Setari Cookie-uri

Mercur în Retrograd. Cum să facem față celei mai negre perioade din an?

Un retrograd poate da lucrurile peste cap, așa că trebuie să acceptăm efectele acestei perioade, să aprofundăm ce înseamnă acest lucru pentru noi și să stabilim care sunt pașii pe care trebuie să ii facem mai departe astfel încât să luptăm cu acest tranzit ciudat. 

Din 10 mai până pe 21 mai vom experimenta efectele lui Mercur retrograd în Gemeni - aproape o lună de energie incredibilă.

10 mai, zi incredibilă pe cer, cu două evenimente încărcate energetic: Mercur a intrat în Retrograd în zodia Gemeni în timp ce Jupiter a intrat în Berbec. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre Jupiter în Berbec, vă recomandăm acest articol: PE 10 MAI JUPITER A INTRAT ÎN BERBEC. AM AȘTEPTAT PESTE 10 ANI PENTRU A DEBLOCA FLUXUL ABUNDENȚEI DIN UNIVERS

Și acum să ne îndreptăm atenția asupra lui Mercur în Retrograd.

Este timpul să ne strângem bine centurile pentru că Mercur își începe al doilea retrograd în semnul sau dominant, zodia Gemeni. În această perioadă retrogradă de trei săptămâni, energia va fi îndreptată asupra percepției și a iubirii. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile, gândurile și modul în care proiectăm energia noastră în această lume.

Citește și:

În anul 2022 Mercur în retrograd a ales să ne facă o surpriză noi și să se întâmple de 4 ori:

Intervalul 1: 14 ianuarie - 4 februarie 2022
Intervalul 2: 10 mai - 3 iunie 2022
Intervalul 3: 10 septembrie - 2 octombrie
Intervalul 4: 29 decembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Suntem la intervalul 2: 10 mai - 3 iunie 2022, unde Mercur intră în retrograd în zodia Gemeni.

foto NASA images, Shutterstock

Sezonul Gemeni începe pe 20 mai și ne plasează ferm în energia sa expresivă și intelectuală. Mercur se află în Gemeni încă din 29 aprilie, așa că mulți dintre noi probabil deja experimentăm unele dintre efectele sale. De obicei, acest tranzit are o comunicare mai lină, însă cu Mercur retrograd vom vedea schimbări bruște și destul de importante.

Un retrograd poate da lucrurile peste cap, așa că trebuie să acceptăm efectele acestei perioade, să aprofundăm ce înseamnă acest lucru pentru noi și să stabilim care sunt pașii pe care trebuie să ii facem mai departe astfel încât să luptăm cu acest tranzit ciudat.

Citește și:

Citeste si EVENIMENTELE ASTROLOGICE DIN MAI NE REAMINTESC CĂ NOI ÎNCEPUTURI MAGICE NE AȘTEAPTĂ. UNIVERSUL ESTE MAI DARNIC CA NICIODATA

Mercur retrograd în Gemeni: Ce înseamnă asta pentru noi?

Din 10 mai până pe 21 mai vom experimenta efectele lui Mercur retrograd în Gemeni - aproape o lună de energie incredibilă.

Pe 22 mai, Mercur retrograd va intra în zodia Taur, unde s-ar putea să experimentăm mai multă încăpățânare decât de obicei. Energia cosmosului ar putea fi blocată pentru o perioadă.

Mercur retrograd în Gemeni este deosebit de puternic deoarece Mercur este planeta care guvernează zodia Gemeni.

Punctele forte ale lui Mercur în Gemeni sunt slăbite în retrograd, răsturnându-ne calitățile comunicative, pline de spirit și de energie. Avem totuși, și un lucru bun de menționat: când știm la ce să ne așteptăm în timpul unui retrograd, putem învăța cum să îl gestionăm corect și, eventual, chiar să profităm de el. Iată câteva strategii care ne vor ajuta.

Citește și:

Mercur în Retrograd. Cum să facem față celei mai negre perioade din an?

1. Comunicarea creativă: trebuie să ieșim din zona de confort

Din nefericire, un efect secundar al lui Mercur retrograd este adesea acel sentiment de încetinire a comunicării. Cu Mercur retrograd în Gemeni, avem impulsul de a ne împărtăși gândurile, însă nu reușim să găsim cuvintele de care avem nevoie pentru a face asta.

Ce trebuie să facem: În loc să ne forțăm să avem o comunicare inconfortabilă, putem alege să ne exprimăm folosind alte metode (sms-uri, scris în jurnal, trimis scrisori/ mailuri).

2. Răspunsurile la întrebările noastre le găsim în noi

Natura curioasă a Gemenilor ne determina să punem întrebări importante. Totuși, greșeala pe care o facem: punem întrebări oamenilor nepotriviți.

Citește și:

Ce trebuie să facem: În loc să încercăm să găsim răspunsuri la oamenii din jurul nostru, este important să încercăm să ne îndreptăm atenția asupra noastră. Trebuie să ne limpezim mintea pentru a ne conduce gândurile către pacea interioară pe care o căutăm.

3. Trecutul rămâne trecut

O temă foarte cunoscută a lui Mercur retrograd este marea întoarcere a unei foste iubiri sau a oamenilor pe care i-am cunoscut în trecut. În loc să fim cei care aprind vechea scânteie, trebuie să învățăm să ne protejăm sufletele, să reflectăm asupra celor întâmplate, să revizuim faptele și să acceptăm cursul destinului.

Ce trebuie să facem: să lăsăm trecutul în trecut. Să profităm de obiectivitatea Gemenilor pentru a înțelege că nimic nu va mai fi cum a fost astfel încât să putem închide ușa acestui capitol și să mergem mai departe cu viața noastră.

Citește și:

4. Graba strică întotdeauna treaba

Este posibil să fim grăbiți în această perioadă și să luăm decizii rapide, însă greșite, ce ne vor duce pe drumuri nepotrivite.

Ce avem de făcut: în loc să alergăm prin viață, trebuie să ne gândim foarte atent la fiecare aspect, la fiecare decizie, la fiecare schimbare. Nu este un moment bun pentru a ne grăbi, ci trebuie să încetinim și să ne bucurăm de experiență, de călătorie.

foto main Lukiyanova Natalia frenta, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc