Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscopul Orisha, secretul continentului african
Kudika
14 Iulie 2015

Horoscop african in functie de ziua nasterii

In ceea ce ii priveste pe protejatii sai, acestia nu pot fi altfel decat pasionali si destul de aprigi la manie. Sunt setosi de putere si vor incerca toata viata sa stapaneasca aceasta sete a lor.

Atunci cand ajung sa ocupe locurile de conducatori pentru care sunt meniti, protejatii lui Aganju pot da dovada de comportamente despotice, daca nu reusesc sa isi tina in frau firile pasionale si aprinse.

Miercuri – Orisha Esu

Pentru cei initiati in ritualurile Yoruba, Esu este considerat de cele mai multe ori un mesager intre oameni si zei. In acelasi timp, el este patronul raspantiilor de drumuri si are obiceiul sa le joace tot soiul de feste celor care trec pe aici si ii tulbura linistea.

Mai mult de atat, Esu este considerat patronul hotilor si al negustorilor. Cu siguranta exista o asemanare clara intre spiritul Esu si vechiul zeu roman Mercur, cel care, de altfel, ii patroneaza pe cei nascuti in zile de miercuri.

Pe protejatii sai, Esu i-a daruit cu grai dulce si cu mult farmec, astfel incat sa stie sa se descurce in orice situatie. Mai mult de atat, cei nascuti in aceasta zi au multa imaginatie si foarte multa putere de convingere. In acelasi timp, sunt neintrecuti in arta negocierii si ies intotdeauna in castig.

Joi – Eledumare

Eledumare nu este Orisha, adica un spirit, ci este una dintre cele trei mari manifestari principale ale zeului. Acesta este creatorul suprem, cel care a cladit pamantul si este stapan absolut nu doar peste lumea oamenilor, ci peste toate fiintele, intrupate sau nu. Desi in mitologia romana, Jupiter nu a fost creatorul lumii, cu siguranta se poate face o asociere intre cele doua figuri mitice, avand insusiri asemanatoare.

In ceea ce ii priveste pe protejatii zeului suprem Eledumare, acestia sunt oameni care nu vor avea un destin usor insa fiecare victorie a lor va fi pe masura.

Ei sunt croiti dintr-un material aparte iar in piepturi le bat inimi tari, de otel. Nimic nu ii poate rapune definitiv pe oamenii nascuti joia si vor gasi intotdeauna in ei puterea de a merge mai departe, indiferent cat de mari sunt piedicile vietii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc

Setari Cookie-uri