusați mai mult spre valorile materiale, spre bogăție și spre lux, spre artă, spre o viață bună, plină de confort, de belșug, de stabilitate și securitate.

Citește și:

Dacă au prins deja gustul abundenței și apoi sunt puși în fața riscului de a pierde confortul și bogăția, pot deveni egoiști, gata să facă tot ce le stă în putere pentru a-și apăra statutul.

Există o linie fină între nevoia și beneficiile faptului de a te pune pe primul loc și latura opusă, aceea în care cazi în plasa egoismului. A fi preocupat de interesele personale, dar fără a fi afectate relațiile cu cei din jur, poate reprezenta un pas bun către echilibrul interior. Însă atunci când stricăm relații și pierdem sau rănim prietenii, poate că nu sunt tocmai bune deciziile pe care le-am luat.

horoscopul zodiilor egoiste Foto: Ironika/ shutterstock.com

Zodia Leu

Nativii Leu au o stimă de sine crescută, au multă încredere în propria persoană, uneori se pot simți superiori celor din jur, însă totodată au nevoie de atenția acestora.

Citește și:

Uneori, pot face alegeri greșite care să îi arunce în sfera egoismului. Se pot folosi de șarmul pe care îl au și de capacitatea lor de lider pentru a-i manipula pe cei din jur, în așa fel încât să obțină scopul dorit.

De asemenea, uneori pot exercitea prea mult control asupra celorlalți sau asupra partenerului de viață, pot fi prea autoritari sau pur și simplu pot avea senzația că li se cuvin anumite comportamente sau lucruri de la cei din jur. Pot cere fără să dea nimic în schimb, lăsând un gol emoțional între ei și ceilalți.

Zodia Capricorn

Nativii Capricorn sunt inteligenți, practici și foarte bine organizați. Cu toate acestea, uneori pot urmări cu atâta ardoare un scop, încât să nu mai fie atenți la nevoile celorlalți. Se pot adânci în muncă vizând evoluția și succesul lor în carieră, dar în felul acesta pot răni partenerul de viață și familia ori alte persoane care au nevoie de prezența lor.

Citește și:

Pot încerca să înlăture alți competitori care încercă să ajungă la același scop, însă nu intotdeana aleg să facă acest lucru în mod corect. Inteligența lor îi va ajuta să nu fie descoperiți, însă în felul acesta pot deveni persoane egoiste.

În general sunt persoane altruiste, implicate în acțiuni cu valori etice, însă spiritul competitiv îi poate împinge spre egoism.

Zodia Pești

Nativii Pești au parcă o lume interioară fascinantă, intuitivă și totodată revelatoare. Ei pot citi deopotrivă adevărul evident, dar și cel ascuns în umbrele sufletului unui om. Pot avea o logică covârșitoare.

Cine s-a contrazis pe un subiect de etică cu un nativ Pești, a descoperit argumente incontestabile la care nu s-ar fi gândit vreodată. Nativii Pești pot vedea riscuri pe care noi le ignorăm adesea, iar drumul pe care îl aleg pentru soluționarea unei probleme este în general just, curat, sigur.

Citește și:

Cu toate acestea, pot cădea în capcana plăcerilor și a serviciilor. Le place ca cineva să își asume ceva în locul lor, le place să delege activități pe care ei înșiși le-ar putea face, au tendința să își protejeze intens spațiul, drepturile, timpul liber și cam tot ce ține de plăcerile vieții.

Și tocmai în aceste aspecte își pot face loc slăbiciunile. Pot profita de cei din jur care sunt prea buni cu ei, prea serviabili, pot profita de un statut social mai puternic sau de capacitatea mare a altuia de a munci, căruia îi pot da și din munca lor. Așadar, în anumite situații, pot deveni egoiști și manipulatori.

Sursa foto articol: Avesun/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc