Setari Cookie-uri

Zodiacul Anasazi: Secretul unei civilizatii disparute

Civilizatia Anasazi este una dintre cele mai vechi si mai intelepte civilizatii ce au o semnificatie importanta in astrologia de astazi.

Indienii Anasazi au fost o rasa pacifista ce s-a dezvoltat in America de Sud-Vest pana in secolul XV. Se credea pe atunci ca aceasta rasa era una spirituala ce avea cunostiinte despre civilizatiile moderne ce aveau sa vina mai tarziu.

Acesti indieni venerau noaptea pentru ca era momentul in care puteau sa viseze la o casa, un loc in care stiau ca se pot intoarce mereu.

In cartea "Earthway" scrisa de Mary Summer Rain, rasa anasazilor ne este prezentata ca fiind una foarte speciala ce avea propriul sistem astrologic dupa care se ghidau. Acest sistem unic folosea ca puncte de reper planetele si stelele in predictiile lor. Ei au adoptat legendele stelelor, ale planetelor, ale Lunii si ale Soarelui si le-au adaptat cunostiintelor si sistemului propriu de astrologie.

foto: statueta indiana, Shutterstock

Conceptul lor planetar l-au mostenit de la stramosii care au infiintat acest trib, toti ceilalti continuand astfel traditia tribului. Acestia asociau cate un corp ceresc cu o luna calendaristica, finalizarea procesului purtand numele de "sezon".

Citește și:

In cele ce urmeaza, am sa va prezint semnificatia fiecarei planete in parte si corespondentul acesteia ancestral, exact asa cum au fost asociate de catre membrii tribului Anasazi.

Mercur

Stramosul lui Mercur a fost Whap-Pu, un batran respectat ce era considerat tatal spiritual al pamantului. Influenta magnetica a sezonului a fost redata de Luna Micilor Schimbari care cuprindea lunile Mai si August. In timpul in care Whap-Pu avea o mare influenta asupra tribului Anasazi, femeia intelepta a tribului ii sfatuia pe cei care veneau la ea sa se concentreze pe importanta familiei si sa participe la activitatile tribului care se potriveau cu ceea ce isi doreau ei sa faca.

Venus

Venus era asociata cu frumoasa Mee-Yaa-Nu, cea care le oferea oamenilor visele de peste noapte. Ea a fost asociata cu lunile Aprilie si Septembrie, atunci cand Luna Marilor Schimbari isi punea amprenta asupra civilizatiilor. Ea reusea sa emita un fel de influenta calma ce reusea sa dezvolte in sufletele oamenilor sentimentul de apartenenta.

Citește și:

Marte

Marte a fosta asociata cu razboinicul protector al oamenilor, Qu-Say-U, corespondent al lunii Martie. Cei care sunt influentati de catre Qu-Say-U, isi constientizeaza obstacolele pe care le intalnesc in calatoria lor. Cu toate acestea, sunt persoane inteligente si dornice sa isi aprofundeze nivelul de intelepciune.

Jupiter

Quaa-Pu este corespondentul planetei Jupiter si era furnizorul oamenilor. Activitatea lui se desfasoara pe intreaga perioada a lunii Decembrie si este influentat de catre Luna Femeii Albe. In aceasta luna, oamenii se strang intr-un grup ce doreste sa exploateze mult mai in profunzime lumea spirituala. In acelasi timp, ei cauta sa explice multe dintre conceptele necunoscute ale universului.

Saturn

Saa-Qu-Ya este corespondentul planetei Saturn si isi exercita actiunea in luna Noiembrie. Cei nascuti in aceasta luna sunt persoane predispuse la conflicte interioare, dar reusesc sa treaca peste acestea datorita spiritului de responsabilitate foarte bine dezvoltat.

Citește și:

Uranus

Reprezentantul lui Uranus este Kaa-Nu, cunoscut ca fiind filosoful tribului. El isi exercita activitatea intensa in luna Ianuarie, sau in Luna Lupului, asa cum era denumita de catre membrii tribului. Despre cei nascuti in aceasta luna se spune ca erau persoane inovatoare carora le placea sa dezvolte diferite concepte.

Neptun

Aaqu-Waa este reprezentantul planetei Neptun, iar luna sa de activitate este Februarie. El le dadea oamenilor puteri magice care ii ajutau sa inteleaga atributiile ezoterice ale tribului. Cei nascuti sub influenat lui Aaqu-Waa sunt persoane foarte senibile, cu un ego foarte fragil.

Pluto

Corespondentul lui Pluto era Yo-Naa, batranul intelept si vindecatorul tribului. El reprezinta luna Octombrie, sau Luna Rece, ceea ce inseamna ca cei nascuti sub influenta lui sunt persoane intelepte si intelegatoare.

Citește și:

Soare

Reprezentantul ancestral al Soarelui, Qu-Nu - Bunica Eterna, asa cum ii spuneau membrii tribului influenta luna Iulie, sau Luna Pamantului Insetat. Cei care s-au nascut sub influenta lui Qu-Nu sunt persoane foarte optimiste si foarte rationale. In acelasi timp acestia tind sa fie foarte extrovertiti si plini de energie.

Luna

Reprezentantul Lunii era Naa-Yu, mama spirituala a oamenilor. Ea guverna luna Iunie, Luna Multiplelor Daruri, iar cei nascuti sub influenta ei au o puternica legatura cu natura, iubesc si apreciaza familia si notiunea de prietenie. Sunt foarte determinati atunci cand vor sa faca ceva si nimic nu pare sa ii opreasca.

foto prima pagina: statuie din India, Shutterstock

foto share by Pexels from Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc