Setari Cookie-uri

Sub semnul echilibrului: Singura zodie cu minte de contabil și suflet de poet

Această zodie stăpânește arta echilibrului între minte și inimă

În jurul zodiilor de pământ plutesc foarte multe mituri. Se spune despre cei născuți în aceste semne că nu își ascultă niciodată inimile și preferă să facă așa cum le dictează rațiunea, chiar dacă au de suferit sau dacă rănesc oameni dragi. Tot despre ei se spune că se îndrăgostesc greu, aproape niciodată și că sunt foarte puțini cei care le ajung la inimi. O parte dintre aceste afirmații dure au și un sâmbure de adevăr, însă dintre toate zodiile de pământ aceste lucruri nu se aplică aproape deloc în cazul Taurilor, unii dintre cei mai romantici și mai pasionali nativi din zodiac.

Mitologie Taur

Constelația Taurului are numeroase origini mitologice, iar originea ei exactă este destul de greu de stabilit, cu atât mai mult cu cât de-a lungul istoriei au existat numeroase culturi care venerau acest animal sau care aveau în panteon zeități cu înfățișări de Taur. Sunt surse care spun că această zodie s-a născut din cultura Mesopotamiei, când oamenii venerau Taurulul Sacru al cerului. Alte voci spun că această constelație ar aminti de povestea Europei, fiica regelui Agenor din Fenicia. Vrăjit de frumusețea prințesei, Zeus s-a transformat într-un taur și a răpit-o. Înșelată de zeul viclean, Europa a încerat să își pună capăt zilelor și să se arunce în apă. Fata a fost salvată de Afrodita, zeița dragostei, și mai târziu a născut doi fii: Minos, regele Cretei, și Radamante, unul dintre cei trei judecători ai sufletelor din lumea umbrelor.

Citește și:

Horoscop Taur: Compatibilitate în dragoste

Nativii în Taur sunt cei mai compatibili cu alți nativi din semne de pământ, respectiv cu Capricorn, Taur și Fecioară. Cu toate acestea, astrologic vorbind, cel mai bine s-ar înțelege cu un alt nativ în zodia Taur pentru că Fecioarele sunt mult prea fixiste pentru Tauri, iar Capricornii sunt mult prea tradiționali. În general reușesc să ajungă la un numitor comun, dar poate fi o luptă îndelungată.

Pe locul doi în topul compatibilității se află nativii din zodiile de apă. Acești au tandrețea sufletească după care tânjesc Taurii, nu sunt încăpățânați și nici nu sunt atât de competitivi ca semnele de pământ. Ce-i drept, fragilitatea emoțională a Racilor și a Peștilor poate fi o provocare pentru Tauri, dar aceștia de pe urmă pot învăța astfel lecția răbdării.

Citește și:

Pe locul al treilea se află semnele de foc. Între Tauri și Berbeci, Lei sau Săgetători se pot naște povești pline de pasiune și nu e deloc exclus ca aceste legături să fie relații karmice. E foarte interesantă legătura dintre semnele de foc și cele de pământ pentru că au foarte multe lucruri de învățat unii de la ceilalți.

În cele din urmă pe ultimul loc se află semnele de aer. În teorie, acești nativi sunt destul de indiferenți unii față de ceilalți. În practică, legăturile dintre Tauri și Gemeni, Balanțe sau Vărsători au numitori comuni așa cum ar fi pasiunea pentru frumos, dorința de explorare și o anumită eleganță care îi atrage pe Taurii esteți.

Horoscop Taur: Calități și defecte

Calitățile Taurilor:

  • Sunt foarte sociabili
  • Au un simț practic aparte
  • Știu cum să țină în echilibru ce le dictează mintea cu ce le cere inima
  • Sunt eleganți și au bun gust
  • Sunt prieteni de nădejde
  • Sunt pasionali
  • Sunt loiali

Defectele Taurilor:

Citește și:
  • Pot fi excesiv de pretențioși
  • Uneori sunt prea sensibili
  • Lasă prea mult și prea ușor de la ei de dragul altora
  • Se încăpățânează

Foto Ironika/ Shutterstock

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc