Setari Cookie-uri

Astrologie indiana: Ce zodie antica esti?

Descopera ce semn zodiacal te reprezinta in astrologia indiana!

Astrologia Indiana, cel mai vechi sistem de astrologie din lume, difera destul de mult de astrologia occidentala. In zodiacul indian, zis si Sistemul Nirayana (sau Jyotish) cercul constelatiilor se presupune ca este fix. In cercul traditional predictiile se fac in functie de pozitia actuala a astrelor in sistemul solar, ceea ce presupune limitarea predictiilor la metodele stiintifice avute la indemana. Cu toate acestea, cele doua au si similitudini. In primul rand in ambele se vorbeste despre case de influenta. In al doilea rand sunt tot 12 la numar si fiecare preia din caracteristicile anumitor planete. Putem sa ne imaginam astfel un cerc de 360 grade impartit in 12 bucati a cate 30 de grade fiecare. Astrologia Indiana isi are de fapt originea in civilizatia antica greaca si stabileste caracteristicile fiecaruia, compatibilitati intre persoane si chiar viitorul, bazandu-se pe pozitia planetelor in momentul si la locul nasterii cuiva.

Citește și:

astrologie indiana Foto: Kalcutta, Shutterstock

Ce zodie te reprezinta in horoscopul indian

Mesh (Berbec)

Mesh este considerat un semn de foc si are ca simbol un berbec, iar cei nascuti in aceasta zodie sunt dinamici, energici, plini de vigoare si au calitati de lider, pentru ca le pasa de cei cu care lucreaza, precum cei din Karka, Tula si Makara. Mesh este dominata de Marte, care ii da spiritul aventurier. Asadar cei din aceasta zodie sunt curajosi, nu se tem de nimic si au o personalitate dominanta. Punctul slab al acestor persoane este ca se imbolnavesc rapid. Energia pe care o au poate speria lumea din jur si le poate da chiar o latura agresiva cand se simt atacati, insa aceasta ii facae sa fie potriviti pentru cariere in armata, navigatie sau chiar sa fie exploratori, doctori sau alpinisti. Cat despre pasiunea de care pot da dovada, aceasta se manifesta cel mai bine alaturi de semne de Pamant precum Vrisha sau Kanya.

Citește și:

Vrisha (Taur)

Daca ne-am inchipui Microcosmosul sub forma unui om masiv Vrisha ar reprezenta cu siguranta gatul. Este un semn de Pamant, feminin (in ciuda simbolului), caruia ii place stabilitatea si intunericul noptii. Cei nascuti sub acest semn sunt curajosi, blanzi, generosi si capabili sa preia din povara altora, adica se dovedesc a fi prieteni de nadejde. Nativii acestei zodii au de obicei fata rotunda, nas lung si gura larga, piele frumoasa cu tendinte de rozacee si au umeri lati. Oameni de incredere, cu simt practic si ambitiosi cei nascuti in Vrishna sunt manageri buni si pot lucra in banci, asigurari, educatie, diplomatie sau se pot duce catre alte profesii umaniste.

Mithuna (Gemeni)

Aceasta zodie este reprezentata de semnul unor gemeni si este a treia zodie din panteon. Dupa cum o arata si simbolistica, persoanele nascute in aceasta zodie au fire duplicitara, complexa si contradictorie. Cu toate acestea se ataseaza rapid de oricine, sunt darnici si milosi. Le place sa faca mereu lucruri noi, dar isi gasesc greu timpul necesar pentru a le intreprinde si se adapteaza cu usurinta situatiilor in care se afla. Se simt minunat cand sunt in centrul atentiei, deoarece le place sa se laude singuri si sa isi acorde o importanta mai mare decat este cazul. Acestia ar trebui sa aibe grija, deoarece atata lauda de sine li se poate urca la propriu la cap si sa le provoace boli mintale. Lucru usor de evitat daca isi gasesc un partener care sa-i stimuleze mental, sa le accepte temperamentul vulcanic, care eventual sa fie din zodia Kumbha.

Citește și:

Karka (Rac)

Karka este semnul de apa echivalent Racului. Cei nascuti in aceasta zodie au simtul matern dezvoltat, sunt stabili emotional, desi flegmatici. Acestia au de obicei un IQ peste medie si se descurca usor in mediul academic si invata repede orice lucru nou. Ca si aspect fizic de cele mai multe ori au o inaltime medie, cu tendinta de a fi lati in umeri, cu fata rotunda, ten fara probleme de culoare deschisa si ochi deschisi la culoare. Este cel mai empatic semn al zodiacului indian, predominant sensibil si procupat in a isi face relatii adevarate bazate pe incredere reciproca si adevar. In cautarea acestor persoanelor cu care sa lege conversatii pline de insemnatate se pot manifesta toanele specifice mai ales celor tineri, fara prea multa experienta de viata.

Simha (Leu)

Focul domneste si in cazul lui Simha, reprezentat printr-un leu si ofera nativilor determinare, putere de a face fata greutatilor, stabilitate in viata, o soarta frumoasa, incredere in sine, incapatanare, dar si liber arbitru si minte deschisa la noi provocari asa cum au si cei nascuti in Vrisha, Vrischika sau Kumbha. Nativii acestei zodii sunt lei mandrii si prefera sa isi rezolve singuri problemele, fara a apela la ajutorul altora, intrucat sunt ambitiosi din fire. Simha este o zodie foarte pretentioasa si necesita un partener care sa se straduiasca sa mentina vie relatia, la un nivel ridicat de aventura si totodata stabilitate.

Citește și:

Kanya (Fecioara)

Kanya este influentata de planeta Mercur si este o zodie prin excelenta feminina, de Pamant. Persoanele nascute in aceasta zodie stiu ce vor de la viata si sunt foarte metodice. Influenta planetei Mercur le face sa fie comunicative, sa gandeasca cum trebuie pentru a rezolva cu usurinta problemele si le face sa fie extrem de romantice. Sunt firi metodice, drept pentru care devin angajatii ideali. Iar din simpla pozitie de angajati sunt promovati rapid, pentru ca nu le place sa delege si fac totul conform perfectionismului care le ghideaza gandirea logica. Astfel se dovedesc a fi persoane de incredere, carora le place stabilitatea. Partenerul ce le sta alaturi trebuie sa aiba un simt al modei dezvoltat, sa fie empatic si sa isi doreasca sa faca orice pentru bunul mers al relatiei.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc