Setari Cookie-uri

Nascuti intre zodii: Cuspidele semnelor astrale

Caracterisiticile nativilor de la granita dintre zodii

foto shutterstock dans in doi

Cuspida Varsator – Pesti (15 februarie – 21 februarie)

Varsa-Pestii sunt o combinatie induiosatoare si placuta de energie si obiceiul de a visa uneori cu ochii deschisi. Sunt persoane pline de caldura sufleteasca si de vise romantice.

In acelasi timp, personalitatea lor este presarata cu un simt al umorului sarcastic, absolut savuros insa vor arata acest lucru doar in preajma oamenilor in care se simt complet in siguranta.

In general, sunt oameni cu spirite de artisit, fler nativ pentru frumusete, echilibrati in sentimente si destul de prietenosi. Insa pentru a putea numi cu adevarat prieten un astfel de nativ trebuie intai sa ii castigi increderea, lucru care se intampla destul de greu.

Poti spune despre ei ca sunt un amestec interesant de timiditate si jovialitate. Nativii acestei cuspide sunt motivati de nou si le plac experientele inedite. Au o latura intelectuala foarte bine dezvoltata insa sunt destul de lipsiti de spirit practic.

Citește și:

Cuspida Pesti – Berbec (18 martie – 22 martie)

In general, nativii nascuti intre aceste doua semne astrale au natura visatoare si tandra a Pestilor, combinata cu cea pasionala si foarte hotarata a Berbecilor. Din acest motiv, desi sunt sensibili si calculati, iau cu o usurinta uimitoare decizii corecte, chiar si in situatii limita.

De regula, au obiceiul si puterea de a lua o situatie critica si de a obtine din ea cel mai bun rezultat posibil in conditiile date.

Pe de-o parte, putem numi acesti nativi impulsivi iar pe de cealalta parte, e lesne de observat ca au imaginatii bogate si stiu exact ce isi doresc de la viata. Tocmai de aceea, ei vor izbuti sa isi puna intotdeauna planurile in aplicare.

Totusi, nu au foarte multa rabdare si sunt foarte directi. Prin urmare, diplomatia nu este punctul foarte ale Pesto-Berbecilor iar acest lucru ii poate enerva din cand in cand pe cei din jur. In acelasi timp, acesti nativi prefera sa aiba de-a face cu oameni iritati sau nervosi decat cu oameni impasibili pe care sa ii impinga in permanenta de la spate.

Citește și:

Cei nascuti in aceasta cuspida sunt mult mai activi decat Pestii si mai putini incapatanti decat Berbecii, insa cu siguranta mult mai echilibrati emtional decat cei de pe urma.

Cuspida Berbec – Taur (17 aprilie – 22 aprilie)

Nativii nascuti in aceasta cuspida sunt aproape forte ale naturii de neoprit. In ei se afla tenacitatea si pasiunea Berbecilor, precum si spiritul practic al Taurilor. Prin urmare, nu exista niciun scop pe lume pe care acesti oameni sa nu il poata atinge si nici plan imposibil de pus in practica. Sunt destul de autoritari si stiu sa se impuna insa fara sa fie despotici.

Totusi, nu este exclus ca acesti nativi sa puna picioarul in prag sau sa bata cu pumnul in masa atunci cand stiu exact ca au dreptate iar cei din jur nu reusesc sa vada acest lucru. Stiu sa isi argumenteze parerea cu atat de multa convingere incat un Berbeco-Taur ar reusi, la propriu, sa vanda castraveti gradinarului.

Citește și:

Au foarte multa energie si pun foarte mult suflet in tot ce fac, in special in viata amoroasa. Pentru ca se afla intre doua zodii care au opinii aproape opuse in ceea ce priveste iubirea, oamenii nascuti in aceasta cuspida iau tot ce e mai bun de la Berbeci si de la Tauri.

Pe de-o parte, au pasiunea si rafinamentul sexual al Berbecilor, impletit cu romantismul si loialitatea Taurilor. Prin urmare, atunci cand se indragostesc, sunt partenerii ideali.

Cuspida Taur – Gemeni (17 mai – 23 mai)

Asemenea celor nascuti in cuspida anterioara, nativii in cuspida Taur – Gemeni sunt persoane pline de energie. Pe de-o parte, au toata dragalasenia Taurilor, precum si spiritul foarte practic al acestor nativi. Pe de cealalta parte, au creativitatea Gemenilor, dorinta acestora de comunicare, spiritul prietenos precum si, de ce sa nu recunoastem, spiritul comercial al acestor nativi.

Citește și:

In general, acesti oameni sunt foarte orientati spre cariera si stiu cum sa consolideze acest aspect al vietii lor. Isi folosesc toate resursele atunci cand vor sa atinga o tinta si nimic nu le poate sta in cale. Nu sunt neaparat autoritari insa au de partea lor puterea diplomatiei si, in acelasi timp, o neintrecuta capacitate de convingere si de negociere.

Poate ca nu sunt atat de romantici precum Taurii dar nici nu sunt caracterizati de lipsa fidelitatii, asa cum se intampla de multe ori cu Gemenii. Cred in dragoste insa in general, aceasta trece pe un plan secund, pana cand isi vor vedea atinse scopurile profesionale.

Totusi, atunci cand se indragostesc, stiu sa fie atenti cu partenerii lor, fara sa fie sufocanti si stiu cum sa faca gesturi de tandrete si romantism fara sa para exersate sau lipsite de originalitate.

Cuspida Gemeni – Rac (17 iunie – 23 iunie)

in aceasta cuspida se nasc oamenii caracterizati de jovilitate si entuziasm, compasiune si loialitate. Nativii acestei perioade sunt oameni carora le place sa fie in centrul atentiei si care stiu cum sa isi faca prieteni.

Citește și:

Multe dintre aceste legaturi pot avea si valente practice insa aest lucru nu inseamana ca Geamano-Racii nu fac altceva decat sa profite de increderea care li se acorda. Din contra, stiu sa fie recunoscatori pentru fiecare mana de ajutor primita si, la randul lor, vor ajuta oamenii aflati in impas.

In ceea ce priveste legaturile de suflet, ei stiu sa fie loiali persoanelor pe care ii iubesc si au incredere in oamenii apropiati. Daca ar fi sa mentionam un defect, acesta ar fi ca, din momentul in care isi pierd aceasta incredere in cineva, cu greu mai poate fi castigata inapoi. Pentru ca sunt atat de prietenosi, acorda in general o a doua sansa insa aceasta va fi platita din greu.

Le place sa flirteze si, cum spuneam, sa li se acorde o atentie care ar putea speria alti nativi insa in momentul in care iubesc intr-adevar, oamenii nascuti in aceasta cuspida nu vor mai avea ochi pentru altcineva.

Citește și:

Cuspida Rac – Leu (19 iulie – 25 iulie)

In cazul acestor nativi, intreaga lume este o scena iar ei sunt actorii principali. Atunci cand imbini natura sensiblia si emotionala a Racului cu cea exuberanta si destul de dramatica a Leului, poti obtine cu greu un amestec echilibrat. Tocmai de aceea, ajungi destul de greu sa cunosti cu adevarat un om nascut in aceasta perioada.

Pentru un moment, acesti nativi pot fi timizi si retrasi ca imeiat sa simta nevoia da a li se acorda atentie. Ei trebuie sa invete sa tina in echilibru aceste doua aspecte ale personalitatii lor.

De regula, sunt foarte devotati, atat in dragoste cat si in alte aspecte ale vietii insa au nevoie permanenta de confirmare, in special in viata amoroasa si in dezvoltarea profesionala.Dar altfel, sunt oameni plini de entuziasm si energie, hotarati si cu foarte multe resurse intelectuale.

Cuspida Leu – Fecioara ( 19 august -25 august)

Leul este un semn de foc iar Fecioara este un semn de pamant. Contradictia naturala a acestor doua semne, in mod paradoxal nu este chiar atat de mare. In general, nativii nascuti in aceasta cuspida reusesc sa isi traiasca vietile in echilibru, chiar daca acest lucru presupune un efort suplimentar din partea lor.

Pe de-o parte, sunt prinsi intre firea aprinsa a Leului iar pe de cealalta parte, au priit trasaturile echilibrate si realiste ale Fecioarei. De aceea, chiar daca nu sunt o contradictie pe picioare, acesti nativi sunt greu de patruns.

Pe de-o parte, in mediile sociale, pot afisa dorinta de atentie a Leilor sau se pot retrage tacut exact asa cum o fac Fecioarele, in functie de dispozitia lor. Un lucru se poate spune cu certitudine despre aceste persoane. Au firi foarte motivate, orientate catre succes, muncesc intotdeauna cu foarte mult spor si fac exact ceea ce le place. In plus, pun foarte mult suflet in cauzele carora se dedica.

In ceea ce priveste dragostea, faptul ca s-au nascut la rascruce functioneaza in avantajul lor. Pe de-o parte, nativii acestei cuspide sunt daruiti cu pasiunea Leilor iar pe de cealalta parte, au loialitatea pentru care sunt recunoscute Fecioarele.

Cuspida Fecioara – Balanta (19 septembrie – 25 septembrie)

Pentru ca cele doua naturi ale acestor zodii se impletesc atat de bine, oamenii nascuti in aceasta cuspida au personalitati echilibrate si nu sunt nevoiti sa traiasca intre doua lumi, asa cum se intampla in alte cazuri. Poti spune despre ei ca s-au nascut in cuspida frumusetii.

Pe de-o parte, acesti nativi sunt extrem de bine organizati si stiu exact ce isi doresc de la viata, exact asa cum se intampla in cazul Fecioarelor. Sunt foarte motivati, atat pe plan profesional cat si in ceea ce priveste dezvoltarea personala.

Pentru ca sunt dominati intai de Venus, planeta iubirii, acesti oameni nu vor avea probleme in ceea ce priveste gasirea unui partener stabil. In acelasi timp, ei sunt foarte puternic influentati si de Mercur, fapt care le da mult avant in constuirea unei cariere solide.

Cei mai multi dintre acesti nativi sunt in pas cu moda insa stiu cum sa isi adapteze stilul vestimentar in functie de cerinte. Tocmai de aceea, ei sunt intotdeauna prezene placute si foarte bine puse la punct, fara niciun un fir de par care sa nu stea la locul lui.

Cuspida Balanta – Scorpion ( 19 octombrie – 25 octombrie)

Daca ar fi sa definim intr-un singur cuvant nativii nascuti in aceasta cuspida, atunci cu siguranta senzualitatea este cea care ii defineste pe cei care au vazut lumina zilei intre Balanta si Scorpion, in primul rand datorita planetelor de care sunt guvernati.

Pe de-o parte este Venus, patroana iubirii, iar pe de cealalta parte este misteriosul Pluto, responsabil cu bogatia si opulenta. Poate tocmai din acest motiv, astfel de nativi sunt cuceriotri innascuti. Le place sa flirteze si sa li se acorde atentiei insa isi pastreaza intotdeauna in jurul lor o aura de mister.

Sunt judecatori foarte abili ai caracterelor umane si isi pot da seama dintr-o singura privire cu cine au de-a face. Desi la o prima vedere, acest lucru i-ar recomdanta pentru domeniul psihologiei, acesti nativi nu empatizeaza foarte usor. In plus, chiar daca nu recunosc acest lucru, pastreaza in suflet un dram de dispret catre oamenii care cauta ajutor in exterior pentru rezolvarea problemelor. Ceea ce ei nu realizeaza este faptul ca aceasta trasatura a lor de caracter ii va impovara inutil.

Nu lucreaza foarte bine in echipa si prefera sa isi asume singuri mai multe sarcini decat sa le lase in seama altcuiva. Desigur, acest lucru poate fi pus inclusiv pe seama faptului ca sunt foarte perfectionisti.
In dragoste, adora in mod evident sa li se acorde atentie insa nu pastreaza un partener pentru o perioada de timp mai lunga. Tocmai de aceea iubirea ii va lua prin surprindere pe acesti nativi si se pot indragosti pe nepusa masa atat de tare incat nu vor sti pe unde sa scoata camasa.

Cuspida Scorpion - Sagetator (19 noiembrie – 24 noiembrie)

Persoanele nascute in aceasta cuspida sunt manate de o forta interioara foarte puternica si au spirit rebele. Foarte greu poti tine sub control o astfel de persoana si nici nu este recomandat sa incerci. Acesti nativi nu tolereaza constrangerile de niciun fel si nu se pot dezvolta in medii restrictive unde sunt nevoiti sa se cenzureze.

In general, acesti oameni sunt un melanj exploziv si spumos intre intensitatea emotionala a Scorpionului si actiunile curajoase ale Sagetatorilor. Nu le este teama sa fie diferiti si sa se deosebeasca de multime. Oamenii apropiati lor sunt foarte putini tocmai pentru ca sunt alesi cu foarte multa atentie si pentru ca o relatie cu un om nascut in aceasta cuspida necesita ani buni de consolidare.

Chiar daca Scorpionul e semn de foc iar Sagetator de aer, cumva trasaturile acestor zodii coexista armonios in personalitatile celor care s-au nascut in aceasta cuspida. Chiar daca sunt pasionali, in dragoste sunt destul de egoisiti si au nevoie de numeroase semne de afectiune si de incredere din partea partenerului pentru a se putea deshide si pentru a-si asuma riscuri in acest sens.

Cuspida Sagetator – Capricorn ( 18 decembrie – 24 decembrie)

in cazul oamenilor nascuti in aceasta cuspid, caracterul inclinat catre filozofie al Sagetatorului se imbina si echilibreaza perfect natura materiala si incapatanata a Capricornului, chiar daca acest lucru suna foarte paradoxal. Pe de-o parte, sunt persoane foarte prietenoase si joviale iar pe cealalta parte sunt oameni resposabili pe care te poti baza oricand.

Sigura problema pe care o pot intampina acesti oameni este faptul ca trebuie sa impace avantul catre nou si aventura al Sagetatorului cu pasul domol si nevoia de siguranta a Capricornului. Totusi, din acest amestec se nasc persoanele de succes pentru ca stiu cand sa isi asume riscuri si cand trebuie sa cumpaneasca indelung la deciziile pe care le iau.

In ceea ce priveste dragostea, o buna parte dintre acesti nativi nu ii vor acorda importanta meritata si se pot surprinde pe ei insusi atunci cand se vor indragosti de cine se asteapta mai putin si intr-un punct complet paradoxal al vietii.

foto prima pagina shutterstock femeie in maro

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc