Horoscop totemic: Ce zodie esti in astrologia celtilor?

Horoscop totemic: Ce zodie esti in astrologia celtilor?

Spiritul magic protector in mitologia celtilor

Astrologia celtilor a primit numeroase interpretari. In general, impartirea zodiilor se face in functie de ciclul natural vegetal si, prin urmare, fiecare zodie este reprezentata de un anumit pom caruia i se atribuie insusiri supranaturale.

O alta varianta este atribuirea unui totem din regnul animal, considerat spirit protector al oamenilor nascuti intr-o anumita zi a saptamanii.

Luni - Cal alb

Copac sacru: Stejar

Oamenii nascuti in prima zi a saptamanii se afla sub pavaza calului alb, un animal considerat a fi un spirit pur. Tocmai de aceea, protejatii sai sunt pe de-o parte foarte realisti, si pe de cealalta parte, cu evidente inclinatii spirituale.

Se poate spune despre ei ca nu isi pierd sangele rece in situatiile dificile si sunt foarte pacifisit. In acelasi timp, onoarea este foarte importanta pentru ei si au un simt al datoriei foarte acut. De multe ori, pun pe primul plan dorintele si nevoile oamenilor pe care ii iubesc si abia apoi se gandesc la propria peroana.

Totusi, sa nu uitam ca sunt foarte bine ancorati in realitate si, prin urmare, nimeni nu poate profita de pe urma sufletelor nobile ale acestor oameni.

foto shutterstock femeie pe cal


Marti – Dragon

Copac sacru: Frasin

Inca de la prima impresie, oamenii nascuti in zile de marti si, implicit sub protectia dragonului, impun respect. Nu fac acest lucru printr-o prezenta tiranica sau aroganta. Mai degraba, se poate spune despre ei ca stiu sa isi atraga acest lucru prin prestanta si corectitudine.

De altfel, si fiinta supranaturala despre care se spune ca ii patroneaza impune respect iar in legende, nimeni nu indrazneste sa deranjeze culcusului unui dragon.

Spre deosebire de patronul lor totemic, oamenii nascuti martea nu au temperamente vulcanice. Desigur, atunci cand li se greseste ceva, nu intorc si celalalt obraz. Nu este de mirare daca vor cauta sa isi faca dreptate singuri insa cu siguranta nu sunt razbunatori si nu ataca miseleste.

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc

Setari Cookie-uri