Setari Cookie-uri

Horoscop totemic: Ce zodie esti in astrologia celtilor?

Spiritul magic protector in mitologia celtilor

foto shutterstock femeie pe cal


Marti – Dragon

Copac sacru: Frasin

Inca de la prima impresie, oamenii nascuti in zile de marti si, implicit sub protectia dragonului, impun respect. Nu fac acest lucru printr-o prezenta tiranica sau aroganta. Mai degraba, se poate spune despre ei ca stiu sa isi atraga acest lucru prin prestanta si corectitudine.

De altfel, si fiinta supranaturala despre care se spune ca ii patroneaza impune respect iar in legende, nimeni nu indrazneste sa deranjeze culcusului unui dragon.

Spre deosebire de patronul lor totemic, oamenii nascuti martea nu au temperamente vulcanice. Desigur, atunci cand li se greseste ceva, nu intorc si celalalt obraz. Nu este de mirare daca vor cauta sa isi faca dreptate singuri insa cu siguranta nu sunt razbunatori si nu ataca miseleste.

Miercuri - Pescarus

Copac sacru: Mar

Citește și:

Cei nascuti in zile de miercuri au in destinul lor binecuvantarea frumusetii spirituale, insuflata intai de mar, si gratia spiritelor nobile, simbolizata de pescarus. Intocmai cum aceasta pasare se inalta spre avantul cerului si se arunca apoi in valuri, nativii protejati de pescarus stiu cum sa se ridice dupa fiecare lovitura a sortii.

Nimic nu ii poate darama complet si vor gasi de fiecare data puterea sa o ia de la capat si sa se avante din nou pe ele mai inalte culmi.

In acelasi timp, oamenii zilelor de miercuri sunt prietenosi, comunicativi si sociabili. Rar li se intampla sa ramana singuri si au obiceiul sa se fereasca de solitudine. In plus, cei protejati de pescarus, au foarte mult farmec personal, putere de convingere si negociaza intotdeauna in asa maniera incat sa iasa in castig.

Joi - Soim

Copac sacru: Alun

In aceste zile ale saptamanii se nasc oamenii patronati de una dintre cele mai nobile pasari si, prin urmare, nici protejatii soimului nu ar putea fi altfel. De regula, dintre ei se ridica marii conducatori ai lumii, fie ca e vorba de partea spirituala, politica sau profesionala a vietii.

Citește și:

Sunt foarte siguri pe ei si stiu cum sa isi impuna punctul de vedere in asa maniera incat sa nu lezeze pe nimeni si nici sa fie considerati firi despotice. Se pot enerva destul de usor, de regula din cauza oamenilor care se misca foarte lent si care nu se pot dedica in totalitate unei cauze, indiferent daca e vorba de cariera sau chiar de viata de cuplu.

In ceea ce priveste dragostea, ei vor fi fericiti doar alaturi de oameni care au aceeasi tarie de caracter.

Vineri - Pisica

Copac sacru: Anin

In multe culturi, ultima zi lucratoare a saptamanii este incarcata de valente magice. Este considerata o zi propice pentru ritualuri, ofrande si alte astfel de ceremonii. Poate tocmai de aceea, oamenii nascuti in zile de vineri poarta in suflete un strop de vraja. Mai mult de atat, celtii ii considerau protejati de pisica, o fiinta care traieste pe jumatate in lumea spiritelor.

Citește și:

Intocmai ca patronul lor spiritual, oamenii zilelor de vineri sunt foarte agili si au instincte de vanatori. Se pot descurca in orice situatie si se strecoara nevazuti, atunci cand isi doresc acest lucru. Pe de cealalta parte, se simt bine si in centrul atentiei, cu toate privirile atinte spre ei. Nu isi pierd firea niciodata si stiu exact ce isi doresc de la viata.

Sunt seducatori, trebuie sa recunoastem acest lucru, insa de multe ori, trateaza cu superficialitate relatiile de cuplu, cel putin pana in momentul in care se indragostesc intr-adevar.

Sambata - Lebada alba

Copac sacru: Soc

Oamenii nascuti in zilele de sambata sunt protejati de o fiinta atat de speciala incat nimeni nu indrazneste sa o vaneze si toata lumea o admira.

Intocmai ca patronul lor spiritual, persoanele nascute sambata sunt inzestrate cu o gentilete aparte care se reflecta nu doar in caracterele lor, ci si in infatisarea placuta.

Citește și:

Au suflete calde si sunt mereu pregatiti sa ii ajute pe cei din jur. Totusi, nu sunt genul de persoane care asteapta la schimb laude si gratitudine vesnica. Multumirea lor sufleteasca vine din faptul ca au putut sa fie de ajutor cuiva si ca astfel pot schimba lumea in pasi mici, cu cate o fapta buna pe rand.

Duminica - Unicorn

Copac sacru: Tisa

Oamenii nascuti in ultima zi a saptamanii sunt protejati de o fiinta mitologica despre care circula inca numeroase legende. Despre uncorni se spune ca sunt cele mai pure spirite de pe pamant si astazi se ascund de ochii oamenilor, din cauza rautatii de pe pamant si a tuturor faptelor urate pe care unii dintre noi sunt dispusi sa le comita.

Cei nascuti sub protectia unicornului sunt oameni cu infatisari senine si, daca nu ii cunosti bine, ai fi tentat sa crezi ca sunt slabi de inger. Adevarul este complet altul. De fapt, oamenii nascuti in zile de duminica pot fi stalpii familiei si chiar ai intregii comunitati in care traiesc.

Citește și:

Ei sunt cei care isi asuma cele mai grele responsabilitati, iau cele mai dure decizii si totusi, nu isi pierd niciodata speranta si optimismul. In fiecare dintre ei se afla un mic luptator, hotarat sa schimbe lumea in bine.


foto prima pagina shutterstock femeie cu bufnita

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc