Setari Cookie-uri

Nakshatra, horoscopul indian al lunii

Relatiile mistice dintre astrul de noapte si zeii protectori ai zodiacului

foto shutterstock femeie bruneta

De fapt, atunci cand au de luat decizii, ei se bazeaza in primul pe aceasta latura, si abia apoi pe argumentele rationale. Poate fi o carte castigatoare pentru ca isi asuma riscuri destul de mari insa in acelasi timp, pot avea foarte multe de pierdut daca nu reusesc sa gaseasca un echilibru intre aceste doua aspecte.

In acelasi timp, sunt oameni foarte emotionali si nicio valoare materiala nu este mai importanta pentru ei decat sentimentele. Sunt foarte bine conectati la viata de familie si se vor simti impliniti abia cand vor face ei insisi acest pas.

Mangala
Ziua nasterii: Marti

Corespondentul planetar pentru acest guvernator este Marte. Planeta desemneaza oamenii iuti la manie, insa cu personalitati foarte puternice. Cei nascuti sub paza lui Mangala au foarte multa incredere in ei si sunt surprinzatori de sociabili insa doar atunci cand si cum au ei chef.

Citește și:

In general, se imprietenesc foarte usor cu oameni nascuti duminica, lunea si joia. Daca ar fi sa subliniem o incompatbilitate intre acesti nativi si ceilalti, atunci cu siguranta protejatii lui Mangala nu se vor intelege cu cei nascuti Miercurea.

Dar altfel, atunci cand isi propun, pot fi absolut sarmanti si ajung foarte usor sufletul petrecerii. Exista foarte putine lucruri pe care cei nascuti in aceste zile nu le pot obtine, atunci cand isi doresc din toata puterea.

Budha
Ziua nasterii: Miercuri

Budha este patronul spiritual al celor nascuti in zile de miercuri. Asa cum se intampla cu Mercur in mitologia romana, acest aspect al lui Budha este favorabil diplomatilor si negustorilor. Cei nascuti sub obladuirea sa sunt persoane care stiu cum sa isi faca prieteni, si mai ales cum sa foloseasca aceste relatii de prietenie.

Acest lucru nu inseamna ca strang oameni in jurul lor doar pentru a se folosi de acestia. Mai degraba, au o perspectiva practica asupra vietii si nu le este teama sa apeleze la oamenii in care au incredere pentru a rezolva mai rapid o situatie decat daca ar face acest lucru singuri.

Au imaginatii bogate, vii si sunt stapanii absoluti ai cuvintelor. Tocmai de aceea, nu doar ca leaga foarte usor aceste prietenii de care vorbeam mai sus, dar sunt si cuceritori innascuti.

Brhaspati
Ziua nasterii: Joi

Brhaspati este considerat intruchiparea pietii si a credintei. In ceea ce ii priveste pe cei nascuti sub obladuriea sa, aceste insusiri se traduc prin puternice inclinatii catre meditatie, filozofie, religie sau chiar ocult. Unii dintre ei pot fi daruiti chiar cu puteri magice care se pot manifesta in diferite forme, cum ar fi o foarte puternica intuitie, premonitii sau o legatura puternica intre viata actuala si celelalte forme de existenta.

Oamenii nascuti in zile de joi sub patronajul lui Brhaspati sunt oameni care iau toate aspectele vietii foarte in serios, de la relatiile de prietenie, pana la gasirea partenerului de viata. De aceea, ei pot parea uneori reci si distanti insa adevarul este ca pur si simplu se tin departe de oamenii si conjuncturile superficiale.

Shukra
Ziua nasterii: Vineri

Desi in numeroase alte culturi, zilele de vineri sunt patronate de zeite ale iubirii, in acest sistem, guvernatorul celor nascuti in ultima zi lucratoare a saptamanii este Shukra, fiul lui Bhrigu. Cu toate acestea, insusirile sale nu sunt departe de cele ale zeitelor.

Numele sau se poate traduce prin puritate, seninatate sau stralucire, insusiri pe care le-a transmis din plin protejatilor sai.

Cei nascuti in zile de vineri sunt oameni care stiu sa se bucure de viata si de toate frumusetile acesteia. Iubesc mult, rad mult, sai savureaza, in general, fiecare moment pe care il traiesc. Nu sunt chiar cei mai statornici oameni in dragoste insa acest lucru nu inseamna ca aventurile cu ei lasa amintiri neplacute. In orice caz, nu sunt foarte prevazatori si vor fi luati prin suprindere de dragoste.

Shani
Ziua nasterii: Sambata

Despre cei nascuti sub paza lui Shani se poate spune ca seamana destul de bine cu persoanele nascute joia. Pe langa faptul ca par uneori distanti si reci, cei nascuti in astfel de zile sunt foarte cumpatati.

Nu iau niciodata decizii atunci cand sunt foarte suparati sau foarte fericiti pentru ca sunt convinsi ca astfel de sentimente puternice le pot intuneca judecata.

In ceea ce priveste iubirea, sunt foarte reticenti iar acest lucru poate fi pus pe seama faptului ca, cel mai probabil, in alte existente, aceasta le-a adus foarte multe suferinte. Tocmai de aceea nu isi daruiesc usor inimile si nici nu se indragostesc de oricine, motiv pentru care dragostea acestor oameni este cu atat mai pretioasa.

Surya
Ziua nasterii: Duminica

Desi toti ceilati patroni ai zilelor de nastere sunt influentati de luna, cel din urma, Surya, este reprezentarea solara in acest sistem. Asa cum bine stim, pentru a fi functionala, relatia dintre soare si luna trebuie sa fie echilibrata.

Surya este patronul celor nascuti in zile de duminica si le daruieste acestora din senitatatea si caldura sa. In ciuda sufletelor bune ale acestor oameni, protejatii lui Surya nu sunt deloc naivi. Pe cat sunt de blanzi si de veseli atunci cand lucrurile merg struna pentru ei, pe atat pot fi de aprigi la manie atunci cand cineva comite o nedreptate impotriva lor sau impotriva celor pe care ii iubesc.

foto prima pagina shutterstock mireasa din india

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc