Setari Cookie-uri

Cum iubeste zodia Scorpion?

Tot ce trebuie sa stii despre barbatul Scorpion si femeia Scorpion in dragoste si viata.

Legenda constelatiei Scorpion este strans legata de povestea vanatorului Orion. Despre uriasul care haladuia muntii in cautarea fiarelor salbatice se spune ca era un fiu nelegitim de-ai zeului marilor, Poseidon. Pe de-o parte, era iubit de muritori datorita vitejiei sale si pentru ca vanea animalele care le-ar fi putut face rau oamenilor sau turmelor acestora. In acelasi timp, zeii nu il priveau cu ochi buni din cauza vrajbei pe care frumosul vanator o starnise intre zeite.

Se spune ca ultima lui cucerire a fost Eos cu mainile trandafirii, zeita rasaritului si s-ar fi laudat in gura mare ca a reusit sa ii topeasca inima acestuia. Mai mult de atat, Orion se lauda ca pe lume n-ar fi un vanator mai iscusit decat el.

Furioasa pe cuvintele sale, zeita Artemis, patroana vanatorii, a decis sa il pedepseasca. Printre olimpieni, se soptea ca frumoasa Artemis l-ar fi indragit in secret pe chipesul vanator insa de cand s-a nascut, ea a jurat pe raul Styx ca va ramane casta pana la sfarsitul veacurilor.

Citește și:

foto shutterstock reprezentare scorpion

Fratele ei, Apollo, a simtit ca inima lui Artemis e indurerata si a planuit sa o razbune. Astfel, el i-a cerut ajutorul Gaiei, zeita-pamant, care a zamislit din adancurile sale un scorpion urias. Apollo a gonit fiara pe urmele vanatorului iar Orion si-a dat seama ca bestia nu e ca toate celelalte animale din lume. Astfel, el si-a lepadat armele si a fugit unde a vazut cu ochii, spre orizont, cu monstrul pe urmele sale. Curand, el a ajuns la marginea pamantului.

Atunci Apollo a urcat in ceruri la sora sa si a provocat-o la intrecere. Zeul i-a aratat acesteia un punct indepartat pe cer, poate o pasara ratacita la capatul pamantului si a prins ramasag cu Artemis ca zeita nu o va nimeri. Mandra si sigura pe ea, Artemis a pus sageata in arc, si-a incordat bratul si i-a dat drumul in vazduh.

Punctul pe care fratele sau i l-a aratat nu era altul decat Orion iar inima lui a fost strapunsa de sageata fara gres a zeitei. Privind desfasurarea povestii de pe tronul sau de aur, Zeus a hotarat sa se faca dreptate. Pe Apollo l-a mustrat zdravan pentru inselatoria sa iar lui Artemis i-a amintit de juramantul de castitate pe care l-a facut candva. Apoi i-a luat pe Orion si pe scorpion de pe pamant si i-a azvarlit pe bolta cereasca, in zari opuse, ca sa nu se mai lupte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc