Setari Cookie-uri

Horoscopul sanatatii: Plante de leac pentru trup si suflet

Afla la ce afectiuni este dispusa zodia ta si cum le poti combate

Foto Nina Buday/ Shutterstock

Gemeni

Desi sunt plini de energie si comunicativi, nativii in Gemeni se numara printre cei mai sensibili nativi ai zodiacului tocmai pentru ca aceasta zodie este responsabila cu sistemul nervos, precum si cu plamanii si bratele. Au nevoie de foarte multa odihna si trebuie sa isi tempereze energia pentru ca, in caz contrar, sunt predispusila fracturi osoase, in mod special in partea superioara a corpului. In acelasi timp, Gemenii au o sensibilitate nativa in fata afectiunilor respiratorii si trebuie sa aiba foarte multa grija de sistemul imunitare.

In ceea ce priveste plantele de leac specifice acestui semn, trebuie sa se orienteze catre cele care le aduc o stare de liniste, asa cum ar fi lemnul dulce, levantica sau valeriana.

Rac

Nativii in Rac au stari de spirit schimbatoare pentru ca sunt dominati de Luna iar fazele acesteia isi lasa amprenta asupra lor. In plus, pentru ca sunt semne de apa, sunt foarte fragili la interior. Ca sa se dezvolte armonios, nativii in Rac au nevoie de un mediu stabil, linistit, fara schimbari majore sau crize. In ceea ce priveste partile anatomice dominate de acest semn, ele sunt stomacul si pieptul. Acest aspect, corelat cu rezistenta lor scazuta la stres le da acestor nativi o predispozitie catre ulcer sau gastrita.

Citește și:

Planetele de leac indicate celor nascuti in zodia Racului sunt salvia, rozmarinul si florile de tei.

Leu

Robusti, plini de energie si de vitalitate, Leii au o stare generala de sanatate buna si traiesc mai mult decat ceilalti oameni. Datorita energie vitale de care dispun din plin, Leii se vor simti cel mai bine intr-un mediu dinamic si pot fi excelenti sportivi, acrobati, dansatori sau chiar patinatori. Semnul lor guverneaza coloana vertebrala si inima. Desi li se potriveste un stil de viata activ, ei trebuie sa fie foarte atenti la miscarile pe care le fac pentru a evita accidentarile.

Plantele de leac menite a le aduce alinare trupeasca si spirituala nativilor in Leu sunt galbenelele, papadia, sofranul si rostopasca.

Fecioara

Marea problema a nativilor in Fecioara este ipohondria. De regula, se bucura de o sanatate de fier la varsta maturitatii iar in copilarie si adolescenta nu sufera de afectiuni speciale, mai grele decat bolile copilariei. Zodia lor este reponsabila cu intestinele, splina si pancreasul, motiv pentru care se pot lovi de mici neplaceri de natura hepatice sau intestinale, insa nimic foarte serios. Ca orice alta zodie de pamant, si nativii in Fecioara sunt longevivi.

Citește și:

Plantele de leac specifice Fecioarelor sunt musetelul, socul si levantica.

Balanta

Nativii in balanta trebuie sa fie foarte atentila starea de sanatate, care poate fi fragila pe tot parcursul vietii. Din fericire pentru ei, au o putere de regenerare fenomenala si nu vor avea prea multe batai de cap in acest sens, cu repetarea observatiei ca trebuie sa aiba un stil de viata sanatos. Semnul lor guverneaza organele pereche, intocmai ca talerele Balantei, respectiv rinichii si, in acelasi timp, intreaga zona lombara. Afectiunile la care sunt predispusi in mod special acesti nativi sunt cele ale vezicii biliare insa pot aparea si neplaceri reumatice.

Plantele de leac ale Balantelor sunt matasea de porumb, coditele de cirese, macesul. In acelasi timp, desi nu sunt plante, ci fructe, si merisoarele au efecte benefice asupra lor.

Citește și:

Scorpion

Din cauza inclinatiei native catre excese a Scorpionilor, acestia tind sa duca o viata dezordonata, cu alimentatie dezechilibrata, aleasa in functie de gust. Au constitutii sanatoase insa trebuie sa aiba grija de ei. Ar putea ajunge la 100 de ani si mai bine daca ar fi ceva mai atenti la alimentatie si la nevoia organismului de odihna. Scorpionul stapaneste organele sexuale, motiv pentru care au o viata amoroasa foarte intensa. In acelasi timp, sunt predispusi la afectiuni ale acestora, precum si la probleme cu intestinul gros.

Plantele de leac recomandate nativilor in aceasta zodie sunt aloe vera, mustelul si pelinul.

Sagetator

Nativii acestei zodii sunt mereu in miscare si duc vieti active. Sunt plini de energie, de optimism si stiu sa isi revina foarte repede dupa orice afectiune, indiferent de natura acestora. Arcasul patroneaza coapsele si ficatul, motiv pentru care nativii sai trebuie sa aiba grija la aceste zone. Activitatea fizica prea intensa, precum si perioadele de stres prelungit isi vor spune cuvantul asupra acestor nativi si se pot confrunta cu afectiuni hepatice.

Citește și:

Plantele tamaduitoare care ii pot ajuta pe nativii in Sagetator sunt albastrelele, maghiranul si anghinarea.

Capricorn

O gluma veche spune ca daca planeta ar trece printr-un cataclism nuclear, singurii supravietuitori ar fi gandacii de bucatarie si Capricornii, lucru care nu este departe de adevar. Acesti nativi nu sunt foarte energici si nici nu se enerveaza repede, factori ce contribuie la longevitatea lor proverbiala. Stoicismul si judecata obiectiva sunt alte doua trasaturi ale acestor nativi care ii ajuta sa isi conserve energia. Capra de mare guverneaza oasele si articulatiile, cu precadere genunchii, motiv pentru care nativii sau vor avea o sensibilitate pentru acestea.

Plantele de leac benefice lor sunt obligeana, traisa-ciobanului, tataneasca.

Varsator

Marea problema a Varsatorilor vine din faptul ca manaca de multe ori pe fuga, din mana, fara sa isi dea seama nici macar ce baga in gura. Din aceasta cauza, pot prezenta tendinte de ingrasare iar femeile se vor lupta cu celulita si cu varicele. Solutia este foarte simpla in cazul lor: o alimentatie echilibrata si, foarte important, mese luate la ore exacte. In plus, au nevoie de foarte multa miscare pentru ca Udatorul stapaneste gambele si sistemul circulator.

Citește și:

Plantele de leac ale acestor nativi sunt sulfina, hreanul si arnica.

Pesti

Pestii sunt persoane cu constitutii delicate si au firi foarte sensibile. Din punct de vedere anatomic, acest semn guverneaza talpile precum si limfa. In general, ei sunt foarte empatici si preiau foarte usor starile de spirit ale celor din jur, motiv pentru care trebuie sa caute sa se inconjoare mereu de oameni pozitivi si optimisti. In general, nu sunt predispusi neaparat la afectiuni fizice, cat la depresii sau stari de anxietate.

Plantele tamaduitoare care le vor fi de folos Pestilor sunt teiul, musetelul, levantica, aloe vera si valeriana.

Foto prima pagina conrado/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc