Setari Cookie-uri

Horoscop: Influenta planetelor in astrologie

Configuratia specifica a soarelui, a lunii si a planetelor in zodiacul zilei in care te-ai nascut, precum si miscarile de tranzit ale acestora de-a lungul boltei ceresti in trecut, prezent si viitor au o mare influenta in astrologie.

La momentul nasterii, fiecare planeta din sistemul solar, alaturi de Soare si de Luna, au ocupat o pozitie caracteristica, reprezentata in astrograma personala in cadrul caselor astrologice. Pozitiile planetelor sunt relative, se schimba pe masura ce efectueaza miscarile de tranzit de-a lungul boltei ceresti si formeaza in astrograma diverse unghiuri si aspecte in continua schimbare. Configuratiile lor specifice, localizarile si marimea au influente pozitive sau negative asupra intregii omeniri.

In astrologie, planetele sunt subimpartite in doua categorii: planete personale si planete transpersonale.

Planetele personale sunt considerate a fi: Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte. Acestea sunt considerate a fi planete rapide, intrucat le ia putin timp sa strabata cercul Zodiacal (minimum 28 de zile pentru Luna, maximum un an si 220 de zile pentru Marte). Pe masura ce trec de la un semn zodiacal la altul, isi elibereaza energiile intr-un mod diferit pentru fiecare persoana. Planetele transpersonale sunt mai lente si necesita intre 12 si 249 de ani pentru a strabate intreg Zodiacul. Din acest motiv, mai sunt denumite planete colective, cu exceptia lui Jupiter si Saturn, care sunt ceva mai rapide decat restul. Acestea sunt Uranus, Neptun si Pluto. Planetele colective raman intr-un semn zodiacal pentru mai multi ani la rand, iar energiile lor influenteaza una sau mai multe generatii si au o influenta mult mai mica la nivelul personalitatii individuale.

Citește și:

astrologie

Foto interior si prima pagina: Avesun, Shutterstock

Desi se considera ca planetele domina anumite semne zodiacale, toate influenteaza intr-o oarecare masura fiecare zodie in parte. Este de ajuns sa ne gandim la modul in care Luna influenteaza mareele, starea de spirit, ori felul in care ne simtim atunci cand este o zi frumoasa, cu soarele stralucind pe cer, versus o zi mohorata si innorata. In astrologie exista forte puternice care influenteaza Universul, comparabile ca insemnatate cu forta gravitatiei, dar pe care inca nu am reusit sa le intelegem pe deplin.

Soarele

Desi nu este o planeta propriu-zisa, Soarele are o insemnatate particulara in astrologie. Aflat in centrul sistemului solar, cu toate planetele gravitand in jurul lui, Soarele este datator de viata si cel care ilumineaza natura si caracterul uman. Semnul zodiacal in care te-ai nascut este dat tocmai de pozitia Soarelui intr-o constelatie zodiacala specifica la momentul nasterii tale. Reprezinta sinele tau intim, constiinta ta cea mai profunda, cine vrei sa devii si cum vei straluci. Se crede ca reflecta puterea personala, identitatea, increderea in tine, mandria, autoritatea, spiritul de lider, dorinta de a trai, creativitatea si spontaneitatea.

Soarele este simbolul masculinitatii si reprezinta tatal; in horoscopul unei femei, indica partenerul de care se simte aceasta atrasa. Soarele guverneaza peste zodia Leului, aflata in a V-a casa a Zodiacului si ii ofera acestuia multe din caracteristicile pozitive: demnitate, autoritate, incredere, rezistenta, loialitate, curaj, generozitate. Si celelalte semne de foc imprumuta multe din caracteristicile Leului. In ceea ce priveste starea de sanatate si vitalitate, Soarele influenteaza vitalitatea si are o afinitate mare pentru inima si coloana vertebrala, ochiul drept al barbatului si ochiul stang al femeii.

Citește și:

Luna

Cel mai rapid corp ceresc, strabate cercul Zodiacal la fiecare 28 de zile si petrece aproximativ 2 zile si jumatate in fiecare semn zodiacal. Luna este, in astrologie, la fel de importanta ca si Soarele. Energia lunara guverneaza emotiile, starile de spirit, nevoile si obiceiurile, mareea si tot ce tine de lichide. Luna reprezinta lucrurile pe care ni le dorim, felul in care ne simtim cu privire la ele, cum ne afecteaza emotional si cum ii afectam si noi, la randu-ne, pe cei din jurul nostru.

Luna este simbol al energiei feminine, reprezinta femeia din horoscopul unui barbat, partenera acestuia sau femeia de care se simte atras, fertilitatea, maternitatea si copiii. Ciclul lunar de 28 de zile coincide cu ciclul menstrual al femeii. Etapele de crestere si descrestere semnifica conceptia, sarcina si nasterea si corespunde ciclului de crestere al oricarei fiinte vii.

Faza in care s-a aflat Luna in momentul nasterii are o influenta particulara asupra caracteristicilor comportamentale, distingandu-se patru tipologii:


Cei nascuti in primul patrat (ziua 1-ziua 7.5): sunt optimisti, energici, voluntari, fiind guvernati in special de Berbec. Le place sa preia initiativa, mai ales in ceea ce priveste viata amoroasa, sunt foarte determinati si au toate sansele sa reuseasca in viata. Uneori tind sa reactioneze intr-un mod exagerat. Cunosc succesul devreme in viata, multumita ambitiei si determinarii de care dau dovada.

Cei nascuti in al doilea patrat (ziua 7.5-ziua 15): sunt carismatici, ambitiosi si au o natura foarte sociabila, fiind influentati in mare parte de Leu si Rac. Au personalitati magnetice, atragand masele, iar atentia de care se bucura le place in mod deosebit. Poseda o motivatie foarte puternica de a realiza lucruri importante in viata. Nu se enerveaza foarte usor, dar atunci cand o fac, consecintele sunt de amploare.

Cei nascuti in al treilea patrar (ziua 15-ziua 22.5): sunt sensibili si intuitivi, cu un spirit de observatie extrem de dezvoltat, fiind influentati in mod deosebit de Scorpion si de Balanta. Pun mare pret pe relatiile de prietenie, fiind atrasi de oamenii puternici, care pot sa ii ajute sa isi indeplineasca obiectivele. Au tendinta de a fi tensionati si neatenti. Perioada in care cunosc cel mai mare succes este reprezentata de varsta de mijloc.

Cei nascuti in al patrulea patrar (ziua 22.5-ziua 29): sunt asemanatori celor din zodia Capricorn sau Pesti, fiind meticulosi, extrem de organizati si foarte intuitivi, bazandu-se deseori pe intuitie in defavoarea logicii. Sunt sensibili si pot fi deranjati usor de solicitarile exagerate ale celorlalti. Dezvoltarea lor personala este ceva mai lenta, dar sigura, si vor cunoaste un succes nebanuit ceva mai tarziu in viata.

Pentru unii indivizi, in special cei nascuti in zodiile de apa (Rac, Scorpion si Pesti), Luna are o influenta mult mai mare decat Soarele in ceea ce priveste dorintele personale cele mai profunde, intuitia, imaginatia, sentimentalismul, protectia si adaptabilitatea. In cazurile in care nu exista un echilibru in relatia cu Luna, aceste caracteristici pot degenera in iritabilitate, neliniste, stari afective oscilante si irationalitate.

Luna influenteaza sanatatea sistemului digestiv, stomacului, pancreasului, ochiului stang al barbatului si ochiului drept al femeii, ovarelor, sanilor si organelor genitale. Luna domina semnul Racului, care guverneaza a IV-a casa a Zodiacului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc