Setari Cookie-uri

Cum sa ai grija de pielea ta in functie de zodie

Afla ce trucuri de ingrijire sa folosesti in functie de zodia ta!

Foto: Eduard Derule, Shutterstock

Gemeni

Semn de aer, curios, indecis si mereu schimbator, are tendinta de a schimba des produsele de ingrijire a pielii.

Remediu: gaseste ceva care functioneaza pentru tine si fii coerenta in ritualul de ingrijire a pielii. Gemenii sunt predispusi la alergii respiratorii, deci alege produse de ingrijire a pielii cu ingrediente minime, pentru a evita iritatiile la nivelul plamanilor sau gatului.

Cele mai bune ingrediente: apa de trandafiri, aloe vera, migdale dulci si ulei de jojoba – foarte nutritive pentru pielea ta.

Rac

Semn de apa si totodata cel mai imprevibil dintre toate semnele. Poate fi diplomat si grijuliu intr-un moment, ca in secunda imediat urmatoare sa devina iritabil si emotional. Sa fie oare chestiuni hormonale la mijloc?

Remediu: pentru a echilibra lucrurile, trebuie sa fii atenta la retentia de apa si la sensibilitatea pielii.

Cele mai bune ingrediente: ulei de macadamia, de susan si de jojoba. De asemenea, uleiul de geranium (muscata) este considerat un ingredient minune care imbunatateste echilibrul hormonal, elimina edemele si retentia de apa si previne imbatranirea pielii.

Citește și:

Leu

Semn de foc, Leul este increzator, creativ si autoritar. Poate fi orgolios si are tendinta sa se bazeze pe remedii rapide si la moda pentru a rezolva problemele pielii.

Remediu: nu va entuziasmati de ultimele tendinte, uneori neintemeiate, ale produselor de ingrijire a pielii. Aminteste-ti ca frumusetea vine din interior. Include in dieta ta alimente sanatoase, integrale, in loc sa pierzi timpul cu remedii la moda.

Cele mai bune ingrediente: produse naturale ce contin ulei de catina si de jojoba. Trandafirul, regina florilor, se potriveste ca o manusa temperamentului leonin. Pentru Leii foarte pretentiosi cu aspectul fizic, uleiul esential de trandafir este bogat in antioxidanti si ajuta la estomparea cicatricilor si la vindecarea pielii.

Fecioara

Semn de pamant, Fecioara este inteligenta, practica, cu picioarele pe pamant si destul de perfectionista. Poate fi epuizanta, intrucat are tendinta sa supraanalizeze totul, indecisa si stresata.

Remediu: rasfata-te cu produse de ingrijire a pielii ce contin musetel, tradafir, lemn de santal si frankincense (tamaie) care te ajuta sa te relaxezi. De ajutor poate fi si sauna faciala pe baza de plante medicinale, pentru a inlatura stresul si a-ti induce o stare de calm si bine.

Cele mai bune ingrediente: musetel, lavanda, trandafir si portocale, cu efect calmant si reconfortant.

Citește și:

Balanta

Balanta, semn de aer, este romantica, fermecatoare si pacifista. Intotdeauna vrea sa vada ambele puncte de vedere si uneori poate deveni nehotarata.

Remediu: adopta o rutina de ingrijire a pielii pentru cateva saptamani si vei observa cu siguranta o diferenta in aspectul tenului tau.

Cele mai bune ingrediente: intrucat iubesti tot ce este frumos, romantic si exotic, alege produse de ingrijire a pielii luxoase, cum ar fi uleiul de argan, macadamia, rodie sau uleiul din seminte de cactus (prickly pear). Esti sub influenta lui Venus, pana la urma!

Scorpion

Scorpionul, semn de apa, este pasional, senzual, intens si loial. Stie ce vrea, dar deseori poate fi incapatanat si gelos.

Remediu: fii mai indulgent cu tine si cu ceilalti. Foloseste un ulei emolient pe intreg corpul.

Cele mai bune ingrediente: ulei de patchouli, santal si lavanda, aplicate prin masaj pe tot corpul. Foloseste ulei de nuci de macadamia pentru efectul lor anti-imbatranire si si de rejuvenare a tenului.

Citește și:

Sagetator

Semn de foc, Sagetatorul are un spirit aventuros si independent. Ii place sa isi asume riscuri, este sufletul petrecerii, este generos si prietenos, dar si foarte nerabdator.

Remediu: din cauza naturii tale agitate si nerabdatoare, este nevoie sa fii foarte stricta in a-ti stabili o rutina de ingrijire a pielii. Potoleste-ti natura incandescenta folosind apa filtrata rece la trezire. Aplica apoi o lotiune tonica faciala, cu efect benefic impotriva anxietatii. Avand tendinta spre tot ce e extravagant, foloseste produse putine si simple in rutina de ingrijire zilnica, pentru a pastra un echilibru.

Cele mai bune ingrediente: uleiurile esentiale de argan, de nuca de cocos, de masline si de seminte de struguri.

Capricorn

Semn de pamant, Capricornul este hotarat si are o dorinta imensa de a reusi in viata. Isi atinge scopurile datorita ambitiei feroce si a faptului ca trateaza metodic si logic drumul spre succes. Insa sub invelisul distant si rece al Capricornului se afla un suflet simpatic si loial.

Remediu: fa-ti timp pentru tine si pentru rutina ta de ingrijire a pielii! Aminteste-ti ca nu totul trebuie sa fie perfect si ca in imperfectiuni sta farmecul acestei lumi.

Cele mai bune ingrediente: incearca uleiuri esentiale pentru aromaterapie, pentru efectul lor anxiolitic, cum ar fi uleiul esential de lavanda, menta sau geranium. Pentru a-ti inlatura grijile si starea de animozitate, incearca uleiul de lamaie, lemn de santal si rozmarin. Cele mai bune uleiuri faciale pentru tine, cu efect de hidratare, sunt cele de rodie, macadamia, Tamanu, argan si seminte de macese.

Citește și:

Varsator

Semn de aer, Varsatorul este un spirit liber, spontan si entuziast, gata oricand sa mearga oriunde. Ii place schimbarea si nu stie ce inseamna sa se plictiseasca. Are o natura neconventionala si ii place distractia, dar poate intampina probleme cand vine vorba de activitatile repetitive, agasante.

Remediu: din cauza tendintei tale rebele, ai nevoie de libertate deplina de exprimare. Opteaza pentru ceva simplu, in rutina de zi cu zi. Cativa stropi de apa rece pe fata dimineata dupa ce te trezesti,aplica apoi ulei de argan, putina crema cu protectie solara si esti gata. Nu ai timp si nici chef pentru proceduri si timpi complicati de ingrijirea pielii.

Cele mai bune ingrediente: cauta uleiuri esentiale de trandafir, neroli si mai ales lamaie, adaugate uleiului de migdale dulci, pentru un masaj corporal complet. Pentru ingrijirea fetei, alege uleiuri esentiale de Tamanu, seminte de struguri, macadamia si jojoba.

Citește și:

Pesti

Semn de apa si visatorii zodiacului. Apartin uneia dintre cele mai creative, empatice si intuitive zodii, le displac conflictele si sunt influentati usor de starile negative ale celorlalti.

Remediu: datorita naturii tale altruiste, te epuizezi psihic foarte usor. Din acest motiv este bine sa te rasfeti din cand in cand, ca sa revii pe linia de plutire.

Cele mai bune ingrediente: bergamota, rozmarin, ylang-ylang, lamaie si patchouli sunt cele mai potrivite pentru temperamentul tau. Uleiurile faciale de jojoba, masline sau migdale dulci sunt, de asemenea, o alegere perfecta.

Foto prima pagina: Valua Vitaly
&nbs

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc