Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscopul Orisha, secretul continentului african
Kudika
14 Iulie 2015

Horoscop african in functie de ziua nasterii

Vineri – Orisha Osun

Multi dintre oameni o aduleaza pe Osun, patroana spirituala a apei de izvor, a senzualitatii, a iubirii pasionale, a sexualitatii feminine si o alta expresie a fertilitatii. Daruita cu mult farmec, Osun ii poate face nu doar pe muritori sa isi piara mintile la vederea nurilor ei, ci si pe celelalte spirite. Cu toate acestea, Osun s-a indragostit si ii este complet fidela lui Shango, sotul sau. Din mitologia romana, Osun este lesne de asociat cu Venus, zeita romana a iubirii si a fertilitatii.

In ceea ce ii priveste pe oamenii nascuti in zile de vineri, ei sunt persoane facute pentru iubire. Respira, ravnesc si mananca iubire, oricat de repede s-ar vesteji aceasta.

Trebuie mentionat faptul ca inimile lor sunt greu de cucerit si nu sunt cei mai fideli oameni din lume, poate tocmai pentru ca au atat de multa dragoste de daruit insa cu siguranta ei isi vor gasi linistea si vor invata ce este loialitatea atunci cand isi intalnesc sufletele pereche.

Sambata – Orisha Oko

Numele spiritul apare uneori si ca Oco. In orice caz, el este considerat patronul avutiei pamantesti, a recoltelor si a campurilor. Tocmai de aceea, numele sau este invocat in ritualurile Yoruba atunci cand supusii sai se afla intr-un impas material. Daca ar fi sa gasim un corespondent mitic in spatiul european, atunci aceasta ar fi zeita romana Ceres, cunoscuta in mitologica greaca sub numele de Demeter.

In mod traditional, oamenii nascuti in zile de sambata, zi de odihna si huzur, sunt considerati norocosi din punct de vedere material. Ei au noroc de bani si de roade insa este foarte important si tine doar de ei sa nu risipeasca aceste castiguri.

Sunt generosi din fire si se simt foarte bine atunci cand pot ajuta si fac de multe ori acest lucru fara ca oamenii sa fie nevoiti sa ceara, si nici nu asteapta recompense de la cei carora le-au intins o mana de ajutor. Cu toate acestea, nu sunt absolut deloc naivi si isi dau seama dintr-o singura privire atunci cand cineva incearca sa ii traga pe sfoara.

Duminica - Olorun

Ca si Eledumare, Olorun nu este Orisha, ci o manifestare directa a zeului suprem. In acest caz, Olorun este cel care stapaneste cerurile, acolo unde isi are salasul si este asociat in numeroase randuri cu soarele. In ceea ce priveste analogica cu mitologica greaca sau romana, Olorun poate fi considerat o contopire a zeului-soare cu Jupiter, stapanul suprem al cerurilor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc

Setari Cookie-uri