Setari Cookie-uri

Exista adevar dincolo de magie?

E adevarat ca, daca in palma ta linia inimii se incheie pe muntele lui Saturn, o sa ai o viata amoroasa instabila? Si ca, daca in astrograma ta Marte este retrograd in Sagetator in casa a patra, ai conflicte cu colegii de munca? Iar daca este cumva si in cuadratura cu Mercur, agresivitatea ta nu se impaca cu inteligenta? Ce-i de facut daca dai in Tarot si iti pica 9 de sabie, 5 de bani rasturnat, Turnul si Spanzuratul? Un ritual urgent de protectie impotriva accidentelor?

La fel, am descoperit ca, in timp ce avem, desigur, o tehnologie mult mai avansata decat a stramosilor nostri, cand vine vorba de adevaruri fundamentale, de lucruri care intr-adevar conteaza, in ciuda arogantei noastre inca nu stim nimic: despre viata, moarte, univers, Dumnezeu, iubire ,avem aceleasi framantari si dubii care au macinat omul de cand exista pe planeta.

Am realizat de asemenea si ca niste raspunsuri aparent irationale la aceste teme sunt de fapt mult mai valabile decat par la prima vedere, o data ce reusim sa depasim nivelul metaforic si sa trecem la “esenta”, o data ce reusim sa ne uitam la luna si nu la deget.

Astfel, vom descoperi ca “magia” nu este decat o metoda pentru a obtine rezultate, iar faptul ca o numim “magie” nu inseamna altceva decat observarea unei conexiuni cauza-efect intre doua evenimente, fara sa intelegem legatura.

In consecinta, vom descoperi ca “magia” nu exista, sau ca – si mai bine spus – “magia” nu este decat numele in spatele caruia ascundem ignoranta noastra.

Vom descoperi, deci, ca a intelege “magia” inseamna pur si simplu a intelege “cunoasterea”, si ca ritualurile nu sunt decat metode pentru a atinge cunoasterea.

Vom descoperi ca magia insemna capacitatea de a manipula simboluri pentru a obtine rezultate pe planuri diferite de realitate.

Vom descoperi ca singurul lucru pe care-l putem intr-adevar schimba este mintea si constiinta noastra, si, o data ce vom reusi, asta – si numai asta – va produce o schimbare in univers.

Asadar, sper ca v-am declansat putin curiozitatea si va promit cat de curand un articol despre ce este intr-adevar magia, care sunt adevaratele ei principii si – mai ales – cum si daca o putem folosi in viata noastra de zi cu zi.

Un salut,

Bruno

www.brunomedicina.com
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc