Setari Cookie-uri

Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscop african in functie de ziua nasterii

foto shutterstock zeita africana

Marti – Orisha Aganju

Originile zeului Aganju sunt destul de incerte. Se spune ca el este zeul care vegheaza nu doar asupra oamenilor nascuti martea, ci si ca este stapanul absolut al deserturilor si al vulcanilor. Ca o curiozitate, Aganju a existat intr-adevar si se crede ca facea parte dintr-o familie regala care a stapanit leaganul credintei Yoruba acum cateva sute de ani.

In ceea ce ii priveste pe protejatii sai, acestia nu pot fi altfel decat pasionali si destul de aprigi la manie. Sunt setosi de putere si vor incerca toata viata sa stapaneasca aceasta sete a lor.

Atunci cand ajung sa ocupe locurile de conducatori pentru care sunt meniti, protejatii lui Aganju pot da dovada de comportamente despotice, daca nu reusesc sa isi tina in frau firile pasionale si aprinse.

Miercuri – Orisha Esu

Pentru cei initiati in ritualurile Yoruba, Esu este considerat de cele mai multe ori un mesager intre oameni si zei. In acelasi timp, el este patronul raspantiilor de drumuri si are obiceiul sa le joace tot soiul de feste celor care trec pe aici si ii tulbura linistea.

Citește și:

Mai mult de atat, Esu este considerat patronul hotilor si al negustorilor. Cu siguranta exista o asemanare clara intre spiritul Esu si vechiul zeu roman Mercur, cel care, de altfel, ii patroneaza pe cei nascuti in zile de miercuri.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc