Setari Cookie-uri

Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscop african in functie de ziua nasterii

foto shutterstock zeita africana

Marti – Orisha Aganju

Originile zeului Aganju sunt destul de incerte. Se spune ca el este zeul care vegheaza nu doar asupra oamenilor nascuti martea, ci si ca este stapanul absolut al deserturilor si al vulcanilor. Ca o curiozitate, Aganju a existat intr-adevar si se crede ca facea parte dintr-o familie regala care a stapanit leaganul credintei Yoruba acum cateva sute de ani.

In ceea ce ii priveste pe protejatii sai, acestia nu pot fi altfel decat pasionali si destul de aprigi la manie. Sunt setosi de putere si vor incerca toata viata sa stapaneasca aceasta sete a lor.

Atunci cand ajung sa ocupe locurile de conducatori pentru care sunt meniti, protejatii lui Aganju pot da dovada de comportamente despotice, daca nu reusesc sa isi tina in frau firile pasionale si aprinse.

Miercuri – Orisha Esu

Pentru cei initiati in ritualurile Yoruba, Esu este considerat de cele mai multe ori un mesager intre oameni si zei. In acelasi timp, el este patronul raspantiilor de drumuri si are obiceiul sa le joace tot soiul de feste celor care trec pe aici si ii tulbura linistea.

Citește și:

Mai mult de atat, Esu este considerat patronul hotilor si al negustorilor. Cu siguranta exista o asemanare clara intre spiritul Esu si vechiul zeu roman Mercur, cel care, de altfel, ii patroneaza pe cei nascuti in zile de miercuri.

Pe protejatii sai, Esu i-a daruit cu grai dulce si cu mult farmec, astfel incat sa stie sa se descurce in orice situatie. Mai mult de atat, cei nascuti in aceasta zi au multa imaginatie si foarte multa putere de convingere. In acelasi timp, sunt neintrecuti in arta negocierii si ies intotdeauna in castig.

Joi – Eledumare

Eledumare nu este Orisha, adica un spirit, ci este una dintre cele trei mari manifestari principale ale zeului. Acesta este creatorul suprem, cel care a cladit pamantul si este stapan absolut nu doar peste lumea oamenilor, ci peste toate fiintele, intrupate sau nu. Desi in mitologia romana, Jupiter nu a fost creatorul lumii, cu siguranta se poate face o asociere intre cele doua figuri mitice, avand insusiri asemanatoare.

Citește și:

In ceea ce ii priveste pe protejatii zeului suprem Eledumare, acestia sunt oameni care nu vor avea un destin usor insa fiecare victorie a lor va fi pe masura.

Ei sunt croiti dintr-un material aparte iar in piepturi le bat inimi tari, de otel. Nimic nu ii poate rapune definitiv pe oamenii nascuti joia si vor gasi intotdeauna in ei puterea de a merge mai departe, indiferent cat de mari sunt piedicile vietii.

Vineri – Orisha Osun

Multi dintre oameni o aduleaza pe Osun, patroana spirituala a apei de izvor, a senzualitatii, a iubirii pasionale, a sexualitatii feminine si o alta expresie a fertilitatii. Daruita cu mult farmec, Osun ii poate face nu doar pe muritori sa isi piara mintile la vederea nurilor ei, ci si pe celelalte spirite. Cu toate acestea, Osun s-a indragostit si ii este complet fidela lui Shango, sotul sau. Din mitologia romana, Osun este lesne de asociat cu Venus, zeita romana a iubirii si a fertilitatii.

Citește și:

In ceea ce ii priveste pe oamenii nascuti in zile de vineri, ei sunt persoane facute pentru iubire. Respira, ravnesc si mananca iubire, oricat de repede s-ar vesteji aceasta.

Trebuie mentionat faptul ca inimile lor sunt greu de cucerit si nu sunt cei mai fideli oameni din lume, poate tocmai pentru ca au atat de multa dragoste de daruit insa cu siguranta ei isi vor gasi linistea si vor invata ce este loialitatea atunci cand isi intalnesc sufletele pereche.

Sambata – Orisha Oko

Numele spiritul apare uneori si ca Oco. In orice caz, el este considerat patronul avutiei pamantesti, a recoltelor si a campurilor. Tocmai de aceea, numele sau este invocat in ritualurile Yoruba atunci cand supusii sai se afla intr-un impas material. Daca ar fi sa gasim un corespondent mitic in spatiul european, atunci aceasta ar fi zeita romana Ceres, cunoscuta in mitologica greaca sub numele de Demeter.

Citește și:

In mod traditional, oamenii nascuti in zile de sambata, zi de odihna si huzur, sunt considerati norocosi din punct de vedere material. Ei au noroc de bani si de roade insa este foarte important si tine doar de ei sa nu risipeasca aceste castiguri.

Sunt generosi din fire si se simt foarte bine atunci cand pot ajuta si fac de multe ori acest lucru fara ca oamenii sa fie nevoiti sa ceara, si nici nu asteapta recompense de la cei carora le-au intins o mana de ajutor. Cu toate acestea, nu sunt absolut deloc naivi si isi dau seama dintr-o singura privire atunci cand cineva incearca sa ii traga pe sfoara.

Duminica - Olorun

Ca si Eledumare, Olorun nu este Orisha, ci o manifestare directa a zeului suprem. In acest caz, Olorun este cel care stapaneste cerurile, acolo unde isi are salasul si este asociat in numeroase randuri cu soarele. In ceea ce priveste analogica cu mitologica greaca sau romana, Olorun poate fi considerat o contopire a zeului-soare cu Jupiter, stapanul suprem al cerurilor.

Citește și:

In ceea ce ii priveste pe oamenii nascut sub protectia lui Olorun, ei sunt surprinzatori de tacuti. In spatele acestei masti se ascund minti ascutite care prefera intai sa asculte, apoi sa actioneze in consecinte. Nu isi pierd niciodata vremea cu vorbe in vant si trec intotdeauna intai la fapte.

Nu sunt neaparat oameni duri sau reci, insa din exterior pot parea asa. Cei care ii cunosc stiu ca oamenii nascuti duminica sunt iubitori, intelepti si generosi dar tin foarte mult la intimitate.

foto prima pagina shutterstock zeita africana

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc