Setari Cookie-uri

Tehnicile de meditatie potrivite pentru fiecare semn zodiacal

Tot ce trebuie sa stii despre tehnicile de meditatie specifice fiecarei zodii.

Balanta

Balantele nu se simt bine decat daca au parte de echilibru pace si dreptate, insa viata, in neprevazutul sau, ofera deseori imperfectiuni, minciuna, egoism si nedreptate. Atunci cand riposteaza si vor sa schimbe lumea cu umarul, Balantele se simt coplesite, frustrate, stresate si epuizate, lucru care le poate provoca probleme de sanatate. De aceea au nevoie de meditatie ca de aer. In acest mod se pot reechilibra si recastiga o privire obiectiva asupra lumii si a cauzei tuturor provocarilor sale. Balantele trebuie sa inteleaga modul in care meditatia le poate ajuta, de aceea este bine sa apeleze la un instructor autorizat si sa citeasca literatura de specialitate, inainte de a fi convinse sa isi creeze un obicei sanatos si de durata.

Scorpion

Scorpionii trec cu usurinta peste cele mai grele provocari ale vietii fara semne majore de afectare emotionala, si asta pentru ca au abilitatea de a-si ascunde foarte bine zbuciumul sufletesc, fara ca cineva din exterior sa inteleaga ce zace in subconstientul lui. De aceea, emotiile neeliberate la timp pot pune probleme in ceea ce priveste conflictele, depresia si chiar imbolnavirile. Pentru a permite emotiilor sa iasa la suprafata, Scorpionii trebuie sa isi faca ordine in ganduri, iar meditatia ii ajuta foarte mult in aceasta privinta. Practicarea meditatiei ii poate infuria la inceput, insa acesta este un semn bun, intrucat semnifica o descarcare emotionala, care, insa, cu timpul va disparea si vor putea sa se bucure cu adevarat de cele 10 minute zilnice de liniste pe zi.

Citește și:

Sagetator

Mereu ocupati, mereu pe drumuri, construindu-si viata, iubind, pornind in noi aventuri, Sagetatorii cauta mereu perfectiunea si o lume ideala, in care sa se simta in siguranta si multumiti. Cu timpul, pe masura ce se maturizeaza, vor afla ca paradisul cel mai accesibil este cel din interiorul propriei persoane, fapt pentru care trebuie sa inceapa sa mediteze si sa practice incursiunile in propriul subconstient. Inainte de meditatia propriu zisa, o sesiune de Yoga asana ii va ajuta sa isi canalizeze mult mai bine energiile si sa adopte o postura confortabila iar exercitiile de respiratie ii vor ajuta sa isi calmeze apele interioare si sa se bucure mai intens de experienta meditatiei.

Capricorn

Ambitia este cuvantul-cheie din viata Capricornilor, care ii motiveaza sa isi atinga fiecare scop in viata. Pe acesti nativi puternici si de neoprit, pare ca nimic nu ii poate opri, insa etica muncii intense isi lasa amprenta asupra starii generale si a tonusuluifizic, Capricornii au nevoie sa isi mentina trupul, spiritul si mintea sanatoase, pentru a putea munci. De aceea au nevoie de o modalitate eficienta de a-si reincarca bateriile, de a elimina tensiunea fizica si nervoasa si stresul. meditatia le ofera mult dorita liniste, perspectiva si pace. De aceea este bine sa fie consecventi in adoptarea acestui ritual, pe care ajung chiar sa il priveasca ca pe un obiectiv in sine, numai bun de indeplinit!

Citește și:

Varsator

Iubitori de libertate si schimbare, insa in acelasi timp responsabili, Varsatorul se confrunta cu provocari aproape in permanenta, fie ca este vorba despre a gasi un echilibru intre nevoia de a avea o familie, prieteni, cu nevoia de a fi liber, nevoia de a-si exprima ferm opiniile cu intuitia exacerbata. Aceste provocari il streseaza si il afecteaza inclusiv pe plan fizic. De aceea, meditatia reprezinta instrumentul cel mai potrivit care ii ofera mult dorita liniste, relaxare, eliberarea tensiunii fizice si psihice si il ajuta sa isi cultive pacea interioara. Daca este greu sa isi pastreze concentrarea, mantrele precum “So-Hum” il ajuta sa isi incetineasca sau sa isi opreasca fluxul gandurilor.

Pesti

Cel mai sensibil semn al zodiacului, este mereu in cautare de confirmari, aprecieri si afectiune. Deseori se simt nedemni de ceea ce primesc in viata si nu sunt niciodata satisfacuti cu eforturile si deciziile pe care le iau. In interiorul lor se va purta aproape in permanenta o lupta crancena intre ego si suflet, iar Pestii care aleg sufletul isi dezvolta abilitatile de intuitie si introspectie, punand in balanta emotiile, sentimentele si stima de sine. Inainte de a medita, ii ajuta foarte mult daca au la dispozitie un loc comod, in care sa se simta confortabil. Concentrarea pe propria respiratie ii va linisti suficient de mult cat sa nu se opuna gandurilor parazite remanente, care vor disparea, la fel cum se pierd valurile in ocean.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc