Setari Cookie-uri

Astrologie: Dietele si semnele zodiacale

Tot ce trebuie sa stii despre dieta potrivita fiecarei zodii!

Balanta

Extrem de constiente in legatura cu aspectul lor exterior, Balantele tind sa aiba un metabolism destul de lent si iau in greutate destul de usor, mai ales din cauza faptului ca iubesc dulciurile si nu sunt prea determinate sa faca miscare. Au nevoie de multa motivatie (mai ales interna) pentru a incepe o dieta, care trebuie sa fie, evident, echilibrata si sanatoasa. In plus, trebuie sa manance o idee mai putin ca de obicei, pentru a slabi mai repede. Ideal ar fi sa isi faca un abonament la sala pentru mai multa disciplina, sau sa incerce sa tina dieta cu prietena cea mai buna, cu care poate impartasi diverse experiente legate de aceasta. Indiferent ce ar alege, trebuie sa fie o varianta care le echilibreaza intern, in primul rand.

Tip: alimentele bogate in potasiu, cum ar fi bananele, frunzele verzi, iaurtul si pestele sunt cele mai recomandate alimente pentru Balanta aflata la regim, mai ales ca Balantele trebuie sa fie atente la sanatatea renala, iar nivelul optim de potasiu mentine rinichii sanatosi.

Citește și:

Scorpion

Extrem de hotarati si foarte bine organizati, daca Scorpionii ar planui sa slabeasca, atunci nimeni si nimic nu le-ar sta in cale. Daca responsabilitatile lor zilnice ii impiedica sa isi atinga scopurile, atunci Scorpionii devin foarte anxiosi. In plus, au tendinta de a se imersa atat de adanc in programul de dieta, intrucat deseori exagereaza, fie mancand prea putin, fie exersand prea mult, acestea fiind capcane pe care trebuie sa le evite. Nu le spun celorlalti ca sunt la dieta, insa le accepta complimentele zambind enigmatic si bucurandu-se de secretul lor.

Tip: Scorpionii guverneaza tractul digestiv si au tendinta de a suferi de constipatie, de aceea au nevoie de o dieta bogata in fibre.

Sagetator

Predispus exceselor de orice fel, Sagetatorii pot foarte usor sa se apuce de o dieta in timp ce incep un nou job, de exemplu, insa slabiciunea lor consta in faptul ca au tendinta de a se intinde mai mult decat le e plapuma si ajung, inevitabil sa compromita unul din aceste planuri. Sagetatorii slabesc destul de rapid, intrucat le place sa faca miscare, insa ideal ar fi sa incerce sa isi limiteze angajamentele in timp ce apeleaza la un program specializat de scadere ponderala. Abstinenta alimentara poate fi o adevarata piatra de incercare, intrucat sunt gurmanzi si trebuie sa fie realisti in legatura cu ceea ce pot obtine de la o dieta.

Tip: trebuie sa aleaga inlocuitori dietetici pentru smantana, sare si zahar, pentru ca Sagetatorii guverneaza ficatul, iar mancarurile grele si grase ii fac sa nu se simta in largul lor.

Citește și:

Capricorn

Extrem de determinati si capabili, Capricornii sunt in stare sa mearga pana in panzele albe si sa sacrifice orice pentru a-si atinge scopurile, lucru valabil si in ceea ce priveste eventualele diete. De obicei nu sunt predispusi sa ia in greutate foarte mult, insa atunci cand o fac, nu au nicio problema sa scape de kilogramele in plus. Nu accepta sfaturi de la cei din jurul lor atunci cand urmeaza o dieta, lucru care poate fi in detrimentul lor, uneori. Pentru ei un program de exercitii usoare si o dieta simpla sunt tot ceea ce le trebuie, insa problema este ca sunt cu atat mai satisfacuti cu cat regimul este mai sever. O completare potrivita regimului alimentar ar fi practicarea unor discipline ca Tai Chi sau aerobic.

Tip: Capricornii guverneaza asupra scheletului sidintilor, prin urmare un aport optim de calciu este esential pentru pastrarea sanatatii acestora.

Citește și:

Varsator

Diete ciudate, fade sau suplimente alimentare, Varsatorii stiu cel mai bine ce vor, uneori personalizandu-le si adaptandu-le modului de viata. Insa odata adoptata o dieta, rareori mai renunta la ea, incluzand-o in stilul de viata pe termen lung. Varsatorii trebuie sa invete ca moderatia este cheia si sa stie cand sa se opreasca. Sunt optimisti si independenti si obtin rezultatele sperate, insa la fel de bine sunt impredictibili si destul de individualisti si nu le plac restrictiile prea multe.

Tip: Varsatorii ar trebui sa inlocuiasca alcoolul cu berea de ghimbir, care stimuleaza sistemul circulator guvernat de acestia.

Pesti

Imprevizibili, spun un lucru si fac altul si se simt extrem de coplesiti de limitele impuse de o dieta serioasa. Le plac mancarurile grele si iau in greutate destul de usor, asa ca le-ar folosi o dieta cat mai variata. Le este foarte greu sa isi gaseasca motivatia de a se apuca de aceasta, insa imaginatia lor bogata le vine in ajutor si, reusind sa isi inchipuie cum vor arata la sfarsitul dietei, se apuca de treaba mult mai usor. Este bine sa practice zilnic yoga, dans sau meditatie, care ii ajuta sa isi exprime mult mai usor sentimentele reprimate sau emotiile ascunse.

Tip: Pestii ar trebui sa fie atenti la hidratare, pentru ca se poate intampla ca de multe ori sa manance, cand de fapt lor le este sete. Un alt lucru pe care ar trebui sa il evite este abuzul de alcool sau alte substante.

Citește și:

Foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc