Setari Cookie-uri

Horoscop: Influenta planetelor in astrologie

Configuratia specifica a soarelui, a lunii si a planetelor in zodiacul zilei in care te-ai nascut, precum si miscarile de tranzit ale acestora de-a lungul boltei ceresti in trecut, prezent si viitor au o mare influenta in astrologie.

Mercur

Cea mai apropiata planeta de Soare si cea mai in ton cu acesta. Uneori mai este denumit “purtatorul de cuvant” al Soarelui. Guverneaza comunicatiile si comertul (in mitologia romana Mercur -Hermes in cea greaca- a fost mesagerul inaripat al zeilor), ziua de miercuri si zodiile Gemeni (casa a III-a) si Fecioara (casa a VI-a). Principalele caracteristici specifice sunt: analiza, rationalizarea, exprimarea verbala si scrisa, adaptabilitatea si variabilitatea. Alte domenii pe care le influenteaza: familia, educatia, transporturile, dexteritatea fizica si comunicarea de orice tip, fie ea verbala, scrisa, computere, telefoane, carti, media. Pozitia lui Mercur in astrograma arata cat de comunicativa si de expresiva este o persoana.

Cei cu tipologia mercuriala foarte pronuntata sunt foarte indemanatici, inteligenti si rapizi, pot ajunge scriitori, cercetatori sau oratori, magicieni sau chiar hoti. De cateva ori pe an, Mercur isi incetineste miscarea de orbita in jurul Soarelui, dand impresia de miscare inapoi, fenomen ce poarta numele de Mercur retrograd. In timpul acestor perioade, tot ce tine de comunicare poate incetini sau da rateuri, astfel incat este indicat sa nu incepeti proiecte sau sa semnati contracte. Mercur influenteaza sanatatea sistemului respirator, dificultatile in exprimare, sanatatea membrelor si a sistemului nervos.

Citește și:

Venus

Venus este a doua planeta de la Soare, cel mai stralucitor corp ceresc de pe cerul noptii, dupa Luna, denumita la noi “Luceafar”. Este considerata a fi planeta dragostei, frumusetii si creativitatii. Inspira artele, iubirea si bogatia. In mitologia greaca, Venus a fost Afrodita, zeita dragostei si a dorintei, de unde si cuvantul “afrodisiac”. Venus proiecteaza bucurie, placere, dorinta si sexualitate. Caracterele venusiene tipice nu sunt doar amanti minunati, ci iubesc si tot ce tine de estetica, arta, muzica, mancare.

Venus guverneaza logodnele, casatoriile si uniunile de tot felul, dar si iubirea dintre membrii familiei sau prieteni. Este simbolul universal al feminitatii si arata, in astrograma unui barbat, tipul de femeie care il atrage cel mai mult. Este in legatura cu tot ceea ce tine de frumusete, de la aspectul fizic, pana la podoabe, bijuterii si produse de infrumusetare. Venus caracterizeaza o persoana iubitoare, calda si sociabila. In ceea ce priveste sanatatea, Venus are influente asupra rinichilor, gatului, nivelului de zahar din sange si bolilor cu transmitere sexuala (boli venerice). Are autoritate asupra Taurului (casa a II-a) si asupra Balantei (casa a VII-a).

Citește și:

Marte

A patra planeta de la soare, zeul antic al razboiului, are o influenta energica si agresiva. Culoarea simbolica este rosu, culoarea sangelui, focului, actiunii si pasiunii. In mod traditional, Marte guverneaza Berbecul, dandu-i acestuia determinare si dorinta de a conduce, Scorpionul, influentandu-i perseverenta si sexualitatea si Capricornul, influentandu-i loialitatea si ambitia. Marte este intotdeauna orientat spre actiune, aparare si atac si te pregateste sa ripostezi in situatia in care esti agresat. Marte te face curajos si neinfricat. Energia lui este conflictuala, guverneaza peste arme de orice tip, lupte si certuri, mai ales atunci cand serveste doar egoului si nu unei cauze mai inalte. Energia lui Marte este masculina, rapida si penetranta, iar tendinta este de a ataca. Determina modul in care ne infuriem si felul in care ne alimentam pasiunile, care ne propulseaza cu putere spre indeplinirea scopurilor pe care le avem in viata. Marte influenteaza sanatatea organelor sexuale, vezicii urinare, sistemului muscular, rinichilor, fetei si urechii stangi, iar energia sa intensa sta in spatele arsurilor, accidentelor, inflamatiilor, migrenelor si eruptiilor cutanate. Guverneaza peste prima casa din Zodiac, a Berbecului.

Citește și:

Jupiter

In mitologia romana, Jupiter este protectorul, Zeul Zeilor si guverneaza peste ziua de Joi. Planeta Jupiter mai este cunoscuta ca planeta regalitatii, culturii, filosofiei, norocului si optimismului. Jupiter se afla in fiecare semn zodiacal 12 luni, luandu-i 12 ani sa calatoreasca prin intregul Zodiac. In cele 12 luni suntem cadorisiti din belsug cu bogatie materiala si intelectuala, crestere spirituala, acumulare de putere si statut social. Jupiter este tolerant si expansiv, reprezinta partea cea mai buna pe care ne-o ofera viata, nefiind de mirare ca este planeta preferata a tuturor. Crestere spirituala si mentala, optimism, cadouri, oportunitati, oferte, buna-dispozitie, bunavointa, toate intra sub influenta sa, putand ajunge uneori la extreme ca optimism exagerat, excese si iresponsabilitate. Jupiter guverneaza peste Sagetator (casa a IX-a a Zodiacului) si influenteaza chestiuni legate de sanatate cum ar fi probleme cu greutatea, colesterolul, diabet, intoxicatii, cataracta, gatul, ficatul, arterele, pelvisul, coapsele si nervul sciatic.

Citește și:

Saturn

O planeta mare, la fel ca Jupiter, insa influenta sa tine mai degraba de limitari, restrictii si intarzieri. Saturn guverneaza ambitia, cariera, motivatia, autoritatea si insufla sentimentul datoriei, responsabilitatii si disciplinei. Saturn ne prezinta o serie de obstacole, necesare pentru a creste pe toate planurile. Provocator si oarecum strict, Saturn este maestrul care nu pleaca decat in momentul in care ai invatat lectia necesara pentru a progresa si a-ti gasi securitatea. Saturn ramane in fiecare semn zodiacal aproape doi ani si jumatate, luandu-i aproximativ 29 de ani sa strabata intreg Zodiacul. Saturn guverneaza varsta adulta, maturitatea, timpul si efectele sale asupra vietii. Mult timp a fost vazut ca aducator de constrangeri, separari, responsabilitati sau chiar moarte, dar astrologia moderna deschis o noua perspectiva asupra sa.

Intr-adevar, fixeaza limite si restrictii, dar Saturn poate fi un invatator intelept, intrucat asumarea responsabilitatii si cunoasterea limitarilor ne ajuta sa ne maturizam. Saturn nu ne permite sa ne rasplatim eforturile, ci ne forteaza sa asteptam. In timpul perioadei de tranzitie a lui Saturn, cuvintele cheie sunt determinarea, perseverenta, munca grea si disciplina. O data ce energia lui intensa a trecut, cei care au jucat dupa regulile sale vor culege, plini de satisfactie, roadele acestei perioade. Saturn se asociaza cu probleme de sanatate referitor la circulatie, constipatie, deficiente vitaminice, probleme legate de auz si dantura. Guverneaza Capricornul (casa a X-a a Zodiacului).

Citește și:

Uranus

Descoperirea sa in 1781 a coincis cu rezolutia in tehnologie si stiinta si avansul rapid pe care l-a luat societatea de la acel punct incolo. Are un ciclu de aproximativ 84 de ani, ramanand 7 ani in fiecare zodie. Uranus este considerat rebelul zodiacului. Cata vreme Saturn functioneaza doar dupa reguli, Uranus considera ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate, indiferent de consecinte. Simbolizeaza independenta si libertatea personala. Guverneaza toate lucrurile neasteptate, este planeta-surpriza. Iti indica unde anume sa indraznesti sa fii diferit si unde sa ai libertate de exprimare. Excentricitatea, neconventionalul, geniul si neprevazutul, toate acestea sunt caracteristicile tipice ale lui Uranus. Guverneaza calamitatile naturale, cutremure, tsunami, inventii, revolutii, dezvoltarea stiintei si tehnicii, electricitatea si noi tehnologii. Este o planeta a schimbarii. Guverneaza Varsatorul, casa a XI-a a Zodiacului, sistemul nervos si sistemul circulator.

Citește și:

Neptun

Descoperita in 1846, Neptun este Poseidon in mitologia greaca, Zeul Marilor. Guverneaza tot ce tine de apa, ocean, navigatie, pescuit si viata marina. Este o planeta a imaginatiei, visurilor, iluziei si deceptiei. Ofera inspiratie si abilitatea de a vedea dincolo de propriii ochi. Intretine partea spirituala a vietii si credinta in ceea ce ramane ascuns vederii. Uneori poate cauza confuzie, mai ales daca nu observam imaginea de ansamblu pentru ca privim viata prin ochelari roz. Pozitia lui in astrograma indica situatiile in care simti compasiune pentru cei mai putin norocosi. Guverneaza visele, transele, iluziile, escapismul, consumul de droguri si de alcool. Exista doua fete ale lui Neptun, iluzie si deziluzie, insemnatate si lipsa de scop. Neptun petrece 14 ani in fiecare semn si ii ia 165 de ani sa treaca prin tot Zodiacul. Guverneaza semnul Pesti (casa a XII-a).

Pluto

A fost descoperita in 1930 si este asociata cu Hades, Zeul Intunericului din mitologia greaca. Pluto este planeta renasterii, regenerarii, transformarii, in acelasi mod in care pasarea Phoenix renaste din propria cenusa. Pe Pluto il caracterizeaza toate lucrurile oculte, spirituale, inconstientul, sexul si moartea. Pozitia lui Pluto in astrograma arata locul in care exista o stare continua de agitatie si schimbare, uneori radicala. Insa viata trebuie sa mearga mai departe, indiferent de ceea ce trebuie sa induri. Aceasta se va dovedi ca este spre binele tau, rezultatele transformarii meritand efortul, deseori dureros. Pluto petrece in fiecare semn intre 12 si 31 de ani, avand nevoie de 248 de ani sa treaca prin intreg Zodiacul. Guverneaza distrugerea si recuperarea, medicina si vindecarea. Influenteaza sanatatea organelor reproducatoare (unde incepe procesul vietii), pubertatea si maturitatea sexuala. Guverneaza semnul Scorpionului (casa a VIII-a a Zodiacului).

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc