Setari Cookie-uri

Horoscopul Orisha, secretul continentului african

Horoscop african in functie de ziua nasterii

Pe protejatii sai, Esu i-a daruit cu grai dulce si cu mult farmec, astfel incat sa stie sa se descurce in orice situatie. Mai mult de atat, cei nascuti in aceasta zi au multa imaginatie si foarte multa putere de convingere. In acelasi timp, sunt neintrecuti in arta negocierii si ies intotdeauna in castig.

Joi – Eledumare

Eledumare nu este Orisha, adica un spirit, ci este una dintre cele trei mari manifestari principale ale zeului. Acesta este creatorul suprem, cel care a cladit pamantul si este stapan absolut nu doar peste lumea oamenilor, ci peste toate fiintele, intrupate sau nu. Desi in mitologia romana, Jupiter nu a fost creatorul lumii, cu siguranta se poate face o asociere intre cele doua figuri mitice, avand insusiri asemanatoare.

In ceea ce ii priveste pe protejatii zeului suprem Eledumare, acestia sunt oameni care nu vor avea un destin usor insa fiecare victorie a lor va fi pe masura.

Citește și:

Ei sunt croiti dintr-un material aparte iar in piepturi le bat inimi tari, de otel. Nimic nu ii poate rapune definitiv pe oamenii nascuti joia si vor gasi intotdeauna in ei puterea de a merge mai departe, indiferent cat de mari sunt piedicile vietii.

Vineri – Orisha Osun

Multi dintre oameni o aduleaza pe Osun, patroana spirituala a apei de izvor, a senzualitatii, a iubirii pasionale, a sexualitatii feminine si o alta expresie a fertilitatii. Daruita cu mult farmec, Osun ii poate face nu doar pe muritori sa isi piara mintile la vederea nurilor ei, ci si pe celelalte spirite. Cu toate acestea, Osun s-a indragostit si ii este complet fidela lui Shango, sotul sau. Din mitologia romana, Osun este lesne de asociat cu Venus, zeita romana a iubirii si a fertilitatii.

In ceea ce ii priveste pe oamenii nascuti in zile de vineri, ei sunt persoane facute pentru iubire. Respira, ravnesc si mananca iubire, oricat de repede s-ar vesteji aceasta.

Citește și:

Trebuie mentionat faptul ca inimile lor sunt greu de cucerit si nu sunt cei mai fideli oameni din lume, poate tocmai pentru ca au atat de multa dragoste de daruit insa cu siguranta ei isi vor gasi linistea si vor invata ce este loialitatea atunci cand isi intalnesc sufletele pereche.

Sambata – Orisha Oko

Numele spiritul apare uneori si ca Oco. In orice caz, el este considerat patronul avutiei pamantesti, a recoltelor si a campurilor. Tocmai de aceea, numele sau este invocat in ritualurile Yoruba atunci cand supusii sai se afla intr-un impas material. Daca ar fi sa gasim un corespondent mitic in spatiul european, atunci aceasta ar fi zeita romana Ceres, cunoscuta in mitologica greaca sub numele de Demeter.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc