Este timpul sa ne intoarcem la origini, spun multi adepti ai acestei adnotari temporale. Chiar daca acest calendar a fost folosit de catre culturile antice Maya, in vechea China, in Polinezia, in Europa neolitica si Estul Mijlociu, a fost ulterior dat uitarii si redescoperit astazi, de catre oameni din intreaga lume.

Acest calendar urmareste orbita de 28 de zile a Lunii in jurul Pamantului: 13 luni de 28 de zile, in total 364 de zile, 52 de saptamani perfecte, a cate 7 zile. A 365-a zi este cunoascuta ca „Ziua in afara timpului” si este o zi cand trebuie sa celebram pacea si armonia.

Sistemul pe care il utilizam acum – Calendarul gregorian, cu 12 luni, a esuat in a demonstra ca este o impartire potrivita a timpului. Este o conceptie limitata despre timp si nu poate fi corelat cu nici un ciclu natural! Este un model artificial prin care interpretam realitatea, ceea ce i-a facut pe oameni sa fie dizarmoniosi fata de ritmul naturii. Cand ne corelam mintile la acest sistem artificial, nu facem decat sa existam mental si emotional, precum mecanismul unei masinarii.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com; luna, mare, noapte

Calendarul celor 13 luni

In timp ce Pamantul face o rotatie in jurul Soarelui, Luna se invarte in jurul Pamantului de 13 ori. Natura a impartit deja anul in 13 luni armonioase!

Calendarul celor 13 luni este o modalitate antica prin care putem structura anul. Cele 13 cicluri a cate 28 de zile descriu un an perfect + o zi a reinoirii, inainte de Noul An – 26 Iulie (folosind sistemul Gregorian de referinta).

In acest calendar, fiecare luna are exact 28 de zile – prima zi a lunii este intotdeauna prima zi a saptamanii, ultima zi a lunii este intotdeauna ultima zi a saptamanii!

Calendarul celor 13 luni este standardul temporal, pentru cei care isi doresc o lume mai buna, folosit de vechii mayasi inca de acum 5 mii de ani. Daca impartirea timpului pe care o urmam este neregulata, artificiala si mecanicizata, asa devine si mintea noastra. Si asa cum este mintea noastra, asa este si lumea in care traim.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: