Setari Cookie-uri

Horoscopul orgoliilor: Cum castigi razboiul mandriei impotriva zodiilor?

Cu ce arma pot fi cuceriti nativii orgoliosi ai zodiacului?

Foto Marcin Sylwia Ciesielski/ Shutterstock

Taur

Taurii nu intra foarte des in dispute aprinse pentru ca sunt diplomati si impaciuitori. Poate parea ca sunt usor de convins insa nu trebuie pierdut din vedere niciun moment faptul ca Taurii pot fi extrem de incapatanati atunci cand le intra o idee in cap. Indiferent daca au dreptate sau nu, acesti native pot merge pana in panzele albe pentru a-si sustine punctele de vedere. In acelasi timp, atunci cand simt ca sunt pe punctul de a pierde, devin foarte emotivi. Pentru ca castiga o disputa cu un nativ in Taur, interlocutorul trebuie sa faca apel la empatie. Formulele magice care pot convinge Taurii sunt “iti inteleg punctul de vedere, dar…”, “apreciez foarte mult parerea ta insa…” “si eu am fost in situatia ta insa am reactionat in alta maniera, ca de exemplu”…

Citește și:

Gemeni

Atunci cand intra intr-o dezbatere, Gemenii sunt ca scamatorii de pe strada. Distrag atentia, recita discursuri bine invatate si exersate, apeleaza la gesturile cordiale insa in spatele lor se va ascunde intotdeauna un scop. Admit foarte greu ca nu au avut dreptate si vor incerca sa imparta adevarul in doua. E destul de complicat sa castigi un argument impotriva unui nativ in aceasta zodie pentru ca de regula Gemenii pot vorbi atat de mult incat ii coplesesc pe cei din jur. Nu fac acest lucru pentru ca au neaparat ceva de spus, ci pentru ca stiu ca e o tactica pe care o pot aplica intotdeauna cu succes.
O disputa cu un nativ al acstei zodii poate fi castigat daca interlocutorul nu ii va raspunde initial in nicio maniera si va fi atent la informatiile oferite de Gemeni care se bat cap in cap. Lipsa de reactie a celuilalt ii va debusola pe Gemeni si nu mai stiu cum sa rreactioneze.

Citește și:

Rac

In functie de cum este privita situatia, o cearta cu un Rac poate fi o lectie de viata despre rabdare sau o adevarat explozie emotionala. Tocmai pentru ca ei sunt condusi intai de sentimente, reactioneaza exagerat in dispute. Chiar daca au argumente bune si sunt foarte siguri pe informatiile pe care le detin, Racii plang foarte usor, motiv pentru care isi pot pierde din credibilitate. In acelasi timp, ei au intuitia foarte bine dezvoltata si isi dau seama foarte usor daca cineva incearca sa ii minta, drept pentru care ascunderea adevarului nu este o solutie in cazul lor.
Pentru a putea intelege argumentele logice, Racii trebuie lasati sa se linisteasca si trebuie convinsi pe un ton bland, prin complimente si reasigurari ca lumea nu se termina daca nu au dreptate.

Leu

Putini sunt oamenii care pot castiga o disputa in fata Leilor insa de regula printre acestia se numara Capricornii si Scorpionii. Leii domina incaperea din secunda in care pasesc in interior si castiga dispute sau ies invingatori din negocieri prin prezenta dominatoare si prin faptul ca pot fi foarte sociabili atunci cand isi doresc asta.
Cel mai bun instrument pentru a castiga impotriva Leilor este logica rece si prezenta de spirit, motiv pentru care Scorpionii si Capricornii au cea mai mare rata de success in fata acestor oameni orgoliosi.

Citește și:

Fecioara

Desi sunt oameni echilibrati, atunci cand vine vorba de dezbateri sau certuri, nativii in Fecioara sunt oponenti de seama. Sunt metodici, calculate si reci, se bazeaza pe logica si nu isi arata adevaratele sentimente in astfel de situatii. Tocmai din acest motiv, interlocutorii lor nu stiu intotdeauna cum sa reactioneze in fata lor, nici macar atunci cand sunt siguri ca Fecioarele gresesc.
Acesti nativi pot fi convinsi ca nu au dreptate doar prin argumente logice sau informatii care nu pot fi contestate.

Balanta

Cei nascuti in Balanta sunt oameni care empatizeaza usor cu ceilalti, motiv pentru care se intampla extrem de rar sa intre in conflicte. In momentul in care se intampla, ei vor folosi aceasta empatie in avantajul lor, pentru ca nu par fermi si setosi dupa glorie, ci calzi si dispusi la compromisuri. Tocmai aceasta atitudine prietenoasa le aduce succesul, cu atat mai mult cu cat fac acest lucru natural, nu din ipocrizie.
Atitudinea calda a Balantelor face aproape imposbili un conflict cu acestia insa de regula sunt dispusi sa cedeze complet daca interlocutorii fac apel la sentimentele de compasiune ale acestor nativi.

Citește și:

Scorpion

Cu Scorpionii nu e de gluma nici in dragoste, nici in razboi. De regula, detin foarte multe informatii si au o siguranta de sine care care ii ajuta sa iasa invingatori din orice confruntare. Sunt dominatori de fel, astfel incat nu pot fi intimidate. Mai mult de atat, au foarte mult farmec personal, motiv pentru care isi pot manipula cu usurinta interlocutorii.
Cea mai sigura modaliate de a castiga in fata Scorpionilor este sa nu te lasi pacalit de zambetele lor prietenoase si sa ai un discurs foarte bine argumentat.

Sagetator

Intocmai ca Balantele, Sagetatorii nu sunt razboinicii zodiacului. Acest lucru nu inseamna ca pot fi invinsi usor. Ba din contra. Dincolo de setea nativa de aventura si de firea prietenoasa se ascund inclinatiile contemplative si filozofice ale Sagetatorilor. Acest lucru inseamna ca intr-o disputa, acesti nativi nu se vor baza pe sentimente si pasiune, ci pe argumente. Mai mult de atat, au o logica surprinzator de taioasa cu care pot demonta orice argument.
In primul rand, pentru a castiga in fata Sagetatorilor, oponentii lor trebuie sa fie imuni la farmecul personal al acestora. In al doilea rand, trebuie sa tina seama de dorinta de cunoastere a acestora si sa isi imbrace argumentele in asemenea maniera incat sa ii faca foarte curiosi pe Sagetatori sa afle mai multe despre perspectiva diferita a celorlalti.

Citește și:

Capricorn

Capricornii se numara printre cei mai dificili oponenti ai zodiacului pentru ca sunt foarte competitivi si au puternic inradacinata convingerea ca s-au nascut pentru succes. Tocmai din acest motiv, punctul slab al Capricornilor este mandria. Atat timp cat sunt siguri de informatiile lor, vor pune piciorul in prag si isi vor sustine sus si tare pozitia. In acelasi timp, emana un aer de superioritate care poate convinge din capul locului ca au dreptate, chiar daca nu este intotdeauna asa.
Pentru a invinge un Capricorn intr-o disputa, nu trebuie apelat la sentimentele personale ale acestuia pentru ca sunt imuni la absolut orice tertip, mai putin la logica si la diplomatie. Atat timp cat esti diplomat cu un Capricorn, poti avea castig de cauza.

Varsator

Nativii in Varsator fac parte dintre nativii cu inteligenta mult peste medie si cu capacitate analitice foarte bune. Pe scurt, atunci cand ceva pare imposibil de rezolvat, trimite un Varsator sa gaseasca solutia. Ei sunt un amestec fermecator de logica taioasa si emotii puternice insa acest lucru poate functiona in dezavantajul lor. Uneori, indiferent cat sunt de bine pregatiti sau chiar daca stiu ca au perfecta dreptate, daca se lasa coplesiti de emotii, pot pierde o batalie a argumentelor.
De altfel, aceasta este cea mai sigura modalitate de a invinge un Varsator, desi cu siguranta nu este cea mai etica. Daca se simt coplesiti din punct de vedere emotional, isi vor uita argumentele.

Citește și:

Pesti

Cu siguranta Pestii nu sunt adeptii conflictelor si incearca sa resolve orice situatie tensionata pe cale amiabila. Sunt diplomati si deschisi la compromisuri insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt orgoliosi. Modalitatile lor de a-si convinge interlocutorii sunt foarte subtile iar dezbaterile cu ei sunt de-a dreptul placute. In cazul lor, nu este nevoie de o modalitate de convingere speciala pentru ca nativii in Pesti recunosc usor atunci cand nu au dreptate.

Foto prima pagina Irina Alexandrovna/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc