Setari Cookie-uri

Horoscopul decanilor: Ce spune despre tine decada nasterii tale?

Cum te influenteaza saptamana in care te-ai nascut?

Foto Jozef Klopacka/ Shutterstock

11-18 aprilie ( Berbec)

In cea de-a treia perioad a Berbecului se nasc oamenii inclinati catre problemele sociale. De regula, Berbecii sunt individualisti, poate chiar egoisti insa cei nascuti in aceasta perioada fac exceptie de la aceasta regula. Sunt destul de conservatori insa mai putin incapatananti decat ceilalti Berbeci si isi impun foarte usor nu doar parerile, ci si principiile morale.

19-24 aprilie (Cuspida Berbec – Taur)

Daca ar fi sa definim oamenii nascuti in aceasta perioada cu un singur cuvant, atunci cu siguranta acesta este autoritatea. Inca de mici, ei sunt conducatorii grupului de prieteni din care fac parte si stiu cum sa ii motiveze pe ceilalti. In acelasi timp, sunt foarte independenti si tintesc spre cariera stralucite si succes public.

25 aprilie – 2 mai (Taur)

In prima perioada a Taurului se nasc oamenii care incapsuleaza imaginea stereotip a acestei zodii: realisti, incapatanati si foarte independenti. Nu sunt genul de persoane care sa faca risipa inutila de energie si nici nu se bat pentru cauzele pierdute. Acest lucru nu inseamna ca nu sunt dispusi sau deschisi la compromisuri dar ca sa ii atragi de partea ta, trebuie sa ai un discurs foarte coerent si argumente foarte bune.

Citește și:

3-10 mai (Taur)

Acesti nativi sunt profesorii ideali ai zodiacului. Inmagazineaza foarte usor informatii noi si le impart cu placere cu cei din jur. Se simt bine in centrul atentiei si se pot orienta catre cariera din sfera publica, inclusiv in domeniul didactic. Nu sunt neaparat oamenii cuvintelor ci mai degraba lasa faptele si practica sa vorbeasca in locul lor.

11 – 18 mai (Taur)

In ultima perioada a Taurului se nasc cei mai sensibili dintre nativi. Spre deosebire de Taurii altor decade, acestia pun intai pret pe sentimente si pe intuitie, decat pe rationament si aspectele materiale ale vietii. Sunt mici rebeli in felul lor si dau dovada de o candida naivitate insa tocmai datorita acestui lucru au curajul sa fie ei insisi, indiferent de circumstante.

19-24 mai (Cuspida Taur – Gemeni)

Oamenii nascuti in aceasta perioada au personalitati foarte complexe si uneori se poarta intr-o maniera contradictorie pentru ca, pe de-o parte, sunt manati de sinceritatea si naturaletea Taurului iar pe de cealalta parte, au ambitia si parsivenia Gemenilor. De regula sunt foarte creativi si pun mult suflet atat in viata persoana, cat si in cea profesionala.

Citește și:

25 mai – 2 iunie (Gemeni)

Gemenii primei perioade a acestei zodii sunt oameni iuti din fire, si in dragoste si in manie. Nu sunt neaparat responsabili dar sunt foarte creativi si plini de energie. Stilul lor de viata este haotic insa, in mod surprinzator pentru toata lumea, reusesc sa fie foarte productivi. Nu duc la capat toate proiectele incepute insa cu siguranta cele pe care le finalizeaza le vor aduce avantaje nebanuite.

3-10 iunie (Gemeni)

Nativii acestei perioade corespunzatoare Gemenilor sunt foarte expresivi. In ciuda naturii duale a acestei zodii, cei nascuti in acest interval nu stiu sa minta. Desigur, ar putea incerca dar sunt dati de gol de expresia fetei si, in general, de limbajul non-verbal. Au creativitatea caracteristica zodiei insa sunt ceva mai excentrici decat alti Gemeni si poate ceva mai siguri pe calitatile lor.

Citește și:

11-18 iunie (Gemeni)

In cea de-a treia perioada a Gemenilor se nasc exploratorii, aventurierii, rebelii. Sunt oameni lipsiti de radacini si se dezvolta foarte bine in aceasta maniera. Au o sete de cunoastere incredibila, motiv pentru care sunt impinsi catre calatorii, trai peste hotare sau aventuri pe cont propriu. Independenta lor este evidenta si se va manifesta inclusiv in dragoste, motiv pentru care nu vor tolera niciodata parteneri gelosi sau posesivi.

19-24 iunie ( Cuspida Gemeni – Rac)

Cei nascuti in acest interval sunt oameni destinati succesului. Pe de-o parte, au creativitatea nativa a Gemenilor si, pe de cealalta aparte, au intuitia incredibil a Racilor. Sunt oameni fideli si intuitivi insa in acelasi timp, independenti. Sunt surprinzator de retrasi pentru Gemeni si foarte ganditori, cumva meticulosi in procesele creative si se deschid destul de greu in fata oamenilor noi.

Citește și:

25 iunie – 2 iulie (Rac)

Primii nativi ai Racului sunt oameni visatori, destul de lipsiti de simt practic insa nascuti cu o stea norocoasa in frunte. Tocmai datorita acestui noroc aproape chior, ei isi vor putea duce planurile la bun sfarsit. Succesul lor va lua pe toata lumea prin surprindere,inclusiv pe cei mai aproapiati oameni din anturaj. Acest lucru nu inseamna ca le lipsesc dotarile intelectuale necesare, ci doar ca nu vad intotdeauna latura practica a vietii.

3-10 iulie (Rac)

Atunci cand cunosti un Rac nascut in aceasta perioada, poti sa fii sigur ca iti va arata o masca sau, in cel mai bun caz, doar o latura a personalitatii. Sunt individualisti, reticenti si independenti, motiv pentru care nu se apropie foarte usor de oameni. Pe masura ce capata incredere in ceilalti, vor scoate la iveala creativitatea, intuitia si spiritul lor de rebeliune.

Citește și:

11-18 iulie (Rac)

In aceasta perioada se nasc Racii care sunt definiti de nevoia de companie. Ei sunt acei nativi care se simt legati de camin si isi doresc o familiei cu ardoare, aproape cu orice pret. Tocmai de aceea, ei se indragostesc foarte usor si pun mult suflet in povetile de dragoste, chiar daca au de suferit de pe urma acestora. Nu cred in aventuri amoroase, nu stiu sa flirteze si sunt foarte fideli.

19-25 iulie (Cuspida Rac – Leu )

Nativii acestei perioade sunt oameni surprinzator, greu de caracterizat. Trec rapid de la o stare la alta si nu stiu intotdeauna ce vor. Acum se nasc acei Raci posesivi, gelosi insa foarte protectori cu oamenii pe care ii iubesc. Sunt destul de retrasi, se deschid foarte greu si nu isi arata sentimentele inotdeauna. Uneori au puseuri de energie in care incep proiecte noi, se avanta in relatii sau calatoresc iar alteori cad in stari melancolice inexplicabile.

Citește și:

26 iule – 2 august (Leu)

Autoritari, siguri pe ei si foarte orgoliosi, in prima perioada a Leului se nasc oamenii etalon pentru aceasta zodie. Pun mult pret pe imaginea lor publica, sunt extrem de orgoliosi insa, spre deosebre alti Lei, pentru acesti nativi succesul nu se masoara in bani sau faima ci mai degraba in multumire sufleteasca, gratitudinea celor din jur si implinirea intelectuala. Nu stau niciodata pe margie si ii gasesti intotdeauna in mijlocul problemei cu o solute pregatita.

3-10 august (Leu)

Cei nascuti in a doua perioada a Leului reprezinta arhetipul Eroului. Sunt oameni cu un cod al onoarei foarte dezvoltat si principii sanatoase invatate si asumate inca din copilarie, indiferent de mediul din care provin. Nu renunta la planurile lor, indiferent cat de complicate sunt. Acest lucru inseamna ca isi asuma aproape automat riscuri foarte mari insa aceste lucruri nu ii opresc din drumul lor. Sunt perseverenti, foarte corecti si, in acelasi timp, ambitiosi.

11-18 august (Leu)

In cel mai negru scenariu, Leii nascuti in aceasta perioada sunt despotici insa acest lucru reprezinta exceptia, nu regula. Altfel, sunt conducatori innascuti, profund implicati in viata publica. Desigur, fac acest lucru manati de grija pentru ceilalti insa, in acelasi timp, isi doresc recunoastere meritelor pentru a-si hrani orgoliul. Sunt fermecatori, au succes in dragoste si sunt fideli partenerilor.

19-25 august (Cuspida Leu – Fecioara)

Oamenii nascuti in aceasta cuspida se impart in doua categorii extreme: sunt fie foarte extrem de introvertiti, fie sunt foarte extravertiti, motiv pentru care ii poti recunoaste destul de greu. Ceea ce au toti in comun este seriozitatea, precum si calitatea caracterelor. Atunci cand acesti oameni fac o promisiune, poti sa fii sigur ca o vor respecta.

26 august – 2 septembrie (Fecioara)

Fecioarele acestei perioade sunt oameni cu o cinste si un simt al onoarei abslut proverbiale. Poti avea incredere in ei atunci cand promit ceva insa nu te poti baza pe Fecioare sa preia conducerea. De regula nu le place sa fie in centrul atentiei si vor ajunge in pozitii de conducere doar daca pot face acest lucru din umbra. Lucreaza foarte bine in echipa dar tin foarte mult la independenta lor.

3-10 septembrie

In cea de-a doua perioada a Fecioarei se nasc acele persoane inconjurate de mister si care nu isi dezvaluie cu usurunta sentimentele. Se numara printre cei mai inteligenti oameni din zodiac, desi inteligenta lor are mai degraba o caracteristica practica, aplicata. Din punct de vedere profesional sunt foarte exigenti, motiv pentru care nu este intotdeauna usor sa lucrezi cu ei.

11-18 septembrie

Fecioarele nascute in aceasta ultima perioada sunt acei nativi care pun intotdeauna piciorul in prag si spun lucrurilor pe nume. Sunt usor distanti, impunatori si pot parea foarte reci. In realitate, aceste Fecioare tin foarte mult la independenta si intimitatea lor, motiv pentru care se deschid destul de greu in fata oamenilor.

19 -24 septembrie (Cuspida Fecioara – Balanta)

Nativii acestei perioade sunt prinsi intre pragmatismul tipic al Fecioarelor si senzualitatea Balantei. Atunci cand reusesc sa isi tina in echilibru aceste doua aspecte, nativii cuspidei sunt persoane fermecatoare, mereu in centrul atentiei. Sunt mai putini interesati de aparente decat Balantele insa au foarte multa grija de imaginea pe care o arata in lume.

25 septembrie – 2 octombrie

Oamenii nascuti in prima perioada a Balantei au imprumutat cate ceva din natura practica a Fecioarelor pe care stiu sa o tina in echilibru cu inclinatia artistica. In acelasi timp, din punct de vedere emotional, acest lucru le poate produce neplaceri pentru ca sunt doua caracteristici care, intr-un fel sau altul, se bat cap in cap.

3 – 10 octombrie

In a doua parte a Balantei se nasc oamenii extrem de talentati si foarte seducatori. Viseaza cu ochii deschisi, sunt romantici si, in acelasi timp, izbutesc sa isi duca toate planurile la bun final. Intr-o forma sau alta, ei gasesc intotdeauna solutii pentru ca stiu sa imbine creativitatea cu informatii de natura practica sau tehnica pe care le invata si le aplica foarte usor.

11 – 18 octombrie

In mod surprinzatori si complet necaracteristic pentru Balante, acesti nativi au o natura practica foarte bine pronuntata si sunt manati de ambitie. Ceea ce este foarte interesant la ei este faptul ca nu ii intereseaza doar rezultatele finale, ci si drumul parcurs pentru a ajunge la ele. Nu sunt foarte deschisi la compromisuri si se ghideaza intotdeauna dupa un compas moral propriu.

19 – 25 octombrie (Cuspida Balanta – Scorpion)

Este extrem de greu sa ignori oamenii nascuti in aceasta cuspida pentru ca sunt autoritari si exigenti atat cu cei cat si cu cei din jur. Pe scurt, sunt oameni dintr-o bucata care spun intotdeauna lucrurilor pe nume. Se fac remarcati prin inteligenta, intransigenta si tenacitate insa, in in acelasi timp, in intimitate au o latura foarte calda si surprinzator de pasionala.

26 octombrie – 2 noiembrie (Scorpion)

Cei dintai dintre Scorpioni sunt persoane cu personalitati unice, greu de definit. Sunt marcati de un individualism profund insa intr-o maniera paradoxala, poti ajunge si la compromisuri cu ei. Le lipseste intr-o oarecare masura aura de mister tipica pentru Scorpion, motiv pentru care sunt mult mai deschisi catre oameni si mai usor de abordat.

3-11 noiembrie (Scorpion)

In cea de-a doua perioada a Scorpionilor se nasc acei oameni care traiesc in umbra insa nu cu sensul de retrasi ci mai degraba isi duc traiul cumva la limita dintre lumina si intuneric. Iubesc foarte putini oameni insa pentru acestia sunt capabili de sacrificii greu de imaginat. In plus, atunci cand isi doresc ceva cu adevarat pot teste planuri care se intind pe ani de zile doar pentru a avea castig de cauza.

12-18 noiembrie (scorpion)

In cea de-a treia decada a acestei zodii se nasc acei Scorpioni cu putere proverbiala de seductie. Sunt plini de senzualitate, de mister si de magnetism. Nu au cele mai sanatoase principii morale si pot da dovada de egoism insa in mod surpinzator pentru toata lumea, aceste lucruri nu ii distanteaza pe oameni. Acesti Scorpioni sunt singuri doar in momentele in care isi doresc asta si stiu cum sa se faca placuti pentru a-si atrage parteneri, ocazionali sau nu.

19-24 noiembrie (Cuspida Scorpion – Sagetator)

Mai plini de viata decat Scorpionii si mai misteriosi decat Sagetatorii, acesti oameni pot fi atat autoritari, cat si plini de farmec. De altfel, carisma este una dintre marile calitati ale conducatorilor innascuti. Sunt inzestrati cu multa putere de munca, functioneaza foarte bine in echipa insa ca toate cuspidele, sunt greu de definit si este dificil sa patrunzi cu adevarat in sufletele lor.

25 noiembrie – 2 decembrie (Sagetator)

Oamenii nascuti in primele zile ale Sagetatorului se numara printre cei mai independenti nativi din zodiac. Au un sistem de gandire original, greu de inteles pentru altii si niste principii morale asumate de pe urma experientelor unice ale acestor oameni. Mizeaza mai degraba pe instinct decat pe ratiune, motiv pentru care sunt impulsivi si isi asuma riscuri majore.

3-10 decembrie (Sagetator)

In a doua decada se nasc acei Sagetatori neinfricati, carora nu le este teama sa isi exprime personalitatea indiferent de conjunctura si consecinte. Au personalitati unice si pot purta atat de multe masti incat cu greu ajungi pana la esenta lor. Nu tin cont de reguli insa au grija, atunci cand le incalca, sa nu faca rau nimanui. Nu isi doresc neaparat glorie, faima si putere ci doar sa fie ei insisi indiferent de imprejurare.

11-18 decembrie (Sagetator)

Sagetatorii din ultima decada sunt persoana cu o moralitate surprinzatoare. Desigur, sunt optimisti si plini de energie insa acest lucru nu inseamna ca au neaparat si o viziune practica. Pot fi inzestrati cu anumite talete artistice sau abilitati tehnice pe care tind de multe ori sa le ignore. In schimb, se impun prin jovialitate si deschidere catre oameni.

19-25 decembrie (Cuspida Sagetator – Capricorn)

Hotarati, siguri pe ei si plini de initiativa, nativii acestei perioade sunt amestecuri fermecatoare obtinute din calitatile Sagetatorului, respectiv jovialitate si optimism, iar pe de cealalta parte au mostenit ambitia Capricornului. Tocmai de aceea, ei se urnesc mai greu, atat in dragoste cat si in viata profesionala insa dupa ce au pornit la drum, nimic nu ii opreste pana cand nu isi ating scopul.

26 decembrie – 2 ianuarie (Capricorn)

Capricornii primei decade sunt foarte autoritari, chiar si atunci cand nu au dreptate. Scopul lor principal este sa fie recunoscuti drept conducatori de necontestat in grupul din care fac parte sau chiar in cuplu. Greu le mai scoti o idee din cap dupa ce s-a inradacinat in mintea lor, indiferent daca e buna sau nu. In acelasi timp, sunt muncitori si isi pun ambitia in slujba binelui general.

3-9 ianuarie (Capricorn)

Valoarea suprema a Capricornilor nascuti in aceasta perioada este adevarul. Nu mint niciodata si sunt foarte loiali. Pot intelege si ierta foarte multe insa cu siguranta nu pot trece cu vederea lipsa de onestitate. Din aceste cauze, pot alege sa rupa definitiv relatii, indiferent de natura acestora sau, in cel mai bun caz, sa faca reprosuri pentru perioade indelungate de timp.

10-16 ianuarie (Capricorn)

In ultima decada a Capricornilor se nasc oamenii care stiu sa conduca prin ambitie si, in acelasi timp, grija pentru binele celorlalti. Sunt surprinzator de diplomati si de grijulii insa acest lucru nu inseamna ca vor accepta un rol secund. Sunt setosi de putere insa au un simt al dreptatii foarte bine dezvoltat, motiv pentru care nu vor fi despotici niciodata.

17 – 22 ianuarie (Cuspida Capricorn – Varsator)

Cei nascuti in aceasta perioada au mostenit imaginatia bogata a Varsatorului si ambitia Capricornului. Daca alte cuspide sunt mai problematice, cu trasaturi greu de impacat, in acest caz aceste doua aspecte se imbina foarte armonios. Nativii acestor zile au personalitati puternice, fascinante si, in acelasi timp, se impun cu usurinta. Nu isi doresc neaparat sa fie conducatori, insa daca acest lucru se intampla, vor fi drepti si diplomati.

23 – 30 ianuarie (Varsator)

Nasterea in prima perioada a Varsatorului inseamna o inteligenta cu mult peste medie si o fire precoce. Copiii nascuti in aceste zile sunt curiosi, invata repede si pun multe intrebari pentru ca mai apoi sa se transforma in persoane fascinante, pline de caldura sufleteasca insa care detin foarte multe informatii. Nativii primelor zile de Varsator se fac remarcati prin firile lor pasionale si inteligenta.

31 ianuarie – 7 februarie (Varsator)

Acestor Varsatori nu le plac oamenii agitati si impulsivi. Desi sunt oameni foarte optimisti, inzestrati cu forta interioara, se feresc de centrul atentiei. Ca orice alt Varsator, sunt inteligenti si muncitori insa au o eleganta aparte, atat in ceea ce priveste personalitatea, cat si aspectul fizic. Nativii acestei perioade vor avea succes in orice domeniu, inclusiv in dragoste.

8-15 februarie (Varsator)

Aceasta este decada Varsatorilor pur sange, adica a visatorilor si a celor care traiesc intotdeauna inaintea vremurilor in care s-au nascut. Au imaginatie foarte bogata si firi calde insa nu isi fac prieteni foarte usor. Acest lucru nu inseamna ca nu sunt sociabili, ci doar ca tin foarte mult la intimitatea lor. Tocmai din aceasta cauza, isi selecteaza cu multa grija nu doar prietenii, ci si partenerii de cuplu.

16 – 22 februarie (Cuspida Varsator – Pesti)

Cei nascuti in aceasta perioada sunt oameni cu suflete foarte sensibile, motiv pentrucare vor suferi in dragoste. Totusi sunt suficient de curajosi incat sa o ia de la capat de fiecare data si nu au in vocabular expresia „nu se poate”. Cu rabdare, putere de munca, dragoste si optimism, acesti oameni vor reusi intotdeauna, indiferent de piedicile de care se vor lovi.

23 februarie – 2 martie (Pesti)

Primii nativi in Pesti sunt visatori fara pereche si nu tin cont de latura materiala a vietii. Pentru ei conteaza doar iubirea si implinirea spirituala. Au o conexiune profunda cu universul, chiar daca nu sunt neaparat religiosi. Valorile lor sunt bine inradacinate si nu cred in razbunare, asa cum nu cred nici in rautate pentru ca ei vad intotdeauna intai partea buna a fiecaruia dintre noi.

3 – 10 martie (Pesti)

Pestii din a doua perioada sunt ceva mai realisti decat alti nativi ai zodiei insa acest lucru nu ii face neaparat pragmatici in adevaratul sens al cuvantului. Se poate spune despre ei ca sunt Pestii care incearca sa tina in echilbru aspectele materiale ale vietii cu cele spirituale. Sunt curajosi, isi asuma riscuri destul de mari si stiu intotdeauna sa se faca placuti, chiar daca nu se afla in centrul atentiei.

11 -18 martie (Pesti)

In ultima perioada a Pestilor se nasc acele persoane care tin foarte mult la intimitatea lor si nu se sperie de singuratate. Au nevie de perioade de izolare ca sa functioneze bine, in care sa isi pun gandurile in ordine. Nu sunt foarte sociabili insa dau dovada de o sensibilitate emotionala aparte. Atunci cand iubesc pe cineva, fac acest lucru sincer, din tot sufletul si poate pentru totdeauna.

19 – 24 martie (Cuspida Pesti – Berbec)

Contrastul cuspidei este foarte evident in cazul celor nascuti in aceasta zodie. Pe de-o parte, duc in suflet sensibilitatea nativa a Pestilor si pe de cealalta parte, sunt manati de energia Berbecului. Tocmai din aceasta cauza, se poate intampla sa nu stie intotdeauna ce vor si sa treaca prin perioade de conflict interior pe care si le provoaca singuri. Totusi, obtin aproape intotdeauna ce isi doresc si au succes in dragoste.

Foto prima pagina Jozef Klopacka/Shutterstock

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc