Setari Cookie-uri

Horoscopul copacilor magici

Secretele mistice ale druizilor

Druizii erau un grup aparte intre neamurile de celti. In cadrul triburilor, erau considerati persoane speciale si daruite cu intelepciune. Unii dintre druizi erau legiuitori, altii erau vindecatori iar ultimii erau conducatorii religiosi. De la ei a plecat legatura dintre oameni si copacii cu proprietati magice, pe care ii foloseau in ritualuri si sub paza carora se puneau, in functie de ziua nasterii.

Luni – Stejar

Druizii sunt foarte legati de acest copac magic si se crede ca originea cuvantului druid ar fi un derivat din radacina cuvantului care desemneaza acest pom. Multe dintre ritualurile si intalnirile cu caracter simbolic ale acestora aveau loc intr-o zona speciala, inconjurata in toate partile de stejari.

Persoanele nascute in zile de luni sunt foarte bine ancorate in realitate si te poti baza intotdeauna pe cuvantul lor. Atunci cand promit ceva, vor face tot ce le sta in putere pentru a-si onora datoria. Cu toate acestea, sa nu uitam ca ei sunt patronati in acelasi timp si de luna. De aceea, persoanele nascute sub semnul stejarului au suflete de poeti, minti vii si inteligente si imaginatie bogata.

Citește și:

foto shutterstock femeie cu iedera

Marti – Frasin

Frasinul este un copac venerat de druizi pentru numeroasele sale daruri catre oameni. Se crede ca scoarta acestui copac poate atrage dragostea daca este arsa in jurul sarbatorii Yule (Craciun).

Mai mult de atat, oamenii care dorm sub umbra acestui copac pot avea vise profetice in care li se va arata viitorul. De asemenea, tot druizii credeau ca o creanga de frasin tinuta intr-un vas cu apa langa pat tine departe nu doar spiritele rele, ci si bolile fizice.

Persoanele nascute sub protectia acestui pom cu insusiri magice sunt oameni care au un farmec personal aparte si stiu cum sa se faca placute intr-un grup nou de oameni.

Se adapteaza foarte repede la situatiile inedite si se simt in largul lor tocmai pentru ca au foarte multa incredere in ei si in fortele lor. Sunt ambitiosi, pasionali si au mult orgoliu dar acest lucru nu inseamna ca nu stiu sa faca si compromisuri, de dragul persoanelor iubite.

Citește și:

Miercuri – Mar

Uneori, marul este asociat cu nemurirea insa mai des este intalnita asocierea acestui copac magic si a fructelor sale cu fertilitatea, norocul, abudenta si senzualitatea. Tocmai de aceea, poate, se spune ca frunzele, crengutele si semintele de mar sunt folosite in ritualurile de dragoste. De-a lungul Europei, inclusiv la noi, marul este asociat cu feminitatea si cu frumusetea.

In ziele de miercuri si sub pavaza marului se nasc oamenii priceputi in arta cuvintelor si a negocierii. Sunt diplomati innascuti si stiu cum sa iasa cu fruntea sus din situatiile tensionate folosind doar buna lor stapanire a vorbelor.

Au un fler special in ceea ce priveste latura materiala a vietii si stiu cum sa faca economii sau investitii. Nu sunt avari, dar se pricep sa puna bani albi deoparte pentru zile negre.

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc