Setari Cookie-uri

Zodiile din umbra lui Mercur, o combinație între aventură și intelect

În astrologie, Mercur guvernează și influențează zodiile Gemeni și Fecioară. Mercur este cunoscut drept patronul intelectului și al minții și îi binecuvântează pe nativii născuți în aceste zodii cu o foarte mare putere intelectuală, îi face curioși, buni comunicatori și foarte adaptabili. De asemenea, pot fi indeciși, critici (atât cu ei însăși, cât și cu cei din jur) și sunt predispuși foarte ușor stărilor de stres și anxietate. În acest articol vom explora împreună asemănările și deosebirile dintre cele două zodii.

Gemenii, curioșii zodiacului

Gemenii sunt cunoscuți pentru energia lor vibrantă și spiritul lor jucăuș. Sunt persoane pline de viață, curioase și mereu în căutarea de noi experiențe. Inteligența lor strălucitoare și abilitatea de a se adapta rapid în orice situație îi fac să fie înconjurați de o aură unică, plină de entuziasm și voie bună. Gemenii sunt comunicatori născuți, capabili să se exprime cu ușurință și să se conecteze cu cei din jurul lor. De asemenea, au o minte ageră și sunt deschiși la idei noi, întotdeauna în căutarea cunoașterii și a înțelegerii profunde a lumii.

Cu cât știu mai multe, Gemenii se simt mai bine. Născute la final de primăvară și început de vară, aceste persoane aduc întotdeauna un aer proaspăt și o schimbare. Gemenii pot fi foarte pasionați de limbi și culturi străine, de domenii și curente artistice moderne sau de trenduri-hibrid în modă și muzică. Abordează un stil eclectic și rareori se plictisesc. Adoră distracția și sunt în general persoane foarte deschise. Nu se îngrijorează prea mult în ceea ce privește viața și se lasă purtați de val. Au nevoie de noutate, flexibilitate și spațiu.

Citește și:

Fecioarele, perfecționistele zodiacului

Fecioarele, în schimb, sunt renumite pentru rigoarea și atenția la detalii. Sunt întruchiparea eficienței. Acești indivizi sunt perfecționiști în natura lor și sunt motivați să aducă ordine și claritate în tot ceea ce fac. Fecioarele sunt cunoscute pentru inteligența lor analitică și abilitățile practice. Acestea pun preț pe organizare și eficiență, fiind ghidate de o dorință puternică de a face lucrurile corect și de a atinge standarde înalte. Fecioarele sunt de asemenea înzestrate cu o intuiție puternică și un simț ascuțit al observației, ceea ce le permite să vadă lucrurile pe care alții le pot omite.

Fecioarele pot părea detașate și reci, dar sunt parteneri foarte buni de afaceri. Emană feminitate și siguranță. Puterea lor intelectuală poate face conexiuni foarte rapide între informații care păreau că nu se leagă în forma lor inițială. Sunt meticuloase și pot avea un interes către științele exacte sau către domenii financiare. Pot discerne foarte ușor ce le va fi de folos și ce nu. Sunt înzestrate cu același talent în artele comunicării ca Gemeni, dar abordează ariile de interes cu plan clar și meticulos. Uneori, mai ales bărbații născuți în zodia Fecioarei pot cădea prada ușor narcisismului și aroganței.

Citește și:

Asemănări și deosebiri:

Guvernate de Mercur, ambele zodii apreciază și pun mare preț pe schimbul de idei, pe comunicare și pe activități care le provoacă intelectual. Ambele au o atenție la detalii sporită și pot face carieră foarte bună în orice meserie care include cuvintele (specialiști în traduceri, literatura, jurnalism sau relații publice).

Fecioarele și Gemenii trebuie privite drept două fețe ale aceleași monede. Gemenii reprezintă faza diurnă a lui Mercur în vechea astrologie grecească, iar Fecioara este faza nocturnă a planetei. Diferențele în care se manifestă influența mercurială sunt date de elemente celor două zodii, Gemenii fiind zodii de aer, iar Fecioarele zodii de pământ.

Astfel, Gemenii folosesc darurile lui Mercur pentru explorarea orizonturilor intelectuale și au un caracter nonconformist și un simț al umorului aparte. Întocmai ca vântul, se schimbă foarte ușor și intensitatea temperamentului lor fluctuează. Sunt indeciși, deoarece mintea lor se simte atrasă de o multitudine de subiecte și ar vrea să încerce câte puțin din toate, deși de foarte multe ori nu este posibil. Uneori pot avea un deficit de atenție și nu pot acumula informații despre un subiect care nu-i interesează. Din cauza intereselor multiple și a caracterului flexibil, Gemenii și-au creat o reputație de oameni pe care nu te poți baza sau superficiali. Dacă se simt nedreptățiți, își pot folosi puterea intelectuală pentru a enerva și manipula persoanele din jur.

Citește și:

Fecioarele, semn de pământ, își folosesc intelectul pentru a rămâne ancorate în realitate. Darul lui Mercur se manifestă prin organizarea și caracterul foarte practic al acestor zodii. În momentul în care și-au setat o idee sau un obiectiv nu se vor abate de la drum. Vor duce la bun sfârșit fiecare lucru început și se vor asigura că e cât mai aproape de perfecțiune. În ceea ce privește oamenii, Fecioarele au așteptări mult mai mari de la cei din jurul lor și sunt mai puțin înțelegătoare când vine vorba de greșeli față de Gemeni, care sunt mult mai obișnuiți ca ei însăși să o dea în bară. Gemenii acceptă greșelile lor și pe ale altora, în timp ce Fecioarele nu sunt atât de permisive nici cu ele însele. Ambele își pot face prea multe griji și să sufere de insomnie.

Citește și:

În dragoste:

În relație, gemenii pot fi partenerul entuziasmat, plin de veselie care ne scote din zona de confort. Fecioarele sunt partenerul care ne sprijină, ne aduce stabilitate și de multe ori ne repoziționează picioarele pe Pământ. Fecioarele oferă o perspectivă obiectivă și claritate în viața partenerilor, în timp ce Gemenii îi încurajează să-și dezvolte creativitatea, să fie mai deschiși și spontani.

Relațiile cu un semn zodiacal guvernat de Mercur nu vor fi niciodată ușoare. Dar vor putea fi întotdeauna o sursă continuă de informație, iar plictiseala nu va exista între cei doi parteneri.

O relație între Gemeni și Fecioară poate părea pentru mulți o idee inedită și neașteptată, dar care funcționează surprinzător de bine. Aventura și organizarea se combină foarte bine și reușesc să se echilibreze unul pe altul. În această relație, Fecioarele devin mai deschise și mai puțin perfecționiste, învățând să se bucure de micile plăceri ale vieții, în timp ce Gemenii reușesc să devină mai concentrați și să-și pună ordine în gânduri. Totodată, este foarte posibil să comunice foarte ușor și să înțeleagă fără cuvinte. Ambii parteneri trebuie să-și gestioneze foarte bine gândurile ca să nu cadă prada îngrijorării excesive și atitudinilor depreciative.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc