Setari Cookie-uri

Cele 3 tipologii constitutionale ale sistemului Ayurveda: Esti Vata, Pitta sau Kapha?

Descopera-ti tipologia ayurvedica si las-o sa-ti schimbe viata in bine.

Cum aduci mintea, spiritul si trupul in armonie

Conform ayurveda, ca sa atingi acest nivel de echilibru este importanta meditatia. Pe vremuri, era practicata in zorii zilei, la rasaritul soarelui. Astazi, daca aloci un sfert de ora dimineata limpezirii mintii si destinderii trupului cu ajutorul exercitiilor yoga, poti considera misiunea indeplinita. Vitala este si alimentatia. Desigur, predominante trebuie sa fie fructele si legumele, pe care e bine sa le cumperi si sa le mananci proaspete, din piata, pe cat posibil de la producatori autohtoni, alternandu-le in functie de sezon. Cerealele sunt la loc de cinste – orezul, ovazul si secara nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa. Iar cand gatesti, retetele sa includa condimente din belsug. Pentru digestie si detoxificare, se recomanda sa bei apa fiarta si racita dimineata pe stomacul gol.

Citește și:

Daca faci parte din categoria Kapha, risti sa ai exces de greutate, asa ca dintre toate tipologiile e bine sa ai mai mare grija la ceea ce mananci. E de preferat sa nu te atingi de mancare seara si sa consumi multe preparate pe baza de legume. Cei din tipologia Pitta fac cu greu fata poftelor uneori insuportabile, dar ii ajuta metabolismul. Si miscarea.

Pietre purtatoare de noroc

Pietrele pretioase sau semipretioase sunt si ele un dar al naturii conform credintei ayurvedice. Le poti folosi pentru efectele benefice pe care le au si pentru energie. Tot ce trebuie sa faci este s-o alegi pe cea potrivita tipologiei tale si s-o porti cat mai aproape de corp, de preferat in contact cu pielea. Nu inainte s-o purifici tinand-o in sare sau in apa curgatoare a unui rau. Iata cateva dintre ele:

Ametistul – te ajuta in timpul meditatiei, limpezeste mintea.

Citește și:

Piatra-lunii – reduce anxietatea, are efect calmant.

Opalul – bun pentru persoanele reci, distante, le face mai prietenoase, atrage relatii prielnice.

Topazul – te scapa de temeri.

Onyx – alunga stresul, te ajuta sa ai un somn odihnitor.

Jad – inlesneste o viata lunga si sanatoasa si comunici mai usor daca porti aceasta piatra.

Foto prima pagina: Gorbash Varvara, Shutterstock

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc