Setari Cookie-uri

Cum iubeste zodia Fecioara?

Tot ce trebuie sa stii despre barbatul Fecioara si femeia Fecioara in dragoste si viata.

De mult, pe vremea cand nu existau oameni, cerurile erau stapanite de zei si de protozei, numiti Titani. Ca sa aiba cine se bucura de toate frumusetile telurice, Epimetheu si Prometheu au framantat lutul cu mainile si au facut om dupa chipul lor. Pentru ca nu vazusera niciodata o femeie, oamenii erau pe atunci doar de parte barbateasca.

Mai mult de atat, Epimetheu a impartit daruri generoase tuturor vietuitoarelor. Pasarilor le-a dat aripi iar fiarelor de prada le-a dat colti si gheare. Atunci cand a ajuns la oameni, Titanul nu mai avea niciunul dintre darurile sale. Atunci Prometheu, fratele sau, s-a strecurat nebanuit pe muntele Olimp, acolo unde zeii traiu in belsug si desfatare ca sa fure focul. Acesta l-a daruit barbatilor, ca sa nu mai triasca in intuneric si sa nu ii mai pasca nicio primejdie din partea animalelor salbatice.

Citește și:

Zeii s-au maniat atunci cand au vazut ca oamenii nu se mai tem de intuneric si pun stapanire pe pamant. Iar pentru asta, Prometheu a fost pedepsit amarnic. Titanul a fost inlantuit de o stanca si in fiecare zi, un vultur venea si ii ciugulea ficatul. Pentru ca era nemuritor, el a indurat chinurile nespuse pana cand a fost eliberat de Hercule.

Mai departe, ca sa pedepseasca si oamenii, Zeus a luat atunci o mana de argila si a facut precum cei doi Titani. De aceasta data, regele zeilor s-a inspirat din gratia si frumusetea zeitelor din inaltul cerului si a plamadit prima femeie.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc