Setari Cookie-uri

Cele patru zodii care sunt mereu cu un pas în față. Te numeri printre liderii zodiacului?

În astrologie, zodiile se pot împărți în funcție de mai multe criterii. Cea mai populară modalitate este împărțirea după cele patru elemente: apă, foc, aer și pământ. O altă perspectivă care ne poate oferi detalii valoroase despre modul în care funcționează, gândește și acționează fiecare zodie, este modalitatea (cardinală, mutabilă sau fixă). Acest criteriu se află în strânsă legătură cu schimbarea anotimpurilor și este sincronizat cu ciclurile naturale ale Pământului.

Semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) se nasc în mijlocul unui anotimp, reprezentând cea mai pură și cea mai puternică energie a sezonului. Sunt oameni practici și responsabili, uneori dovedind chiar o încăpățânare aparte.

Semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) se află întotdeauna la finalul unui anotimp, facilitând tranziția spre următorul, reprezentând sfârșitul unui ciclu. Sunt persoane sociabile care au o mare putere de adaptare, dar și un temperament foarte indecis și schimbător.

În schimb, semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn) simbolizează începutul unui nou anotimp. Aceste patru zodii sunt liderii și inițiatorii lumii. Au un talent aparte pentru a pune lucrurile în mișcare și a aduce schimbări. Sunt cunoscuți pentru caracterul lor persuasiv, ambițios și impunător.

Citește și:

Sunt asociate cu fiecare echinocțiu și solstițiu.

Spre deosebire de semnele mutabile, cele cardinale uneori nu se înțeleg cu toată lumea. Acest lucru nu înseamnă ocurența mai mare a unor conflicte, ci o diferență frecventă de idei și opinii. Aceste zodii consideră că totul trebuie făcut în modul lor. Aceste zodii concentrate pe luarea de decizii preferă să ceară iertare pentru un gest, decât să ceară permisiunea înainte.

Alte caracteristici comune ale acestor patru zodii sunt hotărârea și ambiția, inteligența emoțională, personalitatea sociabilă și prietenoasă.

Fiecare are un mod unic și o preferință aparte când vine vorba să inițieze acțiuni și să conducă. De exemplu, Berbecii își folosesc focul interior și creativitatea pentru a demara acțiuni, în timp ce Racii se bazează pe intuiție și sentimente. Balanța se concertează pe începerea relațiilor, parteneriatelor și negocierilor cu ceilalți, iar Capricornul preferă să inițieze schimbarea în moduri vizibile și la o scară destul de largă.

Citește și:

Toate aceste semne apreciază originalitatea și doresc să fie primii care descoperă și încearcă anumite lucruri. De aceea vei observa că multe celebrități, trendsetteri sau oameni politici au soarele, luna sau ascendentul în una dintre următoarele patru zodii.

Berbec

Berbecul este primul semn cardinal, cel care în astrologie deschide roata celor doisprezece zodii. Zodia de foc este vestitorul primăverii și asemenea anotimpului are o personalitate energică, plină de vitalitate. Guvernați de Marte, planeta războiului și a energiei masculine, Berbecii se remarcă prin ambiția lor. Totuși, această planetă îi face adesea și extrem de impulsivi și nerăbdători.

În dragoste, Berbecul este spontan, pasional și senzual. Iubește provocările și poate deveni fi cea mai competitivă zodie dintre semnele cardinale.

Citește și:

Berbecilor le place să preia foarte mult inițiativa în medii profesionale, nu se ascund în dragoste, iar în grupurile sociale aduc un aer plin de viață și o atmosferă degajată. Sunt foarte buni în roluri de căpitan, manager sau antrenor de echipe. Adesea pot avea o carieră de succes în domenii sportive.

Au o energie vitală ridicată și adesea electrizează și ridică moralul persoanelor din jurul lor. Alteori, au așteptări ca și restul oamenilor să se miște sau să treacă peste anumite provocări la fel de repede precum ei.

Rac

Sensibil, emotiv și orientat spre autoreflecție, Racul este al doilea semn cardinal și reprezentatul elementului apă. Guvernat de Lună, este adesea schimbător, întocmai ca fazele Lunii, uneori temperamental, alteori extrem de visător. În jurul său formează o atmosferă relaxată, ușor letargică, asemănătoare cu cea din serile de vară, sezon pe care, de altfel, îl și anunță.

Citește și:
  • LINE-UP COMPLET LA FESTIVALUL MASSIF
  • Irina Rimes, o nouă poveste de iubire în franceză - L'hiver avec toi
  • UNTOLD 2024: 8-11 AUGUST

Au grijă de cei din jurul lor întotdeauna și sunt oameni extrem de atașați de propria noțiune de cămin (fie că este un spațiu fizic, fie că este un grup de persoane). Colecționează amintiri și au o memorie excelentă. Trăiesc adesea într-un amestec de nostalgie și melancolie, simțind totul de 10 ori mai intens decât este necesar.

Uneori pot deveni pasivi-agresivi, ca formă de protecție. În dragoste, Racii sunt parteneri blânzi, iubitori și foarte devotați. Sunt genul de oameni care pun întotdeauna grija față de ceilalți pe primul plan.

Balanță

Semn cardinal de aer, Balanța este ambivalentă, extrem de inteligentă și concentrată pe impresionarea și vrăjirea tuturor celor din jur fără efort. Guvernată de Venus, planeta frumuseții, a artei și a banilor, această zodie poate părea adesea puțin superficială. Balanțele strălucesc foarte ușor în orice domeniu artistic în care sunt înconjurate de frumos.

Citește și:

Sunt oameni blânzi, orientați spre diplomație și care încearcă să evite conflictele cu orice preț. Sunt curioși, plini de idei și foarte inteligenți. Știu să spună exact ceea ce vrei să auzi. Adesea se implică în mai multe proiecte decât pot duce și pot ajunge ușor să se epuizeze. Analizează foarte mult idei, proiecte și probleme din toate unghiurile pentru a avea o imagine amplă care să le ușureze atingerea ambițiilor personale.

În dragoste, au o reputație cochetă și seducătoare, datorată mai ales faptului că Balanțelor le place să fie în centrul atenției. Sunt persoane foarte carismatice care pun mare preț pe modul în care se prezintă celor din jur.

Capricorn

Ultimul semn cardinal, Capricornul, este guvernat de planeta disciplinei, a regulilor și a karmei. Este, de asemenea, și ultimul semn de pământ în discul astrologic, ceea ce îl face și mai ambițios, responsabil și hotărât. Sunt cunoscuți pentru iubirea pe care o au pentru o rutină bine stabilită și pentru profesionalismul pe care îl arată în orice context. Își iau întotdeauna responsabilitățile în serios.

Citește și:

Să credem că aceasta zodie este rece, indiferentă sau neiubitoare ar fi o greșeală imensă. De fapt, nativii născuți în această zodie au o perspectivă foarte profundă asupra lumii și tind să-și interiorizeze și să-și analizeze intens sentimentele. Sunt parteneri devotați, atât în dragoste, cât și în afaceri. Nu se dau bătuți niciodată, iar uneori pot veni cu cele mai creative și neașteptate soluții, dar care se dovedesc extrem de profitabile.

Dacă ești destul de norocos ca un Capricorn să-și lase garda jos în preajma ta, vei descoperi o persoană glumeață, iubitoare și curioasă.

foto: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc