Setari Cookie-uri

Exista adevar dincolo de magie?

E adevarat ca, daca in palma ta linia inimii se incheie pe muntele lui Saturn, o sa ai o viata amoroasa instabila? Si ca, daca in astrograma ta Marte este retrograd in Sagetator in casa a patra, ai conflicte cu colegii de munca? Iar daca este cumva si in cuadratura cu Mercur, agresivitatea ta nu se impaca cu inteligenta? Ce-i de facut daca dai in Tarot si iti pica 9 de sabie, 5 de bani rasturnat, Turnul si Spanzuratul? Un ritual urgent de protectie impotriva accidentelor?

Deci chiar nu avem sanse de a scapa de aceste superstitii? Este gandirea magica – la fel ca religia – o exigenta adanca a omului, in care avem nevoie sa credem, in ciuda a ce ne spune stiinta? Sau stiinta pur si simplu se cam grabeste sa bage tot ce nu poate explica in categoria “credinte populare proaste”, dar – cum s-a intamplat de multe ori – este apoi obligata sa admita ca “superstitia” avea de fapt o baza mai solida?

Adevarul este ca ne lovim de foarte multa confuzie si lipsa de informare, cu rezultatul ca lumea crede sau nu crede, dar in ambele cazuri nu intelege ce se afla in realitate din spatele acestor credinte.
Pentru a folosi o expresie care imi place, in timp ce degetul arata luna, noi ne uitam la deget.
Nu am, desigur, pretentia sa spun un cuvant definitoriu intr-un asemenea domeniu, dar il studiez de cand ma stiu, am verificat personal o serie de lucruri, deci va propun o calatorie in acest spatiu magic si mistic.

Pentru moment, o mica prezentare despre mine: ma numesc Bruno Medicina, am aproape 50 de ani, sunt italian si, de obicei, ma ocup de training, coaching si dezvoltare personala, dar in viata mea am citit si practicat, intr-un fel dezordonat, orice am putut.

De fapt, imi place sa ma consider un vagabond al cunoasterii, si – in timp ce sunt foarte constient ca a infrunta prea multe domenii diferite conduce inevitabil la superficialitate si la confuzie – mi se pare, pe de alta parte, singura cale de a produce idei originale si creative, iar pentru mine nu exista placere mai mare decat cea de a descoperi conexiuni intre lucruri indepartate si care aparent nu au nici cea mai mica legatura.

De fapt, dincolo de un haos aparent, tot ce am facut pana acum a avut o singura tinta: sa descopar care este potentialul meu si cum il pot valorifica, care sunt limitele mele si cum le pot depasi. Iar ce am descoperit in cautarea mea e foarte simplu: avem un potential absolut fantastic si limitele exista de multe ori numai in mintea noastra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc