Horoscopul celtic isi are originea in cultura druizilor, fiind cunoscut si sub denumirea de Zodiac Arboricol. Druizii credeau in ideea ca oamenii se trag din copaci si ca fiecare copac are o structura magica specifica. Zodiacul Celtic caracterizeaza in special structura interioara a caracterului si misterul din spatele experientelor sentimentale. Foto: Zirconicusso, Shutterstock.com

Mesteacan (24 Decembrie – 20 Ianuarie)

In horoscopul druid, Mesteacanul simbolizeaza renasterea deoarece este primul copac cu frunze dupa iarna. Cei nascuti in aceasta perioada sunt determinati, ambitiosi, buni organizatori si strategi. In dragoste nu se lasa descurajati, sunt persoane loiale si fidele, insa isi arata cu greu sentimentele. Se aprind repede, sunt sentimentali, fara a fi patetici sau dependenti. Cel nascut in aceasta perioada este capabil sa intuiasca persoana potrivita pentru el si nu se va implica in relatii cu oameni de la care nu va avea ceva de invatat. Mesteacanul este compatibil cu Salcia si Vita de Vie.

Scorus de Munte (21 Ianuarie – 17 Februarie)

Trasatura caracteristica a celor nascuti in aceasta perioada este sensibilitatea. Sunt ganditori, idealisti, cu principii umanitare si spirituale foarte bine dezvoltate. In ceea ce priveste iubirea, acestia sunt destul de exigenti, atat cu ei insisi cat si cu partenerul. Le plac provocarile, sunt agitati, iar din acest motiv dau impresia de o falsa stabilitate in relatii. Atunci cand este ranit in iubire, Scorusul nu revine asupra hotararilor luate si va rupe orice legatura cu persoana care i-a dezamagit. Are un farmec aparte si o sensibilitate care il face sa isi gaseasca parteneri cu usurinta. Este cinstit, fidel, inteligent si nu va trece neobservat deoarece stie foarte bine cum sa isi puna in valoare atuurile. Scorusul de Munte este compatibil cu Iedera si Paducelul.

Frasin (18 Februarie – 17 Martie)

Nativii Frasinului sunt inzestrati cu imaginatie, intuitie si simt artistic. Au tendinta de a fi capriciosi sau retrasi dar acest lucru se datoreaza firii lor inspirate de natura si de evolutia interioara. Persoanele nascute sub protectia Frasinului au un farmec personal aparte si stiu sa se faca placuti exrem de repede. In ceea ce priveste fericirea in cuplu, nu vor face nicio concesie in dauna idealului la care viseaza si vor da dovada de multa imaginatie si perseverenta in realizarea lui. Frasinul isi doreste o existenta dupa regulile pe care si le-a trasat si lupta pentru a-si atinge obiectivele. Atrage cu usurinta multi reprezentanti ai sexului opus, dar nu se lasa prins decat de persoana care il atrage din toate punctele de vedere.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: