Setari Cookie-uri

Astrologie: Cum sa combati depresia de iarna in functie de zodie

Ce solutii te scapa de depresie in functie de zodie!

Daca te simti indispus/a si lipsit/a de vlaga, este posibil ca depresia de iarna sa iti dea tarcoale. Lumina naturala limitata si scaderea timpului petrecut in natura iti accentueaza iritabilitatea si iti pot cauza insomnii sau somnolenta diurna, fluctuatii ale apetitului, lipsa motivatiei si un tonus general scazut. Iata solutiile care tin la distanta depresia de iarna, personalizate in functie de semnul zodiacal:

Berbec

Pentru tine, cea mai simpla si eficienta metoda pentru de a scapa de depresia de iarna este sa iti mentii un program constant de activitate fizica: exercitii aerobice, sporturi de sezon, o viata sexuala antrenanta, pana la urma, orice activitate care iti mentine bujorii in obraji si sangele in miscare. O alta solutie prin care combati cu succes depresia de iarna este o sedinta prelungita de shopping, sau, mai bine, un city break completat cu shopping intensiv. Ai grija la consumul de cofeina si zahar in aceasta perioada. Este recomandat sa mananci sanatos si sa nu faci excese alimentare sau bahice, pentru a avea in continuare o dispozitie incantatoare, exact asa cum esti tu.

Citește și:

depresia de iarna
Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock

Taur

Daca simti ca depresia de iarna iti da tarcoale, imbraca-te si mergi la cea mai apropiata librarie sau navigheaza pe site-ul preferat si comanda-ti cateva carti. In astfel de momente simti nevoia de putina stimulare intelectuala. Starea de spirit are de castigat si daca te uiti la un film antrenant, cu aventuri captivante si efecte speciale. Avand in vedere ca ai o afinitate deosebita pentru ordine si curatenie, un remediu original care sa iti schimbe in bine dispozitia este sa iti intorci casa cu fundul in sus si sa faci ordine cu minutiozitate. In mod similar, un proiect nou de renovare sau care sa implice gradinaritul te poate scoate din depresia de iarna aproape imediat.

Gemeni

Un lucru este cert: nu iti place solitudinea si vrei sa fii inconjurat de prieteni pentru a te simti bine. Esti un gurmand si un bun cunoascator al vinurilor de calitate, iar cumparaturile nu ti-au dat niciodata batai de cap, asa ca pentru tine, modalitatea ideala de a tine la distanta depresia de iarna este sa organizezi o mica petrecere alaturi de cativa prieteni foarte buni. Iti plac plimbarile si excursiile, iar o scurta plimbare are darul de a te inviora si de a-ti readuce zambetul pe buze, iar daca mai pui la socoteala targurile de Craciun din aceasta perioada si vanzoleala de pe strazi caracteristica Sarbatorilor, care pe tine te inspira, atunci se creeaza toate premisele pentru a avea cea mai buna dispozitie in aceasta iarna.

Citește și:

Rac

Pentru a-ti schimba starea de spirit, uneori este nevoie sa schimbi decorul cu care te-ai obisnuit de-a lungul anului si sa evadezi intr-un loc indepartat, pe malul unui ocean sau macar al unei piscini cu apa incalzita si sa incerci sa iti pui frana gandurilor care te obsedeaza. Alte activitati potrivite pentru a iti inlatura ideile fixe sunt hobby-urile care implica lucrul cu mainile: pictura, scrisul, cusutul, tricotatul sau chiar cantatul la chitara. Daca nimic din toate astea nu iti sunt pe plac, ia-ti laptopul cu tine si rezolva chestiuni legate de serviciu; constiinciozitatea si seriozitatea iti vor schimba starea de spirit in bine.

Leu

Depresia de iarna sta departe de tine daca esti activ si nu iti oferi motive de plictiseala si spleen. Un concurs de patinaj, sanius sau ski reprezinta modalitatile perfecte care iti imbunatatesc starea de spirit si iti hranesc apetitul de competitie. In zilele mohorate si innorate, lipsa energiei solare care te incarca si iti hraneste spiritul, te face sa iti doresti sa pleci, precum pasarile calatoare, intr-un concediu spre miazazi, unde este cald si bine, premisele perfecte pentru o dispozitie de zile mari. Daca o calatorie pe alte meridiane nu este in planurile tale momentan, atunci iti place sa te simti rasfatat/a la un spa local, relaxandu-te in jacuzzi sau chiar la o plaja artificiala.

Citește și:

Fecioara

Dupa un an in care ai muncit din greu, cu siguranta in pragul sarbatorilor simti nevoia sa te relaxezi. Insa zilele intunecate, in care lumina soarelui apare cu zgarcenie, par ca te vlaguiesc si mai tare. Alternativa perfecta? O excursie in afara tarii, in zone insorite si calde. Ori incearca sa stai cat mai mult timp in aer liber, bucurandu-te de sporturile de iarna sau investeste intr-o lampa de birou care emite lumina cu spectru complet. In acest mod te vei simti fizic mai bine. Un alt truc inedit care iti ridica starea de spirit? O noua tunsoare sau make-up care sa iti ofere un nou look.

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc