Setari Cookie-uri

Astrologie: Horoscopul zanelor

Fiinta supranaturala care vegheaza asupra ta in functie de ziua nasterii

Zanele sau fiinte mitologice asemanatoare lor sunt prezente in toate culturile dar originile si legendele despre ele pot fi diferite. Unele dintre ele sunt considerate rele , ca de exemplu Pooca. Aceasta creatura uracioasa incurca drumurile calatorilor, trage fetele de par si sperie femeile insarcinate. La polul opus, se afla zanele bune care vegheaza oamenii. O parte dintre acestea isi aleg protejatii in functie de ziua din saptamana in care s-au nascut.

Luni - Zana Aeval

Aeval nu este o zana obisnuita ci este considerata insasi regina acestor fiinte supranaturale care traiesc in zona Munster. Ea este asociata intr-o masura cu mitul succubului, un demon feminin care seduce barbatii si ii secatuieste de energie. Succubus este corespondentul feminin al mitului Zburatorului.

Aeval vegheaza persoanelor nascute in zile de luni tocmai datorita fortei vitale care se gaseste in interiorul acestor oameni. Au personalitati foarte puternice si caractere hotarate inca din copilarie.

Citește și:

Dupa ce se maturizeaza si devin constienti de senzualitatea pe care o emana in mod natural si fara efort, protejatii lui Aeval devin cuceritori pe banda rulanta si vor avea numerosi parteneri de-a lungul vietii. Dragostea cea mare ii va lua prin surprindere pentru ca va iesi de acolo de unde se asteapta mai putin.

zana

foto shutterstock zana cu bambus

Marti – Zana Mumiai

Zana Mumiai este o justitiara. Despre ea se crede ca ii pedepsea aspru pe oamenii care furau de la vecini sau faceau fapte rele. Mumiai le bantuia visele, nu ii lasa sa se odihneasca si le scotea viciile la suprafata.

Atunci cand era cu adevarata furioasa, mica zana spargea ferestrele, arunca lucrurile din casa pana nori, spargea vasele si strica gradina de zarzavaturi pana cand cel care a comis o nedreptate era nevoit sa se mute din casa.

Asemenea lui Mumiai, oamenii nascuti in a doua zi a saptamanii sunt persoane cu un acut simt al dreptatii. Nu doar ca nu suporta atunci cand lor li se comite o injustitie dar sunt profund revoltati si cand patesc acest lucru si cei din jur.

Citește și:

Chiar daca nu sunt neaparat foarte sociabili, ei se simt datori sa ia apararea oricarei persoane nepastuite. De multe ori fara sa isi dea seama, cei nascuti martea sunt priviti ca legiutiorii comunitatilor in care traiesc, sau chiar conducatorii acesteia.

Miercuri – Zana Muryan

In Cornwall, numele acestei zane este tradus prin furnica. Se crede despre ea ca este chibzuita, cumpatata si foarte atenta la resursele de care dispune. O legenda veche spune despre Muryan ca a fost candva o femeie pagana care nu a vrut sa se converteasca la religia crestina. Dar ea avea o inima buna si traia drept, ii iubea pe oameni si ii ajuta pe cei din jur. Astfel, atunci cand a murit, sufletul ei nu s-a dus in Iad si nici nu a ramas in Purgatoriu. Muryan s-a transformat in zana si vegheaza in continuare asupra oamenilor.

Cei care sunt nascuti in zile de miercuri sunt intr-adevar oameni foarte cumpatati. Nu fac niciodata excese, indiferent ca e vorba de alimentatie sau placeri si au, de regula, stiluri de viata foarte echilibrate. In plus, ei sunt comunicativi, prietenosi, sinceri si foarte directi.

Citește și:

Totodata, persoanele protejate de Muryan sunt negociatori si diplomati excelenti. Ei pot evita conflictele majore sau situatii foarte tensionate pentru ca stiu sa discute cu oamenii si au multa putere de convingere.

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc